Хистеректомията - въпроси, отговори, коментари - 4 тема

• 121 972
  • 713
  •   1
Отговори
# 555
Когато са отстранени яйчниците влизаш в критическа, която пък води след себе си куп други негативи...Никой не казва, че без матка с оставени яйчници си ок. Аз лично мога да изброя много, много негативи от премахнатите яйчници . Ако матката е премахната страдаш само ако нямаш деца, (което е жестоко) но това не влияе на организма от гледна точка на последващи болести. При премахната матка такива просто няма. И за мен лично нещата са несравними. Не може две жени с различни операции да се мерят с един аршин. Изпитала съм на гърба си всичко  след премахването на яйчниците и мога да кажа, че няма нищо общо с жена с запазени такива. Не говорим за психологични в стрес. Там при всеки е различен...

# 556
  • Бургас
А как ги свали ако не е тайна?? Аз опитах всичко и резултати няма :/
Не ги свалих от хубаво.След операцията на щитовидната жлеса стана,пак хормонално,а и имах кризи с колита повече от шест месеца.По-добре да си бях дебела,но да не съм толкова изтормозена.

# 557
  • Перник
Само ще добавя, че съм с едно малко парче яйчник, което произвеждайки или не хормони ми напомня за себе си правейки кисти. Всеки си гледа от собствената камбанария. Повярвай ми изпитала съм на гърба си всички "негативи и позитиви" от липсата на матка , тръби , ужасът от разбърканите хормони от 1/8 от останалия яйчник и липсата на другия. Болките от възстановяването предвид многото сраствания и невъзможността да ги отстранят, както и проблемите с червата след отстраняването на матката. Изобщо не сравнявам никой с никого, просто си задавам сама въпроса как точно идиотите от ТЕЛК решават кой е инвалид и кой не. Странни са им критериите изобщо идиотска държава сме... Sad

# 558
Аз имам предвид ако си с запазени здрави яйчници които ще работят нормално поне 6-10 години.  Simple Smile   А в твоя случай не зная. В много държави премахват матката превантивно след едни определени години на жената, просто за да предпазят от рак. Тогава проблеми няма. А за ТЕЛК ...там всичко е объркано. Малкото ми дете е с телк и мога много да кажа. И аз съм, но при мен нещата си вървят нормално.

# 559
Здравейте, на 20 май ми откриха рак на шийката на матката след което последва отстраняване на матката и лимфните възли на 1 юни от хистологията излезна че е имало рак само в шийката и единия лимфен възел и сега от 3 юли почвам лъчетарапия. Според вас мога ли да се пробвам в ТЕЛК или да не си кося нервите? На 33 години съм, ако това е от значение.

# 560
Здравейте, на 20 май ми откриха рак на шийката на матката след което последва отстраняване на матката и лимфните възли на 1 юни от хистологията излезна че е имало рак само в шийката и единия лимфен възел и сега от 3 юли почвам лъчетарапия. Според вас мога ли да се пробвам в ТЕЛК или да не си кося нервите? На 33 години съм, ако това е от значение.
Разбира се, че ще подадете документи в Телк, но това е след като ви изтече болничния.

# 561
В момента съм в майчинство съответно нямам болничен. В този случай мога ли да подавам?

Последна редакция: нд, 01 юли 2018, 18:13 от Teddyto1

# 562
Здравейте, момичета. Много е тежка темата, просто психически не мога да изчета цялата информация. И се надявам на вашата помощ.
Става дума за дисплазия на шийката на матката. Първа конизация с хистология ка ин ситу през 2009 г. Втора конизация 2017 година с хистология-цин2-цин3. Първа и втора цитонамазки след конизацията са добри ( за втората се съмнявам че е взета както трябва, т.к. пише задоволителна, но ограничена от липса на ендоцервикални елементи). Последната цитономазка за съжаление 3Б. Език на всички имуномодулатори, които изпих след операцията. Доктора каза, че трябва да се махне матката.
Моето мнение по хистология от последната конизация, че просто не беше изрязано до здраво, т.к. измененията са в канала. Докторката ме уверяваше устно, че е изрязано до здраво, но в епикризата няма и дума за това.
Моля за вашето мнение по следните въпроси:
1.   Има ли смисъл да се играя с още цитонамазки или направо да се готвя за операция?
2.   В моя случай към кой метод по-добре да се ориентирам, коремен или лапороскопски ?
3.   Интересува ми информация за добър оператор в София за лапороскопска операция. Плевен не е опция, просто не се виждам след операция да пътувам в рейс или влак.
4.   Лапороскопските поемат ли се от здравната каса? В темата четох, че пак се доплаща за екип, инструменти.
Предварително благодаря.

# 563
  • Перник
Доктор Еленчев болница Надежда София.
Води се гинеколог онколог. Запиши час и се вижте. Той ще прецени за какъв тип операция и ще ти обясни всичко.

# 564
Доктор Еленчев болница Надежда София.
Води се гинеколог онколог. Запиши час и се вижте. Той ще прецени за какъв тип операция и ще ти обясни всичко.
Благодаря ти.  Разбрах че и д-р Ковачев прави лапороскопски операции. Трябва да имам варианти, ако с един или друг не се получи. Надявам се да се включат и други момичета.

# 565
  • София
Д-р Попов, болница "Вита", един от най - добрите в лапароскопските операции. Имай предвид обаче, че излиза отпуска и ще преглежда отново наесен.

# 566
Аз бях при доц. Иван Костов в Майчин дом.

# 567
В момента съм в майчинство съответно нямам болничен. В този случай мога ли да подавам?
Здравей ,декември ми беше операцията,последва лъчи и химиотерапия. Не ползвах болнични защото съм в майчинство. Април подадох. Документи за Телк, получих писмо и сега чакам датата за явяване. Така че си пусни документи за Телк

# 568
Здравейте. Предстои ми лапароскопска хистеректомия в петък, в Плевен. Освен матката ще бъде отстранена и шийката, без да имам някакви увреждания, но по думите на лекаря така е по-добре, за да се избегнат бъдещи проблеми.Това нямало да се отрази по никакъв начин на .....влагалище, и т.н.. Яйчниците ще бъдат запазени. Притеснена съм и това е нормално. Приготвям багаж за болницата....
Миомата я имам от 8 години и е с промени в структурата, имам болки отскоро, непрекъснати, притиска дебелото черво, оттам проблеми с вътрешни хемороиди, които кървят....Не е голяма, но създава проблеми и притеснява с  измененията си.... Докторът каза, че не може да каже какво е, преди да се изследва...и това ме притеснява. Добре, че насрочи операцията скоро, иначе чакането съвсем би ме изнервило. Дано хистологията е добра....

# 569
  • Перник
Прочетох нещо и да питам. След хистерото слагано ли вие някакво платно, правело се при премахнат орган? На мен нищо такова не са ми казвали.

Общи условия

Активация на акаунт