Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим, да обсъдим... - 2

• 149 420
  • 741
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Аз го пих за регулиране уж на МЦ, но ефект 0.

# 406
  • offshore & overseas
Я да се осведомя тогава за Витекс-а (сега ще проверя какво точно представлява). Колко време трябва да се пие за коригиране на болезнен цикъл?

При мен е силно болезнен само първият ден. Цикълът ми иначе не е обилен, но първия ден не мога да не пия обезболяващо, освен ако не легна да мра, което както вече споменах, е невъзможно. Thinking

# 407
  • Prismatica Aerie
Ако главоболието е причинено от нисък прогестерон има смисъл да се приема Витекс, нали косвено влияе  на прогестерона.

Аз имам всички симптоми на нисък прогестерон (0,71 последно), като ги редувам - всеки месец различно проявление..

# 408
Див ям има тази седмица на промоция в аптеки Сейба, Кауфланд.
Цена 17,83.

# 409
На 40 год.съм, до преди няколко месеца си ми идваше редовно, но в края на миналата година, през октомври посетих специалист в репродуктивна клиника. Изследванията ми бяха що-годе добре, но заради леко завишени хормони ми изписаха Еутерокс 25 по 1 1/2. Имах и доминантен фоликул. Изписаха ми и противозачатъчно Регулон, за да задвижим някаква процедура за в бъдеще. Не ми стана ясно с каква цел.
След изпиването на Регулона за 21 дни-леко ми прецапа, декември имах съвсем оскъден цикъл, а до ден днешен (януари, февруари и вече март) дори след Дуфастон не ми дойде цикъла. Два пъти ходих на видеозон и ми казват, че почти нямам лигавица, при условие, че в репродуктивната клиника имах близо 6 мм, преди да пия лекарствата.
Това ранен климакс ли е? Много се притеснявам дали ще ми дойде изобщо и как ще бъде занапред.
Имате ли някаква идея... Sad
 Днес спрях отново изписан Регулон за 5 дни по 2 , за да го предизвикам и съм направо в стрес дали ще ми дойде. Възможно ли е да ми е спряла изцяло менструацията?
 ПС: Пропуснах да отбележа, че през януари получих и някакви горещи вълни, чудих се дали така ми се струва или от отоплението нещо прегрявам. За първи път. Много се притеснявам.

Последна редакция: вт, 14 мар 2017, 00:46 от Liliyan21

# 410
  • зад кестените
Дами,  малко ми неудобно да ви попитам, нормално ли е при липса на цикъл да имам повишено  либидо, в момента е  много по повишено от обикновено , все едно съм някой пубер EmbarassedИ съм станала много разсеяна и много трудно се концентрирам,за безсънието  думи нямам вече, изчетох доста по въпроса ,но съм склона да се доверя на хора който вече са минали по този път. Така че моля ,препоръчайте ми нещо ако може да е на билкова основа Благодаря предварително!

# 411
За либидото е възможно.
За другите неща не мога да ти бъда полезна, не съм имала такива проблеми.

# 412
Дами,  малко ми неудобно да ви попитам, нормално ли е при липса на цикъл да имам повишено  либидо, в момента е  много по повишено от обикновено , все едно съм някой пубер EmbarassedИ съм станала много разсеяна и много трудно се концентрирам,за безсънието  думи нямам вече, изчетох доста по въпроса ,но съм склона да се доверя на хора който вече са минали по този път. Така че моля ,препоръчайте ми нещо ако може да е на билкова основа Благодаря предварително!

Според мен си е напълно възможно заради хормоните. При мен е точно обратно в момента. Дано да е от противозачатъчните.

# 413
  • Prismatica Aerie
Изписаха ми и противозачатъчно Регулон, за да задвижим някаква процедура за в бъдеще. Не ми стана ясно с каква цел.
Ако си в АРТ процедура, противозачатъчните подтискат овулацията, за да могат след това яйчниците да работят с пълна сила, казано най-общо. А може да са изписани против киста/и. Ти не попита ли с каква цел?

Не ти ли следят хормоните?  ФСХ, Инхибин евентуално, изследвали ли са ти?

# 414
  • Русе, у дома
Момичета - за мигрената защо не ползвате лекарства от групата на триптаните. Болката минава до час. Но все пак трябва невролог да изпише препарата.
Аз съм така от години, децата бяха малки, мъжО в командировка - вдигаше ме до час, два моя Хедан.
Иначе и аз съм тук (40) и ви следя тайно, с надежда мигрената да изчезне с настъпване на менопаузата.

