Избор на сушилня - 7

• 121 818
  • 788
  •   1
Отговори
# 390
Моето АЕГ има малко бяло филтърче долу, точно пред кондензатора. Трябва да има. То също събора много фин прах, който не е успял да събере големия филтър.

# 391
Афродита, моята AEG е като твоята, кажи за долния филтър. При мен като се отвори долу капака, има на известно разстояние една решетка, която не се маха (или не виждам как).Според мен зад нея са долният филтър и кондензаторът. Как се чисти долният филтър? Показано е само накрайник на прахосмукачка, който се движи по решетката и това и правя понякога. Но така чисти ли се изобщо? Не се маха, нали?

# 392
Според мен, трябва да има. Има си свободно място пред кондензатора, около 5см, точно за тази цел. Дали са пропуснали да ми сложат от завода, или моделът е така newsm78. Мъховете, наистина се набиват в самия кондензатор и трудно се чистят, защото е мокро. Все съм чистил фуги с четка за зъбииии, но тоя кондензатор ме разби #Crazy ooooh!

# 393
  • София
Афродита, моята AEG е като твоята, кажи за долния филтър. При мен като се отвори долу капака, има на известно разстояние една решетка, която не се маха (или не виждам как).Според мен зад нея са долният филтър и кондензаторът. Как се чисти долният филтър? Показано е само накрайник на прахосмукачка, който се движи по решетката и това и правя понякога. Но така чисти ли се изобщо? Не се маха, нали?
Нямам филтър, дирекнтно си се вижда металната скара, която от време на време обирам с пръсти или с прахосмукачка, ако са се натикали мъхове между решетката. Аз не виждам начин да се маха тази решетка, а в упътването е посочено да се прахосмучи. За да са го направили така, явно така са го измислили и има защо да е така. Не мисля да си главоболя главата дали трябва или не трябва да има филтър там. Има си хора за тая работа - които са проектирали машината. А за свършената им работа аз си плащам съответната цена в магазина при покупката на машината.

# 394
Моята сушилня е Електролукс и е клас Б. Месечно цената на електрическа консумация ми е около 10 лева +/- Има решетка прд кондензатора, която се отваря, кондензатора се вади и се измива под течаща вода. Правя го веднъж месечно. Ползвам я вече 3 години и нямам проблеми. Сушилнята е хубаво да има програма за памук, синтетика, коприна и вълна. Да има кошница за сушене на обувки и вълнени  дрехи, а за мен беше важно да има и функция пара, защото мразя да гладя. Моята В класна вълшебница си върши прекрасно работата и въпреки, че не е термопомпена,  не отделя влага в помещението, само малко го позатопля повече от обичайното. 

# 395
Според мен, трябва да има. Има си свободно място пред кондензатора, около 5см, точно за тази цел. Дали са пропуснали да ми сложат от завода, или моделът е така newsm78. Мъховете, наистина се набиват в самия кондензатор и трудно се чистят, защото е мокро. Все съм чистил фуги с четка за зъбииии, но тоя кондензатор ме разби #Crazy ooooh!

Има, но явно не са ти го сложили.  newsm78
Бяло, квадратно около 5 на 5 см. Слага се отдолу, пред кондензатора в едно вдлъбнато място.

# 396

Има, но явно не са ти го сложили.  newsm78
Бяло, квадратно около 5 на 5 см. Слага се отдолу, пред кондензатора в едно вдлъбнато място.
Е, този път ще се застрелям #2gunfire Ще звъня утре в сервиза. Пепич, къв модел е твоята. Някой с 48 или 68S, няма ли newsm78, да погледне долу при кондензатора какво има newsm78

# 397
  • Сф
Пепич, аз имам такова малко филтърче, но то е в легълце в пластмасата. Зад него няма нищо. Каква му е функцията, че на мен ми изглежда безмислено?

# 398
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Моето АЕГ също няма филтър долу пред решетката и в упътването пише само с прахосмукачка да се чисти.Не виждам драма.Други модели, които гледах имаха.Явно зависи от модела.

# 399
Моята е 49S.
Техника, който идва вкъщи ми обясни, че този филтър улавя най-финия прах, който не е уловен от големия филтър. И наистина като го вадя да го чистя има малко прах и по него.

# 400
  • София
Моего АЕГ е с 3 филтъра също - големият, който се вади, като се отвори люкът, събира най-много (разбираемо), той влиза във втория, който си има отделна вратичка под люка, под него пък е въпросното малко филтърче, което ляга в една вдлъбнатина.
Не знам кой ги е измислил и изработил, обаче независимо, че мия и трите почти на всяко ползване (горният, разбира се, след всеки цикъл), страшно много прах минава и през трите филтъра и се спича върху решетката на кондензатора. Тя пък е направена от станиол за шоколад и трябва да й баеш и да я галиш, за да я изчистиш, без да я огънеш. Невъзможно е да се изчисти просто с прахосмукачка.
Изобщо не ми се мисли какво е във вътрешността на машината, като гледам как прахолякът от дрехите свободно преминава и през трите филтъра. Рових за някакви клипчета или указания как се разглобява и почиства вътрешността на сушилнята, но нищо не открих.
За съжаление, вече наблюдавам спад в КПДто, а е само на 3 години. Доскоро единствената програма, която ползвах, беше памук за гардероб, минимално изсушаване, дрехите бяха напълно сухи. Вече обаче не. Ако искам чаршафите да са годни за сгъване и прибиране веднага, трябва да ги пускам на Екстрасухо.
Струва ми се доста малоумно измислено.

# 401
Трябваше да си взема Сименс, със самопочистващ кондензатор, знаех си аз. Нооо, не е късно Mr. Green И то произведен за немско Mr. Green

# 402
  • София
Трябваше да си взема Сименс, със самопочистващ кондензатор, знаех си аз. Нооо, не е късно Mr. Green И то произведен за немско Mr. Green
Не се коси толкова, избора ти е добър.
Освен това аз лично предпочитам несамопочистващ се филтър, който да си чистя аз /колкото и да ме мързи Mr. Green/, т.к. при другите на определен период от време, който зависи от интензивността на ползване и типа дрехи /дали пускат много мъхчета/ трябва да я каваш на сервиз да я чистят. Това почистване в дом. условия няма как да стане, освен ако нямате под ръка техник, т.к. се разглобява машината.
Ако се грижиш нормално за твоята не би следвало да ти създава проблеми.

# 403
Здравейте! Изчетох доста мнения, но въпреки това имам няколко въпроса!
Какво ви е мнението за сушилня Hoover с термопомпа гледам (нали уж са за предпочитане). Има ли значение дали ще е с плътен или стъклен капак? Някоя друга марка да препоръчате? Като цяло съм се насочила към втора употреба, какво мислите?
Благодаря предварително на всички отзовали се Simple Smile

# 404
  • София
Здравейте! Изчетох доста мнения, но въпреки това имам няколко въпроса!
Какво ви е мнението за сушилня Hoover с термопомпа гледам (нали уж са за предпочитане). Има ли значение дали ще е с плътен или стъклен капак? Някоя друга марка да препоръчате? Като цяло съм се насочила към втора употреба, какво мислите?
Благодаря предварително на всички отзовали се Simple Smile
Мисля, че ако имаш едни пари, които може да хвърлиш на ролетка - ок, ама иначе заслужава ли си да дадеш една сума за ВУ и след няколко месеца за нов уред? Не е ли по-практично да се вложи в нов уред? При ВУ не знаш как е ползвана, как е почиствана, столяла ли е на под 5гр., и разни такива. Това си е мое мнение, всеки си преценява за себе си. За Hoover нямам мнение, не  познавам хора, които да ползват марката. Питаш за други марки - АЕГ са хубави. За капака - има значение от чисто козметична гледна точка - кои са ти по симпатични.

Общи условия

Активация на акаунт