Избор на сушилня - 7

• 121 891
  • 788
  •   1
Отговори
# 540
Не съм с Бош, а с Електролукс с пара, немско производство с кошница. Преди време се опитах да изсуша една кашмирена жилетка прана на ръка, защото не бива да се пере в пералня. Гордо я поставих в кошницата и сзачаках резултата. Ами въртя 45 минути и остана мокра. След трикратно повтаряне на опита за сушене без резултат - беше топла, но мокра, я поставих на синтетика без кошница и излезе суха но с размер за 4 годишно дете. От тогава не смея да повторя експеримента.Според мен това с вълната, ако е 100%, си е чист маркетингов трик.

# 541
  • На брега на реката
Моята сушилня е Беко и съм си много доволна от нея. Има програма вълна, която също е за малко минутки /не съм у дома и не мога да кажа колко мин. е /. След неколкократни опити от моя страна и то все неуспешни да изсуша един пуловер, сложих го на деликатни, изсуши се , но го дарих за детски домове, заедно с други дрехи, защото се смали доста. След това ми попадна инфо, че програмите за вълна  са САМО ЗА ОСВЕЖАВАНЕ НА ВЪЛНЕНИ ДРЕХИ, А НЕ ЗА ИЗСУШАВАНЕ.. За съжаление, не си спомням, но имаше само две марки за които пишеше, че имат програма за изсушаване на вълна. Повечето от марките я имат, но пропускат да информират потребителя, че е само за освежаване.

# 542
Aми точно за това говорим .ПИШЕ СИ ,че има програма за ИЗУШАВАНЕ на до 3кг вълнени дрехи.
А с тези маркетингови трикове за пералня която не пере вълна(дори не я мокри навсякъде) и сушилня която не суши не само вълна а всичко ,как човек да се реши да си купи хладилника например ,ако марката си слага логото на каквото и падне?
http://www.technopolis.bg/bg/Dryers/Dryer-BOSCH-WTH-85200BY/p/683855

Ето моя модел е даже в продажба(виж описание на модела),което обрича и други клиенти да си блъскат главите после.

# 543
  • Сливен
Последно точно на този модел сушилня се бях спряла и ме отчаяхте.За мен е важно сушилнята да суши ризи,вълна и пух.Вече се обърках кой модел да избера.

# 544
Моята сушилня е Беко и съм си много доволна от нея. Има програма вълна, която също е за малко минутки /не съм у дома и не мога да кажа колко мин. е /. След неколкократни опити от моя страна и то все неуспешни да изсуша един пуловер, сложих го на деликатни, изсуши се , но го дарих за детски домове, заедно с други дрехи, защото се смали доста. След това ми попадна инфо, че програмите за вълна  са САМО ЗА ОСВЕЖАВАНЕ НА ВЪЛНЕНИ ДРЕХИ, А НЕ ЗА ИЗСУШАВАНЕ.. За съжаление, не си спомням, но имаше само две марки за които пишеше, че имат програма за изсушаване на вълна. Повечето от марките я имат, но пропускат да информират потребителя, че е само за освежаване.

Точно така. Снощи се рових и попаднах на сайта на някаква немска асоциация за ефективно използване на електроенергия, където са описани програмите на бош, сименс, аег и миеле, както и как да се ползват (за какви дрехи) http://service.hea.de/fachwissen/waeschetrockner/7-betriebsfunktionen.php. Та там пише, че нашата програма Wolle finish е само отпускане и освежаване на вълнени дрехи, седяли например дълго време в гардероб. Интересно, че никой от Бош България не го знае това. Щяха да ми пратят техник и като установи, че няма проблем, да ми вземат такса посещение.

Това си е чиста заблуда на потребителя, защото с поместване на информация за 3 кг макс тегло на вълна в упътването, с текста че вълна се суши само в кошница (стимулират те да купиш още нещо, от което просто няма смисъл) и с пълното незнание на оператора от Бош и техника от сервиза за тази програма няма от къде човек да знае, че това не суши а само врътва за отрицателно време.

Това ми е недоволството, иначе си суши завалийката - няма къде да иде. Ако имам нещо леко влажникаво, досушавам 20 минути и е идеално.

# 545
Цветче
За АЕГ какво пише, че не разбирам немски?

# 546
  • Варна
От скоро имаме сушилня и една от причините да вземем точно тази (http://www.technopolis.bg/bg/Dryers/Dryer-BEKO-DPY-8506-GXB1/p/680627) е, че имаше програма за вълна.

Наскоро ползвах програмата за вълна за една вълнена блуза, изпрана и центрофугирана на 800 оборота.
На сушилнята и трябваха 3 часа и нещо, но блузата излезе суха и мека. Без свиване, без разтягане - въобще без забележки.

Горният филтъл имаше малко мъх, но долния го почистих едва след 5-6 пускания на други неща.

имам същата купена на "черния петък" за 999,00 лв. Отидох да купя БОШ или АЕГ / последен модел/- всичко беше изчерпано - дори най- старите модели. Но бях  решена, че няма да си тръгна без сушилня.Не съжалявам. Без забележки до тук.
И ние сме с тази сушилня от една година. Това е първият ни уред на марката. Засега сме доволни, нямам не изсушени дрехи, свити, унищожени.
Имам въпрос относно топките за сушилня- взех такива от Jysk главно за сушене на якета с пух. Аз ли нещо не правя като хората, или шумът от блъскането на топките е голям и не виждам разлика с/без тях?! Как ги ползвате и в какви случаи? Голямо блъскане ли се чува в барабана?