# 415
Наспах се и мигрената ми мина!

Как Сийке, дама оттук ми препоръча Витекса за мигрена......Може би някому да е помогнало. На мен нито за глава, нито за болки в малкия таз.

Дева, Никакви добавки повече май - допивам Витекса, може току виж да направи някое чудо (да ми намали кръвозагубата или да направи по-малко дни цялостната перипетия).......

Барфлай, за глава съм пила години наред какво ли не - дори изписан Седалгин Нео - ефект нула......После се чудих защо имам повишени чернодробни ензими. Приключих с обезболяващите - мъча се един ден, няма как и толкова. Надеждата умира последна обаче. При тая зверска мигрена, от която чак съм повръщала, вес си мислех, че нещо може да се направи. Хормони съм изследвала преди години, именно заради мигрената и всичко беше наред. Сега може да почват отклонения от стандартните нива, но аз нямам промяна в симптомите.

# 416
  • offshore & overseas
При мен е възможно мигрената да се дължи на това, че нивата на прогестерон играят, т.к. при всичките бременностти съм имала изключително тежка мигрена.

За съжаление обаче моите мигренозни пристъпи еволюираха и вече са тридневни. И са достатъчно тежки, че дори съм и със замъглено зрение по време на пристъп. Преди поне можех да легна, да заспя и да се събудя нов човек, но вече не. От няколко години дори се будя нощем от болката. Така че си се тровя, но поне съм получовек, а не пълен парцал, за да мога да върша основното около децата и къщата в тия дни.

# 417
  • Русе, у дома
Барфлай, за глава съм пила години наред какво ли не - дори изписан Седалгин Нео - ефект нула......После се чудих защо имам повишени чернодробни ензими. Приключих с обезболяващите - мъча се един ден, няма как и толкова. Надеждата умира последна обаче. При тая зверска мигрена, от която чак съм повръщала, вес си мислех, че нещо може да се направи. Хормони съм изследвала преди години, именно заради мигрената и всичко беше наред. Сега може да почват отклонения от стандартните нива, но аз нямам промяна в симптомите.
Триптаните не са обезболяващи, но може би пак натоварват черния дроб, все пак са химия някаква. Но откак съм ги открила - качеството ми на живот с мигрената е по-добър.
Аз обезболяващи за мигрена не пия от години, то е безмислено. Покрай една лапароскопия наскоро от нерви си докарах миг.пристъп, е само пълната упойка спаси положението, но за кратко. После дори и венозните обезболяващи не и действаха...., а в реанимация нямаха Хедан  hahaha
На майка мигрената и спря със спирането на цикъла и аз се надявам на същото, въпреки, че срещам жени при които, продължава и после. newsm78

# 418
  • offshore & overseas
Триптаните не са обезболяващи, но може би пак натоварват черния дроб, все пак са химия някаква... newsm78
А какво са тогава? Да не са от типа на антидепресантите или дори някакви психотропни в-ва? Преди 15 г., когато за последно ходих на преглед при невролог зарад мигрената (имам я от 20 г. някъде), ми бе изписан амитриптилин за копиране на мигренозен пристъп. Е, само веднъж опитах и така се „копирах“, че на другия ден лъв ми не можа да ме изчегърта от леглото. Оттогава насам, само Аулин - искам все пак да съм на тоя свят, а не някъде в небесата или в царството на Морфея.

Иначе аз мисля, че ще съм от късметлийките, при които баба Мигрена ще се явява и след края цикъла. Освен ако учените не открият някакво ново лекарство.

# 419
Изписаха ми и противозачатъчно Регулон, за да задвижим някаква процедура за в бъдеще. Не ми стана ясно с каква цел.
Ако си в АРТ процедура, противозачатъчните подтискат овулацията, за да могат след това яйчниците да работят с пълна сила, казано най-общо. А може да са изписани против киста/и. Ти не попита ли с каква цел?

Не ти ли следят хормоните?  ФСХ, Инхибин евентуално, изследвали ли са ти?

Така ми подтиснаха овулацията, че направо ми спря менструацията и сега и с лекарства не мога да я възстановя. Идея нямам климакс ли е, какво е.  Cry Преди това, колкото и да са ми били зле изследванията поне имах цикъл.
Чак в края на месеца съм на преглед при репродуктивен специалист, поради липса на часове. Ще откача от притеснение. Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт