Избор на сушилня - 7

• 121 782
  • 788
  •   1
Отговори
# 375
  • Русе
Здравейте, имам сушилня Whirlpool AZA 799. Доволна съм от сушенето, ползвам само една единствена програма - смесена, за памук и синтетика. Дотук добре, но долния филтър ми създава грижи. Почиствам го редовно, но металната пита се набива много с мъх, опитвам се да я почистя с прахосмукачката, но не става много добре, ръгам с една пинсета и четка за зъби. Освен това там е мокро. Това нормално ли е, при вас как е?

# 376
Афродита, можеш ли да кажеш какво се случва с моята сушилня ?!
преди като си я вкл на 3та програма памук ми даваше 2ч и малко, а сега, последните 2 пъти ми дава 3ч  и малко, тоест с около час разлика....същото е и на първата и на втората програма като тествам, а реалното време сякаш е поне с половин час по-късо, все забравям кога съм я вкл или нз точно кога изкл   ooooh!

# 377
  • София
Предполагам разлика в кг. и влагата на дрехите. Така или иначе предполагам има сензор за влага и колкото и да ти изписва при стартиране, после си преизчислява спрямо влажността.

# 378
Благодаря, Афродита за бързия отговор  Hug
И аз така предполагах, но не бях сигурна, че и моята може сама да си изчисли кг-те и влажността, но определено са повече кг от преди  Peace

# 379
Привет,

какво мислите за сушилня - http://www.technopolis.bg/bg/Dryers/Dryer-BEKO-DPY-8405-GXHB2/p/680608

# 380
Аз съм с такава от година и няколко месеца.
Малко преди да стане на 1год , едната чертичка на дисплея спря да работи, иначе си работеше. Обадих се на гаранцията и ми смениха дисплея, сега и той си работи.
На мен ми върши работа и съм доволна, ама аз ползвам най -вече само една програма. "Екстра сухо", повечето ни дрехи са памук и на тази програма съм най - доволна.
Има програма бебе, която не ползвам, тъй като ги оставя леко влажни за гладене, а аз не желая да гладя, та ми е излишна...
Няма програма за вълна, ама аз нямам вълнени дрехи, така че и това не ме притеснява.
Няма за възглавници, за завивки, якета - тези съм виждала да споменават в темата.
Има няколко програми за памук, за синтетика, дънки, деликатно пране, ризи, спортни дрехи, програма бебе...
Рядко имам нещи свито, ама по - скоро поне според мен е заради материята, тъй като взимам на детето "английски" бодита и колкото и да ги суша - няма промяна в размера, а имаше едно подарено от Джъмбо...то се посви.
Чорапите също се свиват, но след като ги извадя от сушилнята ги разтягам малко (дърпам ги) и са добре.
Шумна е, ама нямам база за сравнение (не съм чувала друга сушилня), така че незнам нормално шумна ли е или много.

# 381
KaPaMeJl , благодаря за отговора!

Снощи отделихме няколко часа да четем и да сравняваме. Установих, че BEKO-DPY-8405, няма функция за лесно гладене (или поне не е посочена като такава в характеристиката), а на мен ми се налага да гладя често.
Какво е твоето впечатление - намачкват ли се много дрехите след сушилнята?

# 382
KaPaMeJl , благодаря за отговора!

Снощи отделихме няколко часа да четем и да сравняваме. Установих, че BEKO-DPY-8405, няма функция за лесно гладене (или поне не е посочена като такава в характеристиката), а на мен ми се налага да гладя често.
Какво е твоето впечатление - намачкват ли се много дрехите след сушилнята?
Ами аз почти не гладя, но те и дрехите ни са такива, по - скоро спортни...
Така че незнам какво да кажа... Не са като изгладени, ама не са и много намачкани.
Чаршафите са смачкани, ама в повечето случаи я пълня доста, та и това оказва влияние.
Същото е ако сложа доста дрехи също са по - смачкани, отколкото с по - малко пране.
Незнам коя е функцията за лесно гладене.
Има програми за памук и синтетика с икона ютия, които оставят дрехите леко влажни, за да се изгладят по - лесно.
А след приключване на програмата, ако не спреш сушилнята от копчето, през 10-тина минути прави по няколко оборота, уж да предотврати намачкването.

# 383
  • Сф
Лесно гладене при моята е след приключване да върти 90мин вместо 30мин. Не мисля, че е от голямо значение тази функция.

# 384
А какво е важно за една сушилня тогава - питам от позицията на никога не ползвала сушилня и не знам от къде да тръгна в избора си.
С кое например Уърлпул е по-добра от Бош? И къде са Беко в класацията...

# 385
  • Сф
Уърлпул не е по- добра от Бош, много по- нисък клас са. Разликите основно са в надеждността на производителите. Гледаш енергийният клас да е висок, поне А+, килограмите да те устройват, да е с термопомпа. Програмите май нямат голямо значение, като гледам всички сушат на памук екстра сухо, защото на другите излизат влажни.
Ако не бяхме намерили изгодно нашата, аз също се бях насочила към Беко. Мисля, че те са удачен избор при по- ограничен бюсжет. Бих избрала тях пред Уърпул или Аристон.

# 386
Благодаря Simple Smile.

Днес ще отделя време да отида на живо да погледам и да разпитам.

# 387
  • София
При мен програмите /те са няколко/ за лесно гладене оставят дрехите леко влажни, съвсем умишлено - да се гладят по-лесно. Ако се използва такава програма обаче трябва веднага да се глади. Моята принципно не мачка, даже ми излизат по - изгладени отколкото преди, когато суших на простора навън или вътре на сушилник. А опцията да ми върти дрехите след приключване на програма /без да ги суши/ от 30 до 90 мин /зависи на колко я наглася/ си е опция против намачкване, т.е. предпазва да не се намачкат докато са топли и омотани. Тази функция за мен си е много добра, т.к. не съм принудена да я чакам и да я разтовавам веднага като приключи.

# 388
Само да попитам. Вашите АЕГ - та, имат ли филтър долу при кондензатора. Моята 68s, няма. На приятели, по - стария модел има. newsm78

# 389
Има решетка долу, която не се маха. Притеснява ме, че филтърът, който вероятно се намира зад нея, ще се замърси.Няма как да го почистя.

Общи условия

Активация на акаунт