# 547
  • София
Единици са сушилните, които имат програма за изсушаване на вълна, а не за освежаване. Моето АЕГ е сертифицирано от Woolmark за сушене на вълна. Програмата е 40 Мин. някъде. Дрехите винаги са влажни и трябва после да се доизсушат напр. на хавлиена кърпа. В това няма нищо ненормално, иначе стават размер за бебета, нищо че Т на сушене е съвсем ниска.
Разликата между програма за сушене на вълна и програма за освежаване на вълна обикновено е деликатно пропусната в превода на български на упътването, но в това на английски или немски е описано. Направи ми впечатление, когато избирах моята машина.

# 548
  • Сф
Ей сега проверих моята програма за вълна- 1.40 ч. И моето АЕГ е с Woolmark етикет. За 1 кг суха вълна.

Книжката

# 549
  • София
Да, и моята е 1,40 ч.,а не 40 мин  smile3538

# 550
  • София
За сушенето на вълна: някой марки имат опцията "освежаване на вълна", други "изсушаване на вълна". Разликата е ОГРОМНА! Каква точно е опцията си го пише в книжката на всяка машина. Четете внимателно преди да си купите нещо и после да обвинявате марката. Моята АЕГ применрно е сертифицирана от Woolmark за сушене на вълна и програмата й суши вълна. Ама не при всички марки и модели е така.
===========================
Aми точно за това говорим .ПИШЕ СИ ,че има програма за ИЗУШАВАНЕ на до 3кг вълнени дрехи.
А с тези маркетингови трикове за пералня която не пере вълна(дори не я мокри навсякъде) и сушилня която не суши не само вълна а всичко ,как човек да се реши да си купи хладилника например ,ако марката си слага логото на каквото и падне?
http://www.technopolis.bg/bg/Dryers/Dryer-BOSCH-WTH-85200BY/p/683855

Ето моя модел е даже в продажба(виж описание на модела),което обрича и други клиенти да си блъскат главите после.

Къде точно видя изсушаване? Пише "Завършване".
=============================

Четете си програмите преди да купите уреда!

# 551
  • Сливен
Ако трябва да сме точни на сайта на технополис пише "програма за вълна" и за мен означава ,че суши вълна,а не че освежава.

# 552
Ако трябва да сме точни на сайта на технополис пише "програма за вълна" и за мен означава ,че суши вълна,а не че освежава.

Така е. Освен това в официалния им сайт програмата е написана  "вълна finish" - колкото и лесно разбираемо да е, съгласно българското законодателство информацията трябва да е изцяло на български. Само дето на български е малко трудно да се напише конкретен термин за нещо, което си е почти нищо Simple Smile

"Премълчаването" на информация също е привеждане в заблуда на потребителите.
В момента съм в кореспонденция с Бош и когато имам окончателна развръзка, ще ви кажа, да си знаете. Като изключим това съм доволна от машината, отменя ме доста в този студ.

# 553
Бях писала преди за моя проблем с индикатора но тогава никой не се включи,сега виждам че mamamari има същия проблем-чисти филтри и пак свети индикатора!Аз извиках техник който дефакто нищо не направи,и като смени 1-2 програми спря да мига индикатора.Да ама след 5-6 цикъла пак същата работа.Вече 1 година я имам и всеки път се чудя какво не правя както трябва че все трябва по няколко пъти да го слагам този филтър!

Последна редакция: пт, 10 фев 2017, 23:51 от мамa на двама

# 554
За да дава фабрично 5-6 мин, значи има някакъв проблем или в машината или в пускането. Няма как да за това време да си изсуши каквото и да е.
Очевидно идеята е друга ,а именно заблуждаване на потребителя за съществуването на програма за вълна.За друга причина която да има да се сложи програма,която да не прави нищо аз не се сещам.
Четете внимателно преди да си купите нещо и после да обвинявате марката.Къде точно видя изсушаване? Пише "Завършване".
=============================

Четете си програмите преди да купите уреда!

Пише ''вълна finish''.A в книжката на сушилнята  ме съветват вълната да суша не да finish [/b] само в кошницата която предлагат отделно с/у допълнително заплащане . Но за да бъде коректен търговеца според нашето законодателство  би трябвало да го напише на български.И понеже моите уреди са купени от техно микс пускам линк :
https://www.tehnomix.bg/edra-bjala-tehnika?category=397&manufacturer=21
Където в подробното описание на функциите на всичките сушилни(1000-2000ЛВ )което е на български ,няма  на български какво прави програмата за вълна.
Очевидно и търговеца и марката мамят!
А аз си мислех ,че времената с измамите като едно време от чейнч бюрата(ситния шрифт и на чужд език) са отдавна отминали търговски практики. Простете, маркетингови стратегии.
Очевидно  марката BOSCH и някои търговци ,не са осъзнали че подобно отношение към отишъл им на крака клиент с няколко хилядарки в джоба и готов за покупка е отвратително.

Последна редакция: сб, 11 фев 2017, 12:30 от mamamari

Общи условия

Активация на акаунт