Избор на сушилня - 7

• 121 764
  • 788
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Здравейте, аз от вчера имам AEG T8DEC49S.
Не знам колко е добра, обаче се опитвам да изсуша вече три часа едни хавлиени кърпи на програма Памук и още не са готови. Първоначално ми изписа 2:16ч. че ще трае сушенето с опция Сухи за гардероб +. Моля някой с подобен модел да каже къде греша. Пералнята по принцип ми е стара и центрофугата и не е много добра. Чудя се от там ли идва всичко?
Аз съм с по-стария модел. Нормално е с малка центрофуга да не са готови за 3ч. На колко оборота е твоята центрофуга? При мен "сухо за гардероб +" ми е 3,28ч. по дифолт, но обикновено свършва по-рано, т.к. не и слагам пълния капацитет.

# 106
Пералнята ми е на 8 год. и си нямам на идея колко оборота е центрофугата. Обаче не успях да се справя със сушилнята.  Rolling Eyes
Настройваш ли я по някакъв начин, за да не ползваш целия капацитет и да свърши по-рано? Или зависи от влажността на прането?
Знам, че сушилнята има датчик за влажност.

# 107
  • София
Нищо че е на 8г., моята е на 9 и си изибирам цетрофугата ръчно, на колкото оборота искам, според заложените варианти. На теб не ти ли дава възможност да си избираш оборотите? Как не знаеш на колко оборота центрофугира? Това не е добре и за самите дрехи - някои искат по-малко, други повече, трети изобщо не следва да минават през центрофуга. На сушилнята нищо не настройвам. Има си датчик и според него сама си преценява времето.

# 108
Пералнята ми е най-обикновена. Само с копчета. Има копче за пране без центрофуга, за половин пране и две големи за температура и програми. Мисля да я сменям и нея, но сушилнята ми беше по-спешна като покупка.
Бих искала са ти задам няколко въпроса.  Praynig
На програма Смесено пране аз имам зададена само опция Сухо за гардероб. Пробвах да я променя, но не става. Така ли трябва да бъде? Вчера я пуснах на смесено и дрехите бяха влажни. Освен това ми светна индикатор за контейнера с вода, че трябва да се изпразни, но в него нямаше вода.
Ти нагласяш ли програмата да суши според твърдостта на водата(максимално,стандартно или допълнително сушене), защото има такъв съвет в книжката?

# 109
  • София
Пералнята ми е най-обикновена. Само с копчета. Има копче за пране без центрофуга, за половин пране и две големи за температура и програми. Мисля да я сменям и нея, но сушилнята ми беше по-спешна като покупка.
Бих искала са ти задам няколко въпроса.  Praynig
На програма Смесено пране аз имам зададена само опция Сухо за гардероб. Пробвах да я променя, но не става. Така ли трябва да бъде? Вчера я пуснах на смесено и дрехите бяха влажни. Освен това ми светна индикатор за контейнера с вода, че трябва да се изпразни, но в него нямаше вода.
Ти нагласяш ли програмата да суши според твърдостта на водата(максимално,стандартно или допълнително сушене), защото има такъв съвет в книжката?
Мисля, че не разбрах първия въпрос. На кое казваш опция сухо за гардероб? При мен има един бутон "dry plus", който може да се активира на различни програми и това увеличава времето за сушене. По дифолт ми е на  min, не съм пробвала да го изключвам, не знам дали може. Има още med i max позиции. Програмата "сухо за гардероб" е съвсем различна и към нея също може да се добави време с гореспоменатия бутон. Не разбрах кое не може да промениш? При смесена програма е възможно понякога някои памучни дрехи или там където има повече плат /ластици, качулки и местата където са пришити/ да останат леко влажни. На мен не ми се е случвало, но съм чела за това. Контейнера за вода и филтъра между люка и барабана се сменят на всяко сушене. Индикаторите ми светват в края на всеки цикъл май.

# 110
Явно твоята е малко по-различна.
На моята като избера програмата, но не на всички програми, имам различни опции. Една от тях е колко сухо да ми излезе прането. Сухо за гладене, сухо за гардероб, сухо за гардероб + и напълно сухо.

