Избор на сушилня - 7

• 121 104
  • 788
  •   1
Отговори
# 315
И аз точно между АЕГ и Уърпул се колебая...Може ли някой да ме "светне", при положение, че максималния капацитет кг. може да се ползва само при програмата за памук, не си ли заслужава повече да си вземе човек по-малко кг. макс капацитет, при все, че са с доста ниска цена? Ще ми предложите ли вариант сушилня АЕГ около 1000 лв.? Също така на АЕГ-то, което гледах, пишеше, че е произведено в Полша, тамошно производство ли са?

# 316
  • София
По принцип Уърлпул е по-нисък клас марка от AEG и Бош, така че нормално да е по-зле. Аз писах по-горе, че за мен не е толкова важно да се вземе сушилня с повече вместимост, като се има предвид, че едно сушиш на една програма, друго на друга, чак пък 9 кг. памук да събереш...

Последна редакция: чт, 05 яну 2017, 22:31 от Famille

# 317
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Да предупредя, за сушилните със самопочистващ се долен филтър! Срещала съм такива мнения и препоръки, но не им обърнах внимание, защото в момента на четенето им не ме засягаха лично  Embarassed
Самопочистващия се долен филтър се нуждае от почистване в сервиз на 1-2 години, в зависимост от интензитета на ползване на сушилнята. Това го няма при долни филтри, които не се водят самопочистващи се, защото те трябва да се чистят от ползавателя на всеки 4-5 цикъла. Индикация, че това се налага е, когато започне, непосредствено след пускане на програма (пр. след 5-10 мин. от пускането), сушилнята да се изключва и да свети индикация да се изпразни контейнера за вода при все, че не е пълен. Случи ми се преди 4-5 дни. Мислех, че се скапа тотално Бошка. Обадих се в сервиза/магазин, от който я закупихме (2-ра ръка е) и техника ми обясни какво става. Чуха се с ММ и ММ под указанията на техника, махна предния капак на сушилнята, изчисти я и сега всичко е ОК. ММ се зае да го направи, защото по принцип се занимава с машини - сервизен инженер на химически машини и уреди е. Почистването отне 30-40 мин.
Та, този пост е информативен Simple Smile Не се шашкайте, ако свети индикация за пълен резервоар, а имайте предвид, че може и да е това, ако не е почистван самопочистващия се долен филтър.

# 318
Здравейте!
Виждам, че повечето ползвате сушилни  АЕГ и БОШ, обаче мен ме интересуват Уърпул-а как работят. Има ли някой с мнение за тях като цяло - вършат си ли добре работата и имат ли някакви дефекти, проблеми?!? Знам че при техниката всичко е на късмет, но все пак да си питам.  Flutter
На мен лично не ми харесва. Не спира след свършване на времето- върти си часове, макар и да не нагрява. Вярно, че така не се мачкат дрехите, но адски ме дразни, че не спира сама. Като я отвориш по време на цикъла, започва отначало. Няколко пъти се е разваляла по време на гаранцията- течеше, после сменяха някаква част, че удряше ток и един път след нея. Засега.

Shocked Shocked Shocked Това мнение много ме шокира, ползвам Уърпул от скоро (1 месец) и съм много доволна, по коментарите точно тук се спрях на нея. Мисля, че определено си струва парите, ако нямаш възможност да дадеш над 1000 лв. за уред. Та, моята сушилня си спира след като свърши сушенето, освен ако не й задам опцията да продължи да ги върти след сушене, за да няма гънки. Но това е опция, да не би да ти е включена? Това с отварянето по време на сушене и че почва отначало и аз го забелязах, но после си преизчислява времето и реално скъсява цикъла, така че не е проблем, а и рядко се налага да я отварям. Много съм доволна как суши, всичко излиза напълно сухо и меко, основно ползвам програма памук и тази за вълна.

# 319
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
От скоро имам сушилня АЕГ и съм супер доволна.
Поред зима да вадиш дрехите топли и сухи е направо рай особено в тоя влажен край, където съм сушила дрехи по 3-4 дни.

Имам обаче едно питане.Когато пусна плик за завивка или долен чаршаф (нашите са с ластик) често останалите неща влизат в него и не изсъхват добре.Вие имате ли подобен случай и как действате?

# 320
....
Имам обаче едно питане.Когато пусна плик за завивка или долен чаршаф (нашите са с ластик) често останалите неща влизат в него и не изсъхват добре.Вие имате ли подобен случай и как действате?

Не ми се е случвало подобно нещо, просто защото още нямам сушилня, но това, което може би бих направила в твоя случай е да пробвам да захвана плика/чаршафа с безопасни игли. Не знам дали е особено правилно, но това ми идва на ум...  newsm78 Нека по-вещите се произнесат по въпроса.

