Избор на сушилня - 7

• 121 081
  • 788
  •   1
Отговори
# 300
Panama81, а дънките чист памук ли бяха, и имат ли поражения (изпитвам ужас да не свия/смаля нещо любимо)  Crazy?

# 301
Не, не са чист памук. Но по-късно, ще мога точно да ти кажа с какво съдържание на синтетика са. Планирам още две пускания довечера, ще експериментирам и ще дам отзиви.

Последна редакция: ср, 04 яну 2017, 16:28 от Panama81

# 302
  • София
Здравейте! Мненията тук ми помогнаха много в дългия и досаден избор на сушилня и благодарение на тях изглежда съм направила и правилен избор, затова бързам да споделя и аз моя опит, дано съм полезна. След голямо колебание между AEG (отказаха ни отрицателните отзиви тук), Bosch  и комбиниран уред LG, в крайна сметка взехме сушилня BOSCH WTW85460BY. До момента няма пропуск - пуснах три различни програми, без особено да спазвам указанията, то няма как да сушиш толкова разделно, без да пуснеш сто сушилни. Всичките изкарват дрехите сухи, дори по-дебелите и по-обемните (например пуснах одеало на кърпи и дебела бебешка постелка на памук). Пуснах и памук на iron, за да видя как ще излязат, действително излязоха леко влажни, което не ме устройваше, защото не можех да ги изгладя веднага. Пуснах още 40 минути сушене и ги изкарах на другия ден напълно сухи и не по-измачкани, отколкото ако бяха на простора. Все пак ще трябва да пробвам и отложения старт, за да видя дали ще мога да планирам успешно сушене и гладене в удобен за мен момент. Програмите спазваха точно изчисленото време (което е много прилично) и на практика не се налагаше да добавям фини настройки. Сушилнята е много ТИХА и НЕ ВИБРИРА! Монтирахме я на старата пералня Горение със свързващ кит Бош (в Технополис ни казаха, че не могло, освен ако и двете машини са Бош). Единствено малко неприятно се изненадах, че въпреки самопочистващия се кондензатор, пак си има хамалогия след всяко сушене - да изпразниш контейнера с водата и да измиеш онова, дето събира мъха. Но това, предполагам си е мое недовиждане и го има при всички сушилни. И последно мнение - мисля, че е прекалено надценявана характеристиката килограми - дали ще са 7,8 или 9. В крайна сметка като разпределиш дрехите на памук, кърпи, пуловери и пр., за да ползваш точната програма, няма как да изпълниш толкова килограми (мярката е за сухо пране при това!) с еднотипно пране. С моята стара пералня аз дори пера два пъти, за да пусна една сушилня.

Последна редакция: ср, 04 яну 2017, 16:47 от Famille

# 303
  • София
И аз съм с подобен Бош, но не самопочистващия се. Когато ми е разнородно прането ползвам програмата МИКС, за не пускам няколко сушилни.

# 304
  • София
А тази микс не е ли за по-малко количество пране и как се справя със сушенето на по-плътни дрехи? Преведеното упътване на български е доста смотано, а изхвърлих другите.

# 305
  • София
Да за по-малко пране е, но аз не пълня обикновено пералнята до дупка. Ако са леко влажни дрехите ги пускам за още 20 мин. Иначе я ползвам с две слънца. Всичко ми излиза сухо, дори и по-плътните дрехи.
Програмата за памук ми сви доста дрехи и затова я избягвам. Нея ползвам за спалното бельо.

# 306
  • София
Благодаря. И аз сега чаршафите ги пуснах на памук. Вече изсуших няколко пуловера на памук, не ги сви (те не са и чиста вълна де).

# 307
  • София
А къде пише къде е произведена, че се зачудих за моето аег от къде е ?
На стикера, под отвора, който снима за гаранцията, сделано в Польше #Crazy
Ми не, не го пише там, никъде не пише.  Crossing Arms Но пък суши перфектно и не е шумна и не мачка - това ме устройва.
---------------
Panama81 - и моята има малко вода там, нормално е, нали точно там влажния въздух се превръща във вода, която отива горе в контейнера.
---------------
Kaktus s usmivka - докато не си ползваш правилните програми няма как да ти суши. Въпросните боксерки предполагам са памучни, с изкл. на ластика? Ако е така е нормално да останат влажни на смесено. На памука му трябва повече време за сушене, а останалите дрехи, част от които синтетика, когато са изсъхнали, влагата в памучните е минимална и сушилнята спира.

