Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим, да обсъдим... - 2

• 149 434
  • 741
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Здравейте!
Чета ви от известно време и се чудя за тук ли съм или ...  newsm78
При мен МЦ от миналата пролет насам се появява на различни интервали от по 50, 60, 70 дни.
Ходих на лекар прегледа ме, всичко ми било наред, предписа ми Дуфастон и естествено след него цикъл се появи, но после отново започна да липсва. Не съм изследвала никакви хормони (полови). Иначе съм с Хашимото. Чудя се това състояние нормално ли е, дали пак да не ида на преглед ?  newsm78

# 316
  • Пловдив
DeVa® и аз имам една такава колежка, но явно е трябвало да ми дойде до главата, за да разбера какво е? newsm45

# 317
Ами да. Човек не бива да прави прибързани заключения... Confused Confused

# 318
Deva, благодаря за отговора, а имам и друго питане- след възобновения цикъл има ли някакви промени при теб или всичко е така, както е било преди 6-месечната пауза ? ( вкл. и ПМС ли ти протича по същия начин? ). Питам, понеже съм в сходна ситуация, 7 месеца пауза, този месец изненадващо появяване с доста болезнени гърди като ПМС и ме учудва, че след като приключи преди 2 дни , нормално като продължителност и интензивност, все още усещам напрежение и болезненост в гърдите, сякаш предстои съвсем скоро нов цикъл....направо се чудя какво става.... (а така добре ми беше без цикъл, ама на, пак се появи 😕 ☺)

Последна редакция: нд, 19 фев 2017, 00:36 от Rainbow Dust

# 319
Може ли аз да отговоря преди Дева. При мен след прекъсването се появи за над половин година редовна менструация. Нормална. След това изчезна за 2 месеца и пак се появи. Единия път с болезнени гърди, което ме изненада, защото пия вечерна иглика. И този месец пак закъснява. Но ми се появиха и нощните изпотявания, макар и леки. Ама и все още си е зима. Бяха изчезнали за доста време. И когато липсваше менструацията ги нямаше.

# 320
  • Prismatica Aerie
жгмъц, сигурно си знаеш, че Хашимотото може да причини нередовен цикъл. Но можеш да си пуснеш полови хормони и да се консултираш пак с гинеколог. Ако нямаш други оплаквания и не гониш 40, може и да не си за тук Wink

# 321
  • София
жгмъц, сигурно си знаеш, че Хашимотото може да причини нередовен цикъл. Но можеш да си пуснеш полови хормони и да се консултираш пак с гинеколог. Ако нямаш други оплаквания и не гониш 40, може и да не си за тук Wink

Направих 40.  Wink
Знам, че и Хашимотото може да е виновно, те и неговите симптоми са много сходни и съм в голяма чуденка.

# 322
  • Prismatica Aerie
Например при мен общото ми състояние предполага, че съм в пременопауза. И половите хормони показват намален яйчников резерв. После разбрах, че и щитовидната жлеза дава подобна симптоматика, защото и с нея имам проблеми. И си чакам кротко и нетърпеливо Laughing да разбера къде в живота си се намирам.

Та ако се чувстваш ок и нямаш емоционални откачания -  не се тревожи. Wink

# 323
  • По света и в нас.
Напрежение и болезненост в гърдите след цикъл  е признак за менопаузата,това го знам от гениколог.  Peace Когато се случи при мен за първи път споделих с гениколожката при която ходя  и тя ми каза че когато тялото ми се настройва за менопаузата гърдите са напрегнати след цикъл ,а не преди това както е по принцип.

# 324
  • София

Та ако се чувстваш ок и нямаш емоционални откачания -  не се тревожи. Wink

Имам точно такива периодични откачания, после много време съм ОК и така ...

# 325
Rainbow Dust, такова напрежение в гърдите, страхотно Crazy, имах само когато пиех див ям. Просто никога не ми се е случвал такъв ужас! Shocked После не, нищо не усещам. Спокойни ми са гърдите. И изобщо никакви оплаквания нямам. Вълни и изпотявания не съм имала никога. Аз съм зиморничава. Simple Smile

# 326
            Момичета, присъединявам се към темата. От известно време започнах да забелязвам при себе си някои от симптомите, които сте изброили.
            На мен също започна да ми става проблем "липсата на свежо усещане" много скоро след като съм си взела душ. Опитвам се да спасявам положението с мокри кърпички. За интимната зона сякаш ми вършат работа - цикълът ми стана нередовен, понякога много оскъден, понякога твърде обилен и за съжаление, както го описвате - миризлив  Sick /слава Богу - не винаги!/ . Потя се по-обилно от преди в областта на тила, гърба, мишниците... Ако използвам мокри кърпички за тези зони след това пък полудявам от смесването на аромата им с другата козметика, която съм ползвала преди изпотяването. Няма угодия докато не се прибера в къщи да се изкъпя.
            Може би прекалено се вторачвам в себе си, но по-добре това, отколкото да стана като колежка, която от година споделя за влизането й в критическата и горещите вълни, пък по два-три дни идва на работа с едни и същи дрехи...
           Връщам се да чета темата от началото.  bouquet  Както се казва - само това да са ми ядовете /ама не са!/

# 327
Благодаря на всички за споделеното, мисля да пробвам с прием на вечерна иглика, да видим дали ще има ефект. По колко капсули приемате и пауза някаква прави ли се, или може да се пие колкото време  ( месеци) искам?

# 328
Да се включа и аз. Имах пълни два месеца с ужасни болки в гърдите, преди и след цикъл. Тук се консултирах, и една съфорумка ми препоръча Герикапс, с което се родих. Този дискомфорт се получава от ниския прогестерон и усещането е ужасно. С изследването на половите хормони се установява накъде вървят нещата и съответно се включват добавки за по-плавно преминаване през този период. Аз имах закъснение лятото и следя темата. За миризмата - с Интимохелп се подобрява влагалищната среда и мисля, че е добър вариант за свежестта. Правя уговорката, че първо се изследват хормони, за да се подберат подходящите добавки, всеки индивидуално се влияе от всеки един медикамент, но добавките изключително много подобряват състоянието. За себе си подбрах подходящите /включително масло от вечерна иглика/, спазвам хранителен режим и много движение, спорт според времето и възможностите. За момента нямам оплаквания, на 47 години съм.

# 329
  • София
А аз имам проблем с кисти - точно под зърната. В средата на август ми източиха две - в двете гърди, сега лявата ми е пак станала за "дупчене", през последната нощ дори се будих от болки в гърдата. Според мамоложката докато не влезна в менопауза, все ще си ми се пълнят кистите:cry:.

Общи условия

Активация на акаунт