# 111
  • София
Явно твоята е малко по-различна.
На моята като избера програмата, но не на всички програми, имам различни опции. Една от тях е колко сухо да ми излезе прането. Сухо за гладене, сухо за гардероб, сухо за гардероб + и напълно сухо.
Болднатото при мен са 4 различни програми за памук /Сухо за гладене, сухо за гардероб, сухо за гардероб + и екстра сухо/ и още 4 за синтетика /2 за гладене, сухо за гардероб, и екстра сухо/. Избирам първо някоя от тях и после ако искам мога да добавям време с бутона "dry plus".  Дори и да не добавям време ми излизат идеално сухи /с изкл. на програмите за гладене де, но то там е ясно/. За микс ми е съвсем отделна програма. За дрехи памук/синтетика ползвам съответната за сухо за гардероб, за чарчафи и хавлии екстрасухо, но и на сухо за гардероб си изсъхват. Вече за завивки с пълнеж /шалтета/, дънки и т.н. си ползвам съответните за тях програми.

# 112
  • София
Здравейте, моля да споделите има ли някои този модел и има ли забележки към него - AEG T8DBE48S.

Здравейте!
Моята е 68S, на седмица. Мачка ужасно всичко! Сега съм сгънала един чаршаф в който имаше някаква миниатюрна влага да видя дали ще може да мине без гладене. А ризите хем са намачкани, хем трудно се гладят. Чудя се какво да правя. Температурата не може да се намали /или поне аз не мога да разгадая как/. Сушилнята е 8кг., но само памука, всички други са 3кг. и 1кг.

# 113
  • София
mariyka да не бъркаш програмите или да я претоварваш или да оставяш дрехите дълго след като е  приключила и програмата и функцията против намачкване? Моята изобщо не мачка, а е 1 модел по-стара.

# 114
mariyka
И аз не мога да се оправя с тази сушилня. Мисля си вече, че нещо не и е наред. Вашите събират ли в контейнера вода?

# 115
  • София
Изобщо не я претоварвам, барабана е полу-празен! Първото пускане с един плик 180/200, 2 калъфки и кърпа 50/70, пр. памук 8кг. 1ч50м. , продължи още 15 мин. сама и като я извадих пликът беше ужасно намачкан.
В контейнера събира доста вода, да. Не съм я мерила, но така ми изглежда.

Като искам да въведа опция ми реагира различно от това което пише в книжката, та още не съм си играла да експериментирам и да разбера как става. Описанието е буквално 3 реда.

# 116
Аз два пъти я пускам и в контейнера няма нищо. И на сухо за гардероб и сухо за гардероб+ дрехите са леко влажни.

# 117
Здравейте,да попитам коя от двете да си взема?
 AEG Lavatherm 75280 AC
или тази
https://www.olx.bg/ad/sushilnya-siemens-7-kg-ID6n1jm.html#244abe6199
И двете са втора употреба.

# 118
  • София
Сега като чета пак виждам, че опцията против намачкване върви след самото сушене т.е. още 30-50мин. ми то за цяла пълна сушилня стига над 4часа и половина! Кой ще я чака толкова? ooooh!
И може би ще изглади за това време след намачкването?

Последна редакция: чт, 15 дек 2016, 18:44 от mariyka

# 119
  • София
Сега като чета пак виждам, че опцията против намачкване върви след самото сушене т.е. още 30-50мин. ми то за цяла пълна сушилня стига над 4часа и половина! Кой ще я чака толкова? ooooh!
И може би ще изглади за това време след намачкването?
Опцията против намачкване при моя модел е от 30 до 90 /колкото я наглася, по дифолт е 30 мин./ Нея никой не те кара да я чакаш. Тази опция представлява завъртане на барабана на около 30 сек. без да суши, с цел да не се смачкат дрехите, т.к. са много топли и омешани. Изстивайки тази топлина и омешаното им състояние би ги намачкало, ако са неподвижни. Функцията е идеална за хора, които нямат възможност да стоят плътно до машината в края на програмата и да вадят веднага.

Общи условия

Активация на акаунт