Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво представлява времето на промяна?
Какви са фазите на менопаузата?
Какви са симптомите на менопаузата?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво представлява времето на промяна?
-
Какви са фазите на менопаузата?
Менопаузата се състои от три фази - пременопауза (40-49 години), менопауза (49-51 години) и постменопауза (52-60 години). По време на пременопаузата яйчниците започват да функционират по-слабо, в менопаузата настъпва краят на репродуктивния период, а в постменопаузата се наблюдава пълно или почти пълно спиране на яйчниковата дейност.
-
Какви са симптомите на менопаузата?
Симптомите на менопаузата включват менструални нарушения, невровегетативни и нервнопсихични оплаквания, атрофични промени на кожата и лигавици, метаболитни промени, главоболие, световъртеж безсъние , нервност , депресия , плачливост повишена раздразнителност намалено либидо атрофични промени в пикочно-половата система топли вълни и нощно изпотяване лош сън нощно изпотяване умора главоболие депресия замаяност лесно наддаване на тегло
-
Какви са най-честите симптоми на менопаузата?
-
Какви са препоръките за справяне със симптомите на менопаузата?
Предложи ми да съм вземала някакви хапчета, ако се усъмня, ама много несигурна работа това
Сега съм изнервена и ме побъркват, макар че вече са по-самостоятелни, а с бебе не знам как бих се справила. Абсурд. Освен това и няма какво да им предложим на тези деца, и сега ни е трудно, пък с още едно дете не ни виждам изобщо
Изтърва ме с 12на часа, ходих да я дупчат (изцедят) вчера сутринта. Обаче ми видяха още няколко мънички (3-4 мм) от двете страни на зърното, на около 3 см разстояние, за тях може да опитам трика с тестото с йод. Те не ме болят постоянно, по-скоро ги усещам при допир.

Все още нямам цикъл, закъснява ми с 5-6 дена и не знам дали може изобщо да ме пропусне този месец или все пак в началото идва, но със закъснение понякога
Досега един път ми е закъснявало с 10-ина дена, но после си ми дойде нормално. Иначе имам симптомите като преди цикъл - болят ме гърдите, боли ме кръста, раздразнителна съм, чувствам се точно като преди да ми дойде, но това вече цяла седмица
Тия работи със следенето на овулации хич не са по моята част. С презервативи е изключено, а лекарката ми каза да съм вземала някакво хапче ако се съмнявам, но аз никога не се съмнявам