Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим, да обсъдим... - 2

• 149 424
  • 741
  •   1
Отговори
# 345
  • Prismatica Aerie
ОГГТ - орален глюкозотолерантен тест. Нали това си правила?
Инсулин на 60' няма ли? Трябва да е 5 пъти по-висок от първия.
Много богата на въглехидрати диета преди теста води до ниска въглехидратна крива (повишен толеранс към глюкозата).
Скрит текст:
Изисквания при провеждане на глюкозотолерантен тест:

Провежда се сутрин след 12-часов нощен глад, пациента не трябва да е пушил или спортувал.
    Предходните 3 дни трябва да се спазва диета - храната трябва да съдържа до 200 грама въглехидрати дневно.
    През последната седмица не трябва да е имало остро заболяване с температура, горно- или долно диспептичен синдром.
    Да не се приемат медикаменти известни с контраинсуларния си ефект – кортикостероиди, тиреоидни хормони.
    По време на теста пациентът не трябва да се храни или да приема течности освен вода, не трябва да пуши, не трябва да извършва физически дейности, желателно е да се избягват силните емоции и да се поддържа нормална температура
Не се шашкай. Намери читав ендокринолог и действай. Помисли и за диетичен режим.

# 346
ОГГТ - орален глюкозотолерантен тест. Нали това си правила?
Инсулин на 60' няма ли? Трябва да е 5 пъти по-висок от първия.
Много богата на въглехидрати диета преди теста води до ниска въглехидратна крива (повишен толеранс към глюкозата).
Скрит текст:
Изисквания при провеждане на глюкозотолерантен тест:

Провежда се сутрин след 12-часов нощен глад, пациента не трябва да е пушил или спортувал.
    Предходните 3 дни трябва да се спазва диета - храната трябва да съдържа до 200 грама въглехидрати дневно.
    През последната седмица не трябва да е имало остро заболяване с температура, горно- или долно диспептичен синдром.
    Да не се приемат медикаменти известни с контраинсуларния си ефект – кортикостероиди, тиреоидни хормони.
    По време на теста пациентът не трябва да се храни или да приема течности освен вода, не трябва да пуши, не трябва да извършва физически дейности, желателно е да се избягват силните емоции и да се поддържа нормална температура
Не се шашкай. Намери читав ендокринолог и действай. Помисли и за диетичен режим.

Ами никой не ми ги каза тези изисквания,само дето дадох 80лв за изследванията Laughing
За пореден път се убеждавам,че трябва да се преместя в СФ,последната година постоянно го отлагам,нещо на 50г. ми е трудно да предприемам такава крачка,но дали не ми се показва ,че трябва:))
Благодаря ти,много полезна си ми! bouquet

# 347
Заради опасността от рак. А ако жената е и пушачка, опасностите стават повече.
Да, именно, това ми каза и тя  Peace Предложи ми да съм вземала някакви хапчета, ако се усъмня, ама много несигурна работа това  Rolling Eyes Ще ходя пак да видим този път какво ще каже.
Иначе за евентуална бременност не ми се мисли. Имаме близнаци на 10 г. и по никакъв начин не си се представям отново бременна  #Crazy Сега съм изнервена и ме побъркват, макар че вече са по-самостоятелни, а с бебе не знам как бих се справила. Абсурд. Освен това и  няма какво да им предложим на тези деца, и сега ни е трудно, пък с още едно дете не ни виждам изобщо  Rolling Eyes

# 348
А аз имам проблем с кисти - точно под зърната. В средата на август ми източиха две - в двете гърди, сега лявата ми е пак станала за "дупчене", през последната нощ дори се будих от болки в гърдата. Според мамоложката докато не влезна в менопауза, все ще си ми се пълнят кистите:cry:.
Sharky, и аз имам кисти там и болки, ако не взимам мерки. Пробвай със сладко тесто+ 4-5 к.йод залепено на двойно памучно парче .  Залепва се на мястото на болката за през нощта. Отгоре удобен сутиен или по тясна тениска. Ще спиш като бебе. Болката ще изчезне в рамките на 3-4 апликации през нощта. Кистите също намаляват размера. Така до менопаузата, когато напълно изчезнат.. Пиши като го направиш.

