ОКТОМВРИйчето с усмивки ни дарява, с мама елха ще украсява! - тема 2

• 29 643
  • 743
  •   1
Отговори
# 60
Leila, аз къде съм гледала. Ти си написала колко хапвате. И ние сме на 120мл.

# 61
Ние току що приключихме папането, носенето и спането на мама, сега е в кошарата, а аз я дебна дали ще заспи. Ние сме 4,5 кг и ядем 5 пъти по 120 мл без кърма.
Кристи само в количката ли заспива?   И моята щом подуши количката заспива, още преди да сме потеглили.
За колики не ми се говори, даже след осем часова пауза има газове. След всяко ядене е плач от колики, чакам с нетърпение да ги израсте през третия чесец

# 62
И ние още сме на линия, човекът си дочака хапването в 06:30, той нали си е наспан  Joy нищо, че мама е с премрежен поглед. Сега го чакам най-сетне да заспи и хващам помпата.  Joy

# 63
И аз давам 120 мл.

Когато е кисел или трябва да го нося на рамо високо, или в количката. Само това помага.

Между другото, от 20.30 до 2.30 си е точно шест часа  Simple Smile

# 64
Ами Лид, аз мога да кажа ориентировъчно - мисля, че не повече от 120-130мл, според когато съм проверявала със шише. Но пак е относително колко е била гладна. Когато е будувала, издържа не повече от 2 часа, но яде по по-малко милилинри. Но като спи, може и по 5-6часа да пропусне.
  Ние около час бяхми будни ( толкова ни отне яденето, пълненето на памперс и миенето ) и вече спим. Дано е за по-дълго! Пожелавам ви спокойна съботна сутрин

# 65
Добро утро, момичета! Чувствам се като мината от танк, яко ми е отпаднало и изморено, явно умората си каза своето. Снощи мъжът ми пое нощната смяна към 22.30 и спах до 7ч. Е, като ми звънна алармата се чувствах така все едно не съм лягала. Трябва да подсиля организма с някакви имуностимулатори.
След малко тръгваме за Боуен терапията, стискайте палци да му се отрази добре.
Уикенда сестра ми и приятеля и идват от Германия да видят малкия, та няма да мога да ви следя много, но ще наваксам.

# 66
  • Пловдив
Добро утро!Ние спахме до сега,сутринта си я гушнах и тя заспа върху мен.
Мами от Пловдив препоръчайте ми ортопед за бебето

# 67
  • Пловдив
Angel eyes май няма други мами от Пловдив  Laughing
Аз раждах в Селена и още на 3-тия ден му направиха преглед на ехограф при Янакиев. Там го предлагат на родилките по желание, струва 40 лв прегледа. На Алекс му откриха лека дисплазия на лявата става и трябваше да носи едни ортопедични гащи и да правим гимнастика, но онзи ден бяхме на преглед и всичко се е оправило. Та ние при Янаки Янакиев сме ходили, има и свой кабинет, и някои дни в Селената ходи. Не знам дали е за препоръчване newsm78 Водят го най-добрия в града, но има много противоречиви мнения за него, най - добре прочети и реши сама Peace На мен ми се стори много арогантен и не ми допадна, но все пак тези прегледи са с ехограф, на който и сама може да видиш дали има отклонение на ъгъла на ставата или не, та отношението за 10 минути не е водещ фактор Peace

# 68
hu
Вашите бебета връщат ли след всяко ядене?  Моята е започнала постоянно да връща, даже понякога и повръща. Чудя се да не я прехранвам.
Аз вече съм сигурна, че не връщат само, когато са прехранени, а по абсолютно всяко време,  защото ми се е случвало да върне на 20мл    изядени, както и 2 часа след хранене. Аз за сега никаква логика не съм намерила при връщането и повръщането.
И аЗ да се оплача (но може би аз съм си виновна де)  - малкия от 10дни няма никакви колики и аз реших, че това им е било и спрях всички капки само профилактично    давам по 1 път Лефакс. Е да, ама не.... Втора вечер се събужда 2 часа след ядене със зверски писъци, които продължаеат 20-30мин -типичната колилна криза!  Но мама защо да се усети, чеса колики ПАК и бутам шишето.... Ох.... И сега се чудя дали не е от смяната на млякотода реагира на 4тия фен!?!  И вчера сме надвишили 1л мляко, което знам, че не е правилно, но... Не мога вече да го измисля . Онзи ден увеличих дозата на 4 лъжички и половина еми.... Не спря да повръща...

# 69
Да се оплача и аз... нямам кърма,а станах камила да пия вода и чай и катерица да ям ядки. Малкият направо виси на тази гърда, дърпа ли дърпа детето, ама таратанци... знам че цеденето не е мерило, но аз си и усещам гърдите празни. Само сутрин след дълга пауза има кърма... та не знам... аз психясах.
Относно повръщането и връщането, ние го правим нон стоп. Даже днес купих още 20 лигавника, че не им смогвам. Взех дори непромукаеми,че ние повръщаме доста, та дори и през лигавника мокрим дехите.
При мен има ново двайсе. Час след хранене като го сложа в люлката и след малко се дави, но не е повърнал мляко, а гледам все едно вода, а той не пие много, а да е слюнка чак толкова, че да се дави възможно ли е?  newsm78
Моя малкия се дави от слюнка постоянно. Но за зъби да говорите.... Това че белее, според мен не е критерий, защото малкия още от 1вия ден на раждането си му белеят венците, но нито се плюнчи, нито нищо, а ми казаха, че белее, където ще има зъбче, а не, че са тръгнали да никнат.

# 70
И аз давам 120 мл.

Когато е кисел или трябва да го нося на рамо високо, или в количката. Само това помага.

Между другото, от 20.30 до 2.30 си е точно шест часа  Simple Smile
Кристи, 6 часа, ама не през нощта, аз от това се оплаквам. Ако спи от 00 до 06 ще мога да спя в спалнята при ММ, а не по диваните.  Joy
А така като се изцъкли в 02:30 цяла нощ купон. Освен от сега да тръгваме по дискотеките, той е готов.  Joy

# 71
G_e_r_y, и аз съм от Пловдив. И аз родих в Селена, но никой не ми предложи преглед newsm78. И тъй като попитах нашия доки кога ще ни праща на ортопед, той каза " в Селена правят още след раждането. Ще ходите пак на 4 месеца". Е да ама явно не са ни правили, щом не са ни искали и допълнително заплащане Confused
За Янакиев и аз съм чувала противоречиви мнения, главно заради отношението, но като специалист бил добър. Май не работи със ЗК, но не съм сигурна.

Последна редакция: сб, 03 дек 2016, 10:08 от Bubchence

# 72
Бубченце, до втория месец трябва да минете през ортопед.

Кате, едва ли е от млякото. Моят връща, когато напъва много. Не точно колики, ами ако в определен момент не може да изкара газ като хората и от зор се получава връщане. Педиатрите казаха, че в такъв случай си е съвсем нормално.

Лид, аз реших този проблем лесно. Просто го държа при нас след яденето в 20.00. Придремва, поревах, поиграва и времето минало. После го слагам в неговото креватче след последното хапване за деня и така ми издържа до 07.00.

# 73
Аз също мисля, че си връщат постоянно без оглед на това колко ядат. При нас вече нищо не действа срещу колики, пищим си след всяко ядене. Кристи как е при вас положението?  нали проведохте цялата терапия? То е ясно, че ще се израсте това, ама си е мъка.

# 74
Бубченце, до втория месец трябва да минете през ортопед.
Скоро ще станем на два месеца и половина. Притесних се Cry

Общи условия

Активация на акаунт