Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим, да обсъдим... - 2

• 149 462
  • 741
  •   1
Отговори
# 420
Барфрай, зависи от мигрената - моята я имам от 5 годишна възраст и със сигурност не е свързана с хормони (или поне самo с тях). Изследвано е какво ли не....накрая се примирих. В интерес на истината от десетина години митрената е само преди цикъл или след силен стрес/преработване, преди беше непредсказуема. Така че съм решила нищо да не пия.

Мяуче, тия деца татко им не може ли за ден-два да им шъта? Не можеш да се тровиш така - аулинът е невероятно токсичен.

Последна редакция: вт, 14 мар 2017, 14:47 от Bastet

# 421
  • offshore & overseas
Мяуче, тия деца татко им не може ли за ден-два да им шъта? Не можеш да се тровиш така - аулинът е невероятно токсичен.
Не може ли, не иска ли, не знам, но вече дори не си „правя“ устата. Омръзна ми да се джанкаме на тая тема.

Liliyan21, на 40 г. климактериум ми се струва твърде рано. От терапията или терапиите ще да е, но какво е точно, трябва лекар да каже. Дано ти се нормализират нещата и да се успокоиш!

# 422
Здравейте! Аз съм на 35 г. преди две години минах операция на едната братолина жлеза ии от притеснение ли, от болка ли или от силният стрес тогава не знам цикъла ми спря. От тогава съм пробвала с противозачатъчни, но като от повече четене разбрах, че ефекта е временне н и безмислен ги спрях. После пих около месец ленено семе и цикъла ми се върна, но пак преживях силен стрес и пак спря. От пет месеца съм на хомеопатия и билки в капсулки, пет месеца пет различни схеми, засега без успех, FSH 130 и целта ни с хомеопата е да падне, той го вярва и аз не се отказвам, нямам друг вариант. Макар че след всеки 45 дни, толкова е всяка схема, като направя изследването се чувствам отчаяна и безпомощна цял ден после продължавам пак с надежда.

# 423
  • Русе, у дома
А какво са тогава? Да не са от типа на антидепресантите или дори някакви психотропни в-ва? Преди 15 г., когато за последно ходих на преглед при невролог зарад мигрената (имам я от 20 г. някъде), ми бе изписан амитриптилин за копиране на мигренозен пристъп. Е, само веднъж опитах и така се „копирах“, че на другия ден лъв ми не можа да ме изчегърта от леглото. Оттогава насам, само Аулин - искам все пак да съм на тоя свят, а не някъде в небесата или в царството на Морфея.
[/quote]
АМИТРИПТИЛИН e антидепресант - не действа на мигрената пряко като лекарствата от групата на триптаните. При мигр.пристъп се използват или НСПВМ (тук влизат всички познати аналгетици) или триптани.
За 15 години има много нови препарати, с които невролозите са запознати.  Peace
Дано всеки си намери вярното и точно...

# 424
На мен за мигрената ми помагаше ацефеин+аналгин. Като чукнах 40-те изчезна, за съжаление сега пък ме подкара главоболие явно причинено от ниският прогестерон, е при него нищо не помага, само беналгина малко успокоява положението.

# 425
Откъде мога да си купя Витекс? В аптеките, в които проверих ме гледаха като изкопаемо!

# 426
  • offshore & overseas
Откъде мога да си купя Витекс? В аптеките, в които проверих ме гледаха като изкопаемо!
Онлайн, например от тук.
Може да го има и в Медея, там продават продукти на Nature's way, но нямаш гаранция.

# 427
Благодаря!

# 428
В Ремедиумите има.

# 429
Иди в големите аптеки, освен Ремедиумите, във Фармастор на Витошка съм виждала много добавки.

Това също е с Витекс:
http://apteka.framar.bg/30062946/%D0%B0%D0%B3%D0%BD%D0%B5%D1%81- … D0%B0%D1%82%D0%B0

# 430
  • София
И аз бях с тежки мигрени преди цикъл. Бях с прогестеронов недостиг и щом почнах прогестероновия крем-мигрените ми изчезнаха като с магическа пръчка. За няколко години дори успях да забравя какво е мигрена.

Сега нямам цикъл и много рядко това страдание ме навестява. Напомня ми,че трябва пак да почна хомеопатичния прогестерон. От хомеопатията -той ми пасна, другите нямаха ефект. Не го вземем постоянно, щом и спрат вълните и го спирам. Почнат ли-пак го включвам.

# 431
И аз бях с тежки мигрени преди цикъл. Бях с прогестеронов недостиг и щом почнах прогестероновия крем-мигрените ми изчезнаха като с магическа пръчка. За няколко години дори успях да забравя какво е мигрена.

Сега нямам цикъл и много рядко това страдание ме навестява. Напомня ми,че трябва пак да почна хомеопатичния прогестерон. От хомеопатията -той ми пасна, другите нямаха ефект. Не го вземем постоянно, щом и спрат вълните и го спирам. Почнат ли-пак го включвам.
Неба, като се мажеш, не ти идва цикъл, нали?

# 432
  • София
Да, докато мажеш не идва. Идва до няколко дни щом се спре . Ако пъкслучайно дойде предсрочно, се спира макар по схема да има още дни.

# 433
А, значи все пак идва. Аз помислих, че изобщо не идва цикъла, но се повлиява главоболието.

# 434
Момичета, продължава да не ми идва менструацията вече трети месец. След Дуфастон, противозачатъчни, витамин Д, сега пия Див ямс и се мажа с прогестеронов крем, но никакъв го няма. Явно това е финала, сигурно никога повече няма да ми дойде. Случвало ли ви се е такова чудо и след време пак да се възвърне? Sad

Общи условия

Активация на акаунт