Хистеректомията - въпроси, отговори, коментари - 4 тема

• 121 963
  • 713
  •   1
Отговори
# 585
  • Варна
Умората ще мине полека-лека.Почивайте си повече и не яжте тежка храна. Поздрави и имайте кураж, най-трудното е минало.

# 586
  • Бургас
цветина,почивай си,но се и движи.
Ако се получи зацапване като при цикъл,не се шашкай,нормално е.
Стискам палци за добра хистология.
Какво ти махнаха,само матката ли?

# 587
  • София
Здравейте! Моята операция мина и вече съм си вкъщи. За сега се чувствам добре, само коремът ми е малко подут, задъхвам се малко явно от упойката, лесно се изморявам. Но всичко мина и напрежението намаля. Сега и хистологията да е добра!!! Резултатите чак след месец.
В стомаха ми е....какафония, но и това е нормално - докато се наместят червата, така ще е. Пия еспумизан за газовете, но май не помага особено....
Искам да ви благодаря за подкрепата преди операцията! Благодаря ви, момичета!
За регулиране на перисталтиката си вземи хуск.

# 588
Анитка, днес задъхването /дори говоренето ме изморяваше/ почти го няма. Относно храната....ям зеленчуци, малко плодове и риба, супа. Нищо тежко. Но в двете нули още няма резултат. Може би защото нищо не бях яла три дни - като ме приеха имаше много изследвания, ходене по лекарски кабинети, а и напрежение и въобще не ми беше до храна, в деня на операцията е ясно, после в реанимация 24ч.....и стомахът празен. Сега полека-лека се пълни.
Мария, движа се, почивам си, май повече се движа,хаха...Зацапването е много леко, блеееедо розово, но казаха, че може да се променя. Махнаха само матката и шийката. Яйчниците са запазени.
Кики, ще прочета за хуск, благодаря ти!!! Признавам си, че даже и не съм чувала за него. Ти след операция ли го използва?

# 589
  • Бургас
То чисто физически не можеш да се напънеш след операцията.
Можеш да си сложиш чиста глицеринов свещичка, съвсем безвредни са.

# 590
И аз 5 дена след операцията не можех да ида и само ме питаха изходи ли се и аз виках от къде като преди операцията съм изчистена после почти не ядох, но ми дадоха рациново масло да пия че трябвало да видят проходимоста на червата и за мое учудване имаше резултат.

# 591
  • Перник
На мен още в болницата ми дадоха свещички  Бизакодил. Ако имаш болки-пак свещички профенид. Бързо възстановяване желая Simple Smile

# 592
  • Бургас
Мен пък никой не ме пита ходила ли съм,не съм ли.
Преди операцията-очистително,клизми...
След операцията три дни не бях яла,ходих чак след седмица с помощта на свещички.

# 593
  • Под гъбата
Ходенето до тоалетна съвсем го нямаше и си помагах със свещички Изилакс. Наблегнах на течните храни и един цикъл от месец с пробиотици. Дойде времето на първи липсващ цикъл след операцията и беше доста неприятно усещане, но и сега понякога е така. През октомври ще станат 4 години от премахването на матката и шийката.На всеки годишен преглед, оглеждат яйчници, за свободна течност в корема и степента на пролапс на влагалището! Той ми е проблем на този етап, въпреки пластиката и фиксирането на предна и задна стена. Не съм готова според лекарите за втора корекция. Sad

# 594
  • Перник
Каква е тази свободна течност в корема?
Аз на моменти имам странно усещане отдолу като напор отвътре, много е неприятно. Не е постоянно, на моменти е. Дали това не е пролапс? Нищо не ми е казала лекарката като съм ходила на преглед. 

Последна редакция: вт, 10 юли 2018, 12:57 от neji_s

# 595
При лапароскопска операция не се налагала нито клизма, нито очистително да се пие - най се притеснявах от това, че с моите хемороиди......щеше съвсем да се задълбочи проблема.
Аз да попитам за пролапса на влагалището - защо се получи при теб? Знам, че трябва да не вдигаме тежко, но това уж в началото...., ами после?

# 596
  • Под гъбата
Аз на моменти имам странно усещане отдолу като напор отвътре, много е неприятно. Не е постоянно, на моменти е. Дали това не е пролапс? Нищо не ми е казала лекарката като съм ходила на преглед.  
Нямам представа за тази течност, ще взема да питам на следващата контрола! При мен забраната за вдигане на тежки предмети над 3-4 кг. е доживотна! Пролапса е от първото раждане и заради големината на миомните възли, два броя върху дебело черво и задна стена на матката

Последна редакция: вт, 10 юли 2018, 13:08 от I am the same

# 597
  • Бургас
Да,и аз искам да попитам за тази свободна течност в корема.
Моето влагалище е малко смъкнато,ама...Такова е положението.
Поне нямам проблеми с инконтиненция (да чукам на дърво)
Редактирам се-заедно сме писали.
И на мен са ми казвали да не вдигам тежко,но се е налагало.Внимавам уж,пазя се,но не винаги може да се пазим.

# 598
  • Перник
Нямам представа за тази течност, ще взема да питам на следващата контрола! При мен забраната за вдигане на тежки предмети над 3-4 кг. е доживотна!
При мен няма как да стане това с не вдигането-детето е на 2 години /14 кг/...

# 599
И при мен няма как да стане с вдигането на тежести, имам 6 месечен син, дано не стане проблем, но заради него съм готова на всичко.

Общи условия

Активация на акаунт