Избор на сушилня - 7

• 121 840
  • 788
  •   1
Отговори
# 420
alpha_beta Според мен - не. Виждам какво излиза в контейнера с водата след като се е включило измиване на кондензатора. Машината ми е на 2 г. Не се е променил процеса на сушене.
Друга потребителка с Бош, пак с самопочистващ се кондензатор обаче сподели, че се е наложило разглобяване на машината и чистене на кондензатора, защото машината си намалила ефективността.
За по-сръчни мъже не е невъзможно сами да го направят.
Аз от време на време смуча с прахосмукачка гуменото уплътнение на филтрите и забърсвам долу пред кондензатора - има много фин прах. Бъркам в дупката Simple Smile

# 421
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Аз да си споделя мнението и опит за ВУ и уредите с транспортен дефект като цяло.
Преди бях твърдо на мнение по-добре нов уред нисък клас, отколкото такъв ВУ или с дефект.
ММ обаче ме изненада един ден с пералня ВУ, която направо исках да изхвърля, но Бош-ка работи вече 7-ма година без проблем.Дори веднъж не се е налагало да викаме техник или да се сменя нещо.
По тази причина със сушилнята решихме да процедираме по подобен начин.Взехме такава с транспортен дефект - отгоре има драскотина иначе е нова.Мен не ме бърка, защото уредът е под плот, но си я лакирах за собствено удоволствие.
Най-хубавото е, че е произведена за Германия и този модел не се предлага в Бг изобщо.

# 422
  • София
alpha_beta Според мен - не. Виждам какво излиза в контейнера с водата след като се е включило измиване на кондензатора. Машината ми е на 2 г. Не се е променил процеса на сушене.
Друга потребителка с Бош, пак с самопочистващ се кондензатор обаче сподели, че се е наложило разглобяване на машината и чистене на кондензатора, защото машината си намалила ефективността.
За по-сръчни мъже не е невъзможно сами да го направят.
Аз от време на време смуча с прахосмукачка гуменото уплътнение на филтрите и забърсвам долу пред кондензатора - има много фин прах. Бъркам в дупката Simple Smile

Благодаря ти за отговора Devil_Rose !
Значи мъхчетата след само-измиването на кондензатора попадат в контейнера с водата ли?

# 423
  • Pazardjik
Доколкото знам ,,транспортен дефект'' означава да има драскотинка или някакво изкривяване по самата ламарина. Но и съм попадала на мнения, че освен тези външни дефекти е възможно да има и някакаъв вътрешен. Тоест нещо усукано или подобно Simple Smile За втора употреба казват, че в някой случай са по-качествени и от новите, защото са доказани марки и не са правени за нашия пазар тук. Но всеки сам преценява, а и до голяма степен е до късмет!
Здравейте и аз съм на мнение,че всичко е на късмет!Преди 11 години родих ,,зимно,, бебе и по спешност трябваше да взема сушилня и ме уплашиха че хич няма да съм доволна и затова реших да не давам много пари и взех ВУ до ден днешен работи без проблем.....а чисто-новият ми абсорбатор работи 3 дни и 2 месеца беше на ремонт...Всеки сам да решава Късмет!!!

# 424
Да, каквото е измито се качва обратно в контейнера с водата. Той има собствен филтър, който се мие.
Аз го мия след цикъл Самопочистване. На дисплея има индикатор кога измива кондензатора, а и по звука можеш да се ориентираш, ако си наблизо.

# 425
  • София
Да, каквото е измито се качва обратно в контейнера с водата. Той има собствен филтър, който се мие.
Аз го мия след цикъл Самопочистване. На дисплея има индикатор кога измива кондензатора, а и по звука можеш да се ориентираш, ако си наблизо.

Благодаря!

# 426
И аз благодаря, идеята с филтър за климатик е идеална #Crazy Па може и въздушен филтър, автомобилен. Тъкмо мерих един, който слагам на прахосмукачката, но идва малко голям и подпира горния newsm78

Последна редакция: нд, 29 яну 2017, 21:55 от sandokanchev

# 427
Здравейте!
Като цяло много искам да си купя сушилня, но като гледам цените по магазините и ми става лошо #Crazy Може би някой ден ще отделя повече пари за сушилня (и то нова), но за сега у дома нямаме тази възможност. Приятелят ми ме води в едно магазинче за уреди втора употреба (внос от Германия) и там има една - Siemens E44-10 за 180 лв. Като видях цената и ми идеше директно да я вземем, но все пак реших да потърся информация за нея. Не намирам много такава де, но ако някой може да ми даде съвет - дали дори тези 180 лв. няма да са грешно дадени? Simple Smile Ето тук има някаква информация, но честно казано нищо не разбирам от програмите, къде се намира филтъра, как се чисти и т.н. Ако може някой да ми помогне с чуденката? Simple Smile

# 428
Siemens E44-10
 реших да потърся информация за нея. Не намирам много такава де,
WT44W100EE  Peace
Ето от сайта на Siemens пълна информация (със самопочистващ кондензатор е):
http://www.siemens-home.bsh-group.com/es/electrodomesticos/elect … iemens/WT44W100EE

# 429
Siemens E44-10
 реших да потърся информация за нея. Не намирам много такава де,
WT44W100EE  Peace
Ето от сайта на Siemens пълна информация (със самопочистващ кондензатор е):
http://www.siemens-home.bsh-group.com/es/electrodomesticos/elect … iemens/WT44W100EE

Хм.. тази е доста по-нова според мен. Клас А+ е... а тази, за която аз питам мисля, че е клас Б. А и така като гледам програмите са доста по-различни Simple Smile

# 430
silence, потърсих английски страници с информация - моделът е старичък и да В енергиен клас е, което не е толкова страшно, но по-неприятното е че е давала доста проблеми и моето мнение е да не я купуваш. По-добре си купи някоя по-евтина В клас , което ще е някъде около 500 лева, а електричеството ще ти е около 10 лева месечно.

# 431
silence, потърсих английски страници с информация - моделът е старичък и да В енергиен клас е, което не е толкова страшно, но по-неприятното е че е давала доста проблеми и моето мнение е да не я купуваш. По-добре си купи някоя по-евтина В клас , което ще е някъде около 500 лева, а електричеството ще ти е около 10 лева месечно.
Благодаря за информацията Simple Smile Това ми беше нужно Wink Просто за тези пари леко изглежда изкушаващо, но явно ще си почакам още малко Wink
А иначе, бих искала да си взема поне клас А+, да има термо-помпа.. ЛСД дисплей и разни други нещица, но там вече си говорим за цени над 600-700 лв Simple Smile
Мерси де

# 432
Ако ползваш английски ето https://www.google.com/search?q=siemens+e44-10+dryer&ie=utf- … Oy5H7Og8wev66XwAg.
Да по-добре е да изчакаш малко и имай предвид, че в по-ниския ценови клас Беко прави добри като качество/цена сушилни.

# 433
Най-сетне в дома ми влезе тъй желаният уред!! Супер щастлива съм, но никъде в упътването не видях колко време след инсталация трябва да се изчака преди да се пусне. Срещала съм подобна информация в темата, обаче не си спомням. Моля кажете.

# 434
Едно денонощие заради фреона.

Общи условия

Активация на акаунт