Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим, да обсъдим... - 2

• 149 434
  • 741
  •   1
Отговори
# 330
  • тук и там
Имам няколко капсули вечерна иглика във опаковката останали,което ще рече че я пия от два месеца..Не знам какъв ефект се очаква да има-не ми е повлияла по никакъв начин на мен,включително и върху напрежението в гърдите,ПМС и т.н. Купих две опаковки наведнъж-това ще рече,че имам количество за още два месеца..След колко време се очаква да се усети някакъв положителен ефект,или ако има такъв -до сега трябваше вече да се е проявил?

# 331
Търсейки къде да се оплача открих темата и като попрочетох - май съм за тук  Mr. Green
На 41 г. съм и от година някъде цикълът ми се удължи, по-точно времето между два цикъла. Преди беше около 20 дни, сега отива към 23-24, в момента ми закъснява с 4 дни, а преди половин година някъде ми изкара акъла с десет дневно закъснение  #Crazy Изобщо не бях помисляла за такова нещо и полудях от тревога да не съм бременна  Rolling Eyes След това ходих на гинеколог и лекарката ми каза да се стягам, щом съм навършила 40  Laughing Лошото е, че всеки месец откачам да не е станало нещо да съм бременна  Rolling Eyes Лекарката каза, че вече не било добре да пия хапчета и да слагам спирала. И какво остава...
Пишете за изследване на полови хормони - какво разбираме от тях?
Започвам да чета по-внимателно темата, макар за сега да нямам други симптоми, освен закъсняващ цикъл.

# 332
Съншайн, Ориз, елда, лимец, амарант, просо, царевица, бобови (грах, боб, леща и т.н.), нахут, картофи.......ядки и семена............ръжта е с по-малко глутен.
Много благодаря. Heart Eyes Hug bouquet
Някакво месо или риба ядеш ли?

не, не ям - вече 25 години Simple Smile

# 333
И аз да се оплача от дивия ям, като Дева. Докато го пих, такива "бомби"се явиха - ужас.....като го спрях пак съм си добре. От него изпих 2 опаковки и нищо не видях да прави.....аз съм обилна, но така е от както имам и ми го препоръчаха за урегулиране - дрън-дрън.....то за какво ли го изпих изобщо?!

# 334
  • offshore & overseas
Еее, аз май си намерих моята си тема.  Laughing Попадам много точно в графа „предменструалки“ - на 41 съм, в края на септември ще навърша 42.

Засега единствените сериозни физиологични промени, които забелязвам у себе си, са силното скъсяване на цикъла - до 22-24 дни (от първия ден на кървенето до първия ден на следващото) и прогресивното отслабване на паметта и липсата на концентрация (направо съм си пациент с хиперактивност и дефицит на вниманието).

Иначе винаги съм била супер нервак и бяс, а от 20 години си страдам от жестока мигрена, така че в тия сфери няма влошаване, но няма и подобрение.

При мен нивата на прогестерона надали са паднали, т.к. още кърмя тригодишния си син. Но и по принцип в моя случай високите нива на този хормон водят до климактериални симптоми, най-вече аменорея, липса на либидо, влагалищна сухота, а вероятно и повишена нервност (едното следва другото).

За съжаление не съм от най-дисциплинираните по отношение на храненето, храня се безразборно и не избягвам определени вредни храни, но поне силно клоня към средиземноморска диета (плодове, зеленчуци, сирена, бяло месо, рядко риба, олио, зехтин, мляко).

Ми, туйто.

Джина, защо толкоз силно се панираш от евентуална бременност? Да не би да има някакви сериозни рискове за здравето ти? Shocked

Последна редакция: пн, 20 фев 2017, 15:47 от Мяуче

# 335
  • тук и там
Лекарката каза, че вече не било добре да пия хапчета и да слагам спирала. И какво остава...
Мен по-скоро това което е казала лекарката ме изненадваа..Аз съм със спирала,а ако я махна -вероятно ще мина на противозачатъчни таблетки.Второто си дете родих на 40 години,и мисля да не ставам майка за трети път на 43 -45гд да речем.. Simple SmileИнтересно ми е защо не са препоръчителни тези методи на контрацепция,особенно  оралните контрацептиви в този период,не по принцип.Мислех,че регулират цикълът даже...newsm78