# 349
  • София
 Grinning Изтърва ме с 12на часа, ходих да я дупчат (изцедят) вчера сутринта. Обаче ми видяха още няколко мънички (3-4 мм) от двете страни на зърното, на около 3 см разстояние, за тях може да опитам трика с тестото с йод. Те не ме болят постоянно, по-скоро ги усещам при допир.

# 350
  • София
Grinning Изтърва ме с 12на часа, ходих да я дупчат (изцедят) вчера сутринта. Обаче ми видяха още няколко мънички (3-4 мм) от двете страни на зърното, на около 3 см разстояние, за тях може да опитам трика с тестото с йод. Те не ме болят постоянно, по-скоро ги усещам при допир.

а като цедят, дават ли за анализ съдържанието?

# 351
  • София
Дават. Една седмица, докато излезат резултатите от хистологията.

# 352
Sharky, комбинирай тестото ( равни части брашно, вода и захар по 1с.л., трябва да е гъсто и лепкаво) с пиене на гладно чай от салвия. И се похвали после!

# 353
Момичета, пак ще ви досаждам  Blush
Понеже съм "нова" още и не знам какво да очаквам  Wink Все още нямам цикъл, закъснява ми с 5-6 дена и не знам дали може изобщо да ме пропусне този месец или все пак в началото идва, но със закъснение понякога  newsm78 Досега един път ми е закъснявало с 10-ина дена, но после си ми дойде нормално. Иначе имам симптомите като преди цикъл - болят ме гърдите, боли ме кръста, раздразнителна съм, чувствам се точно като преди да ми дойде, но това вече цяла седмица  Rolling Eyes Мисля, че не съм бременна, но още не съм ходила за тест, мисля този път да изчакам още малко.
Освен това има ли нещо, по което да разбера, че просто ми закъснява? Всеки път ли трябва да тичам за тестове  newsm78
И тези хормонални нива кога се изследват? Нужно ли е сега или когато зачестят тези закъснения?
Извинявайте, че ви ползвам за справочник, но другия месец ще ходим на прегледи от работа и искам да си спестя висенето по опашки при личната за направление поне този път  Mr. Green

# 354
Джина, различно е.
При мен се изгуби без никакви закъснения или други признаци.
Изведнъж. За 6 месеца.
Аз не изследвам хормони, защото няма смисъл, ясна е работата.

# 355
Ами защото четох, че се пиели някакви хормони, ама какво променят, не ми е ясно Simple Smile

# 356
  • В полите на Пирин планина
ХЗТ ли имаш предвид? newsm78

# 357
  • Prismatica Aerie
Освен това има ли нещо, по което да разбера, че просто ми закъснява? Всеки път ли трябва да тичам за тестове  newsm78

Ако не вземеш предпазни мерки - ще тичаш Simple Smile Няма как да разбереш защо ти закъснява само според симптоматиката.

Хормони аз лично изследвам когато дойде време за годишния гинекологичен преглед+ цитонамазка, колпоскопия, микробиология.. Т.е. веднъж годишно.

# 358
Да взема, ама нали това писах и преди, че моята лекарка не ми препоръчва вземането на хапчета и спирала  Thinking Тия работи със следенето на овулации хич не са по моята част. С презервативи е изключено, а лекарката ми каза да съм вземала някакво хапче ако се съмнявам, но аз никога не се съмнявам  Mr. Green Вие какви методи ползвате?

# 359
  • Prismatica Aerie
Презерватив.
Никога не съм пила противозачатъчни. Ако за мъжа е толкова важно да му е пълен кефа (т.е. да усеща по-добре  и да еякулира безконтролно където му падне, вкл. и в мен) - да ходи да си направи вазектомия.

Общи условия

Активация на акаунт