Избор на сушилня - 7

• 121 915
  • 788
  •   1
Отговори
# 615
  • В полите на Витоша :)
Здравейте, имам следния въпрос: Може ли сушилнята да стои остъклена неотопляема тераса?

В упътването не пише нищо за температура, а само да е на закрито? Rolling Eyes
Назад е писано много по темата. Принципно не е добре за уреда /както и за всеки друг ел. уред/ да стои на темп. под +5гр. Ако смяташ, че на терасата ти ще е над тези градуси ок, ама се съмнявам вън да е -20 или -15 и на терасата да е над 5. Иначе има хра които си ги държат там - някои се скапват, някои оцеляват.

За пореден път чета коментари за температурата на помещенията, в които са уредите и сериозно се притеснявам вече. Пералня и хладилник стоят на съхранение на вилата още от юли месец, т.е. в най-големите студове бяха там. Къщата не се обитава през зимата, съответно не е топла. Какво е възможно да се повреди?

И друг въпрос - как да разбера дали една сушилня е сертифицирана от Woolmark? Стикер ли трябва да има или в книжката да го пише?

# 616
  • на Мелмак
Има тема за комбинираните уреди, там може да има повече инфо за различните марки и качеството на сушене.

# 617
  • София
placebo7 , ако можеш размести и си вземи отделен уред. При мен най-дългото пране е памук за 2ч45мин с центрофуга 1400 об/мин и същото се изсушава за около 1час и 15 минути. Иначе казано след 4 часа сгъваш и прибираш в гардероба.

# 618
Green_Eyed Ако няма повишена влага в помещението не би трябвало да има проблем с уредите. Тези, които стоят по складовете също не ги отопляват. За студените месеци може би е хубаво да се климатизира помещението преди употреба - да се позатопли. За да не стане конденз по електроникаката и токовете.
За комбинираните уреди на Индезит съм срещала негативни мнения по темите - миризма на гума, която не намалява с ползването.
Аз се лиших от шкаф, за да си сложа отделен уред Сушилня и се радвам, че го направих.

# 619
Green_Eyed Ако няма повишена влага в помещението не би трябвало да има проблем с уредите. Тези, които стоят по складовете също не ги отопляват. За студените месеци може би е хубаво да се климатизира помещението преди употреба - да се позатопли. За да не стане конденз по електроникаката и токовете.

Благодаря, Devil_Rose! Ще постоят 1-2 месеца в помещенията, предназначени за тях, преди да ги ползваме, дано им стигнат за климатизиране Simple Smile

# 620
  • Сф

И друг въпрос - как да разбера дали една сушилня е сертифицирана от Woolmark? Стикер ли трябва да има или в книжката да го пише?

Да, на самата машина има стикер, а и в книжката го пише.

# 621
Здравейте!

Включвам се и аз в темата с две въпросчета - в мокрото помещение, с което разполагаме в новото жилище, няма възможност да се вместят и пералня, и сушилня, а аз искам да си взема два отделни уреда, вместо един комбиниран. Тъй като коридорът ни е достатъчно голям, се замислям дали да не поставя сушилнята там, но ми се иска да я "вградя" в гардероб, за да не е първото нещо, което човек вижда, влизайки у дома. Simple Smile

Искам да попитам може ли да се намери готово решение за такъв гардероб (за стандартен размер голяма сушилня) или да не си губим времето да търсим, а направо да се насочим към изработване гардероб по поръчка? И второ - при тези условия образува ли много влага, конденз и прочие, което би могло да доведе до мухлясване на стените зад гардероба и да прецака както самата мебел, така и връхните дрехи, които ще се съхраняват в другото крило примерно? В момента имам комбиниран вграден уред, които е в кухнята и за толкова години няма никакви поражения, но близостта на сушилня с дрехи, обувки и т.н. в един вид затворено пространство малко ме притеснява, а май нямам друга опция за поставяне на сушилнята, ако искам два отделни уреда.  ooooh!