# 321
постоянно ми се случва това с плика, дори понякога още от пералнята ги вадя дрехите омотани вътре и после в сушилнята същата работа, само на тези пликове с кръгъл отвор отпред ми се случва оправия няма или поне аз не съм намерила такава

# 322
  • София
 Jylturche - Аз ги пускам отделно да се сушат, но и в пералнята стават на топка вътре, та не виждам по-лесен начин.
Идеята за безобасните игли не е добра, т.к. веднъж пробвах и още имам дупки от иглите по 1 такъв плик, въпреки, че е пран и сушен многократно след това.
----------------------------------
И аз точно между АЕГ и Уърпул се колебая...Може ли някой да ме "светне", при положение, че максималния капацитет кг. може да се ползва само при програмата за памук, не си ли заслужава повече да си вземе човек по-малко кг. макс капацитет, при все, че са с доста ниска цена? Ще ми предложите ли вариант сушилня АЕГ около 1000 лв.? Също така на АЕГ-то, което гледах, пишеше, че е произведено в Полша, тамошно производство ли са?
Тази.
Не знам къде е произведена, но си е супер. На черния петък беше 900лв. Виж и тази, не знам дали имат други разлики освен вратата и кг..
За килограмите - с по-малко кг. са с по-малък барабан, както е и при пералните. Не забравяйте обаче, че с по-малко максимални кг. и останалите програми са за по-малко кг., а колко повече кг събира, толкова повече място има в барабана и дрехите имат повече място, не се мачкат. Никой не ви кара да я запълвате на макс според програмата, даже колкото е по-празна толкова по-бързо свършва. Мксималния капацитет на моята /от общо 16 програми/ може да се ползва от 6 програми /4 различни за памук, 1 за дънки и 1 за време/. И повече съм й слагала на другите прог. - суши си ги.

# 323
На каква програма пускате вашите дрехи, които не са памучни или са памук в комбинация с нещо. Като разглеждах етикетите на почти всички дрехи е дадено, че не могат да се пускат в сушилня и се чудя как да процедирам? А съвет за бебешките дрешким тях как сушите?

# 324
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Всичко суша на "памук", че даже програмата е "екстра", а не "за гардероб" ... Нямам повредени или смалени дрехи. Но това съм аз и моята си сушилня ... при други не знам как ще е ... Честно да ви кажа: нали и уредите, пък и дрехите са, за да ни служат на нас, а не ние на тях ... Ами като се смали дреха - махам я и купувам друга; като се развали уред - сервиз или ако не ми е изгодно като цена - купувам друг. Никога не съм се ядосвала за вещи ... в първия момент може да ме е яд, ама то е защото обикновено е непредвидено и изисква време, за да се "оправят" нещата ... Ей, преди 5-6 дни като започна да прави номера Бошка ... ядосах се, че ще ми се наложи да стоя без сушилня, докато е на ремонт (добре, че ММ успя да я оправи) ... не ме беше яд, че е счупена, а че времево ме ограничава Simple Smile Дори не ме беше яд, че може да се наложи да купуваме нова Simple Smile Хайде, де - взели сме я за 400 лв. Ползвали сме я година и 2-3 месеца ..., ами че то няма и по левче на ден, а съм й разказала играта с по 2-3 пускания дневно ... Така, де Simple Smile

# 325
  • София
Някой знае ли къде мога да намеря означението на буквтие в моделите на АЕГ какво значат? Или иначе казано да разбера къде е произведен даден модел от буквите и цифрите в модела му.

# 326
Някой може ли да ме светне откъде се избира на сушилня АЕГ дали програмата да е на сушене без точка, с една точка или с две точки, имам ги като опции към всички програми, но нещо не съм съвсем сигурна откъде се избира, дали не са опциите максимално сушене (това да са двете точки), допълнително сушене (1 точка) и стандартно сушене (без точка) или съответно изобщо не са така... Или пък може би точките зависят от програмите "Готовност за гладене", "готовност за прибиране", "готовност за прибиране +" или "съвсем сухо" (ако не са отговорни те за въпросните точки, зависи ли дали ще се прецака някоя дреха от избора на степента за изсушаване)?

# 327
Здравеѝте.Бих искал ако е възможно да дадете мнение за комбинирана пералня със сушилня LG F1695RDH7.Важно е за мен , защото ще я купувам по интернет.          Живея в чужбина и ще я изпробвам сигурно след 7–8 месеца.Благодаря предваритлно. Има я  в ТЕХНОПОЛИС мисля.http://www.technopolis.bg/bg//Домакински-електроуреди/Перални/Перални-със-Сушилни/c/P11100102?text=&pageselect=12&pricerange=&attr-1-10=LG&q=%3Aprice-asc%3Abrand%3ALG

# 328
Някой може ли да ме светне откъде се избира на сушилня АЕГ дали програмата да е на сушене без точка, с една точка или с две точки, имам ги като опции към всички програми, но нещо не съм съвсем сигурна откъде се избира, дали не са опциите максимално сушене (това да са двете точки), допълнително сушене (1 точка) и стандартно сушене (без точка) или съответно изобщо не са така... Или пък може би точките зависят от програмите "Готовност за гладене", "готовност за прибиране", "готовност за прибиране +" или "съвсем сухо" (ако не са отговорни те за въпросните точки, зависи ли дали ще се прецака някоя дреха от избора на степента за изсушаване)?
С бутона min, med и max-задаваш допълнително сушене

# 329
Здравейте,от скоро се оглеждаме за сушилня...и ви чета с интерес Simple SmileИска ни се да вземем читава машина,като маскимума ни е до 1000 лв.Конкретно съм си харесала Аег,Електролукс и Сиеменс...но ни идват скъпи.За Беко, и Уърпул също се замислям,ако някой ги има моля да даде мнение.Имаме си и малък разбойник,и бих искала да има програма бебе( тя нужна ли е,или може и без нея?)Погледнах и в сайтовете,за уреди с транспортни дефекти и там има оообаче мъжа ми се дърпа.Искам и да бъде поне А+,или повече ако е възможно Simple SmileПриемам всякакви насоки и съвети Simple Smile

Последна редакция: пн, 09 яну 2017, 23:19 от ТеДиT0o0o

Общи условия

Активация на акаунт