Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим, да обсъдим... - 2

• 149 429
  • 741
  •   1
Отговори
# 390
  • offshore & overseas
Тоест, към последните гари нивата на този хормон спадат ли, или се покачват? Laughing

# 391
Здравейте момичета, нова съм в темата и имам въпрос защото съм много объркана.
На 45години съм и вече втори месец нямам цикъл. Вчера бях на преглед и според гинеколожката ми най вероятно навлизам в пременопауза, всичко друго уж ми е наред. Изписа ми Femarelle 2 X 1 на ден + Rescue пастили за безпокойството което имам и ми назначи  изследване на FSH. Резултата е - 5,88. След обаждането ми да и съобщя колко е, ми каза, че ме уверява, че нямам никакъв повод за безпокойство и да пия предписаните лекарства. Въпроса ми е възможно ли при FSH - 5.88 да съм в пременопауза, ако беше над 12 щях да съм сигурна, но така? Утре мисля да направя още едно изследване на FSH в друга лаборатория и ако пак е толкова вече не знам какво да си мисля и какво да изследвам и защо не ми идва. Нямам топли вълни, промяна в настроенията..... Имам тремор на ръцете и безпокойство, но те са ми от години, а отскоро(3 месеца) и сърцебиене. Ходих на преглед при кардиолог, нямам проблеми със сърцето.

# 392
  • София
Мауче, с напредването на възрастта нивото на този хормон расте.

Злате, чудно ти е ФСХ-то. На кой ден от цикъла е изследвано? Добре е да бъде на 2-4 ден. Относно твоите оплаквания, може да са свързани с проблеми със щитовидната жлеза. Може би е добре да отидеш на ендокринолог.

# 393
  • Добрич
Простете за лаишкия въпрос, но защо изследвате тези хормони? newsm78

Мяуче , ФСХ - Информация

# 394
  • offshore & overseas
Простете за лаишкия въпрос, но защо изследвате тези хормони? newsm78

Мяуче , ФСХ - Информация
Благодаря! След малко сядам да се ограмотявам и в тази насока. Mr. Green

# 395
  • зад кестените
Такааааааааа!Ето ме и тук при вас да ви следя,защото със сигурност съм в предменопауза. На 50 години съм и вече 3 месец нямам цикъл-Като изключим лекото напълняване и това че не ми се спи нощем,се чувствам много добре.От време на време в дните когато обикновено  ме идваше усещам леко напрежение в слабините,все едно ще ми дойде и до там Нормално ли е да се чувствам  толкова добре при липса на цикъл

# 396
Съвсем нормално е. Аз нямах цикъл 6 месеца и се чувствах прекрасно! Никакво напрежение, лекота, отслабнах с 3-4 кг без никакви усилия, абе чудно беше! Сънят ми винаги е бил спокоен, лягам и заспивам по всяко време на деня. Вълни и изпотявания не съм имала.
Да, ама се завърна и сега ми липсва онова усещане за лекота и спокойствие... Tired

# 397
  • зад кестените
Съвсем нормално е. Аз нямах цикъл 6 месеца и се чувствах прекрасно! Никакво напрежение, лекота, отслабнах с 3-4 кг без никакви усилия, абе чудно беше! Сънят ми винаги е бил спокоен, лягам и заспивам по всяко време на деня. Вълни и изпотявания не съм имала.
Да, ама се завърна и сега ми липсва онова усещане за лекота и спокойствие... Tired

DeVa® благодаря bouquet за бързия отговор А колко си годишна  и сега когато цикълът  ти се е завърнал по силен ли е от преди?       

# 398
Малко по-голяма съм от теб. Simple Smile 52.
Не, не е по-силен. Нормален си е. Само първият беше с една неприятна миризма и по-тъмен на цвят. После са ОК.

# 399
Привет, дами! Искам да се възмутя, че и от Витекс нямам подобрение на мигрената.......ето днес ми идва и главата ще ми се сцепи (както обикновено в това състояние)......Почнах го от около 2 месеца...дали още шанс да му давам.така пих дивия ям около 4 месеца и нищо не направи.....

# 400
Махай го!
И ти си като мен, не на всички им действат тези добавки.
Аз 1000 пъти съжалявам за този ям, що ми трябваше да го пия, че и две опаковки даже... Tired

# 401
  • offshore & overseas
И аз имам същия проблем с мигрената около цикъл (обикновено в началото, първия ден). Нищо не съм пила като профилактика досега и като ви чета, май няма и смисъл. Thinking

# 402
Цял живот съм така.....дори и течен аналгин не ми действа.........и не пия аналгетици от години, че натоварват черния дроб, пък трябва да се внимава...абе, изобщо чакам да свърши работният ден и да си легна.....(го днес и с дъжд се съчета и картинката на моята мигрена е чудна!)

# 403
  • offshore & overseas
Аз пия (само Аулин ми помага, и то не всеки път, към аналгина съм алергична). При мен няма как иначе, защото съм с 3 сравнително малки деца и не мога да си позволя да легна и да си почивам, особено пък вечер. Тъй че се тровя и се надявам да намеря истинско лекарство.

# 404
За първи път чувам да се пие Витекс при мигрена.  Rolling Eyes
Аз го пих заради прекалено обилната и болезнена менструация. Имаше ефект при мен първите месеци, докато пиех по 2 таблетки. После, като минах на поддържаща доза от 1 на ден, постепенно кръвотечението се засили, но поне болките не се върнаха. Уточнявам, говоря за менструални болки, не за мигрена. Ако ме заболи главата, пия нещо за главоболие.
А Витекса го спрях. Ако се наложи, след време може пак да опитам.

Общи условия

Активация на акаунт