Ще се радвам да чуя мнението на хора, които вече са минали по този път, за което предварително благодаря!  bouquet

# 622
Madeleine около свободностощите сушилни е хубаво да има малко въздух, най-вече отпред където смуче студен въздух при работа да е отворено. Можеш да помислиш за полушкаф - отворен при сушилнята, а нагоре о отстрани затворено.
При мен е така, дрехите в съседния шкаф не страдат Simple Smile

# 623

Да, на самата машина има стикер, а и в книжката го пише.

Благодаря много!  bouquet

Madeleine, а вариант да сложиш сушилнята върху пералнята няма ли?

# 624
Devil_Rose, благодаря за включването!  Hug

Моята идея беше за гардероб с плъзгащи се врати, точно за да мога спокойно да ползвам сушилнята, а през останалото време да е скрита от погледа. Просто се чудя дали бих могла да пригодя готов гардероб за тази цел - наскоро мярнах някъде по-дълбок - 66 см. (това е най-многото, на което съм попадала до момента), или не.

Вашият шкаф по поръчка ли е правен?

Green_Eyed, за съжаление - не. Горе ще бъде бойлерът, няма шанс просто.  Sad

# 625
Ами по поръчка махнаха вратата от ляво- там сега е пералнята, а сушилнята е в дясно. Преместих разделителната дъска между двете надясно - играе ролята на крак в момента. Преди си беше лявото крило до долу. Така ги размених заради отварянето. Въртях я тая снимка пуста, ама все на една страна излиза.

Целия шкаф е по поръчка, на мястото на вграден гардероб в двустайна панелка. 66 см дълбочина мисля, че ще стигне.

# 626
Много ти благодаря!  bouquet

Надявам се да се получи - сега пак гледах, мерих, и наистина нямам друга опция. Всъщност има - комбиниран уред, но не ми се ще. По едно време се чудех дали да не направим някаква ниша в едната баня за тази цел, нещо такова:

... но бързо се отказах от тази идея - постоянна опасност от намокряне + тясна душ-кабина... някак не е моето нещо.

Щом няма да има проблем за дрехите, ще действаме в посока вграждане в гардероб. Още веднъж благодаря!  Hug

# 627
Щом ще й отваряш плъзгането по време на работа, нямаш грижи. По-грозно според мен, щеше да бъде, ако отваряш врата на панти. + някой да се пребие, ако не гледа Simple Smile
За баня - и аз мисля, че ще има проблем с влагата, освен, ако банята не е неприлично голяма (мечтая си).

# 628
Девил, какви модели са ти уредите. Да споделиш дали има нещо из програмите, което те притеснява. Имам нужда от още един сет, и със сигурност, този път ще взема Сименс. Сушилнята е сигурно 561, аз съм хвърлил око на 563, с черния люк, защото и пералнята е с такъв. И цени, ако не е тайна.

# 629
sandokanchev Сушилнята е SIEMENS WT47W540BY, а пералнята WM14W540EU. Пералнята я купих на 1 600 лв., ако не ме лъже паметта, сега е по-евтина с 100 лв. в Технополис. Сушилнята е на цената от сайта. И двата уреда бяха с доставка от Експо 2000 директно.
Общо взето сушилнята ме убеди, че искам и пералнята да е Сименс. Купих ги с 1 г. разлика. Доволна съм и от двата уреда, мога да настройвам всичко според нуждите за Пералнята - градуси, центрофуга, да скъсявам времето на основната програма наполовина. На останалите програми също може да се намалява времето, но все пак си искат по 40-45 мин за цикъл. Сушилнята също има доста настройки, ръчках отначало докато свикна сега вече не я пипам много.
Пералнята е правена в Германия, Сушилнята в Полша.
Машините радват определено и са удобни за експлоатация. Доста други техни уреди харесвам. Бих си купила тяхната фурна за вграждане и индукционен плот, но още нямам нужда да сменям сегашните.
Скрит текст:
Купихме и Кафеавтомат на Сименс, заради функционалността. Отново работи супер прецизно и удобно за потребителя. Всичко им е изпипано.

Общи условия

Активация на акаунт