# 336
Заради опасността от рак. А ако жената е и пушачка, опасностите стават повече.

# 337
Може ли да помогнете,не мога да си разбера ок ли ми  е изследването на Прогестерона(на 21-ви ден от началото на цикъла е правено):
 "Прогестерон/Progesteron
 -4.69  ng/ml     
Жени - фол.ф. 0.0-1.13;
овул.ф. 0.48-1.72;
лут.ф. 0.95-21.0
Менопауза до 1,0;" newsm78

# 338
  • София
Може ли да помогнете,не мога да си разбера ок ли ми  е изследването на Прогестерона(на 21-ви ден от началото на цикъла е правено):
 "Прогестерон/Progesteron
 -4.69  ng/ml     
Жени - фол.ф. 0.0-1.13;
овул.ф. 0.48-1.72;
лут.ф. 0.95-21.0
21-ви ден е лутеална фаза, значи си в норма.

# 339
  • тук и там
Да разбирам,че рискът се увеличава значително  след 40г,така ли?
Защото знам за  рискът от поява на рак на гърдата ,както и тромбоза  при прием на противозачатъчни,но до сега си мислех че рискът е еднакъв и при жени над 35гд и на 45 да речем..

# 340
 "Прогестерон/Progesteron
 -4.69  ng/ml     
Жени - фол.ф. 0.0-1.13;
овул.ф. 0.48-1.72;
лут.ф. 0.95-21.0
21-ви ден е лутеална фаза, значи си в норма.

Мерси,добре,че поне това ми е наред,че другите ми са зле-Хашимотото и захарта ,то това хич няма да е добре за мезопаузата ми май,че съм на 50г. ,макар,че още имам цикъл:(:

Глюкоза/Glucose    0' - 8.21        mmol/l     3.3-6.3
     Глюкоза/Glucose    60' - 12.19        mmol/l     3.3-6.3
     Глюкоза/Glucose    90' - 10.17        mmol/l     3.3-6.3
     Глюкоза/Glucose    120' - 5.39        mmol/l     3.3-6.3

TSH    5.18        uIU/ml      0.270-4.25

anti - TPO    294.8        IU/ml      до 35

Холестерол/Cholesterol    7.37        mmol/l      до5.2

# 341
  • Prismatica Aerie
newwoman777,  инсулин не е ли изследван? Спазила ли си всички изисквания преди ОГГТ? Да не си прекалила с въглехидратите вечерта преди изследването?
Общият холестерол може да е висок, но е важно съотношението HDL/LDL, VLDL също има значение.

# 342
newwoman777,  инсулин не е ли изследван? Спазила ли си всички изисквания преди ОГГТ? Да не си прекалила с въглехидратите вечерта преди изследването?
Общият холестерол може да е висок, но е важно съотношението HDL/LDL, VLDL също има значение.

Изследван ми е и инсулина,но понеже е в норми,не го дадох тук:
И инсулин ми излледваха,но понеже са в норми и не ги дадох:
-Инсулин    0' - 17.99        mIU/ml      8.9 - 28.4
-Инсулин    120' - 19.46        mIU/ml      8.9 - 28.4
-fT3    5.21        pmol/l      2.34-6.29
-fT4    11.76        pmol/l      10.29-24.45

Иначе си ядох вечерта пържоли с 3 филии хляб,с преди лягане банан,не знаех,че трябва да спазвам някакви изисквания Cry
А какво е ОГГТ?

# 343
Инсулин 18 на гладно е страшно висок, изобщо не е в норма. И захар 8 на гладно е страшно много. Абе не са ти добре изледванията, имаш ИР. ОГТТ е обременяване с глюкоза.

# 344
Инсулин 18 на гладно е страшно висок, изобщо не е в норма. И захар 8 на гладно е страшно много. Абе не са ти добре изледванията, имаш ИР. ОГТТ е обременяване с глюкоза.

Оххх,сега от паника от прогнозите ви ще вдигна хептен захарта:))

Общи условия

Активация на акаунт