# 308
Здравейте, имам бюджет за сушилня и гледам нови уърпул, бош и миеле - втора ръка. Какво ще ме посъветвате, към какво да се насоча? С капацитет 7 или 9 кг. да гледам?  С колко се повишиха сметките ви за ток? Благодаря ви за съдействието!

# 309
Не е изключено при нагряването да става потъване на уплътнението заради омекване.
Има и друг вариант - усукване на предния корпус и не добро лягане на вратата. Второто може да е фабричен дефект.

Моята започна да свисти веднага щом я пуснах.
Аман от фабрични дефекти!!!
Това AEG трябва да го спрат от продажба! Много ме е яд, че го купих.

Пробва ли да натиснеш вратата, докато свисти? Моята спира като я натисна. Grinning Това дали може да се отстрани, обаче, не знам... Аз си я харесвам моята и ми се ще да ми я поправят. Дано не изкочи и някой друг дефект.

Да, като натисна вратата спира да свисти, като я отворя и затворя пак спира. Но това не е решение на проблема.
Пиши какво са казали от сервиза.  Peace

Kaktus s usmivka
Аз бельото го суша на програма памук със слънце, нищо, че е с ластици.
Честно казано много дрехи суша на програма за памук. До сега нямам повредена дреха. Суша дори такива, на които на етикета пише да не се сушат в сушилня.

Последна редакция: чт, 05 яну 2017, 10:07 от Pepich

# 310
  • Сф
Да ви питам- ползвате ли отложения старт?
До сега пусках пералнята с отложен да свърши в 7 сутринта и като стана да простра. Но така сушилнята върти почти до обяд на дневна енергия.
Ако пусна през деня пералня, на нощна сушката- трябва да ставам да ги вадя, че да не се намачкат.
Пералнята на нощна, трябва да ставам през нощта да ги слагам в сушката, да стоят там няколко часа и с отложен старт да настроя да го свърши сутринта.
Та с една дума хич не е удобен тоя отложен старт, мен ако питате.

# 311
Да ви питам- ползвате ли отложения старт?
До сега пусках пералнята с отложен да свърши в 7 сутринта и като стана да простра. Но така сушилнята върти почти до обяд на дневна енергия.
Ако пусна през деня пералня, на нощна сушката- трябва да ставам да ги вадя, че да не се намачкат.
Пералнята на нощна, трябва да ставам през нощта да ги слагам в сушката, да стоят там няколко часа и с отложен старт да настроя да го свърши сутринта.
Та с една дума хич не е удобен тоя отложен старт, мен ако питате.

Икономията иска жертви  Joy

# 312
Здравейте!
Виждам, че повечето ползвате сушилни  АЕГ и БОШ, обаче мен ме интересуват Уърпул-а как работят. Има ли някой с мнение за тях като цяло - вършат си ли добре работата и имат ли някакви дефекти, проблеми?!? Знам че при техниката всичко е на късмет, но все пак да си питам.  Flutter

# 313
Здравейте!
Виждам, че повечето ползвате сушилни  АЕГ и БОШ, обаче мен ме интересуват Уърпул-а как работят. Има ли някой с мнение за тях като цяло - вършат си ли добре работата и имат ли някакви дефекти, проблеми?!? Знам че при техниката всичко е на късмет, но все пак да си питам.  Flutter
На мен лично не ми харесва. Не спира след свършване на времето- върти си часове, макар и да не нагрява. Вярно, че така не се мачкат дрехите, но адски ме дразни, че не спира сама. Като я отвориш по време на цикъла, започва отначало. Няколко пъти се е разваляла по време на гаранцията- течеше, после сменяха някаква част, че удряше ток и един път след нея. Засега.

# 314
На мен лично не ми харесва. Не спира след свършване на времето- върти си часове, макар и да не нагрява. Вярно, че така не се мачкат дрехите, но адски ме дразни, че не спира сама. Като я отвориш по време на цикъла, започва отначало. Няколко пъти се е разваляла по време на гаранцията- течеше, после сменяха някаква част, че удряше ток и един път след нея. Засега.

Shocked Shocked Shocked Много благодаря за отговора! Тъкмо се бях разколебала малко, та твоя отговор съвсем ме отказа. Остава АЕГ-то, дано случим на сполучлива сушилня. Praynig

Общи условия

Активация на акаунт