Избор на сушилня - 7

• 121 947
  • 788
  •   1
Отговори
# 660
  • Mostly in my mind
Да. От сервиза казаха да внимаваме с ципове и подобни части на дрехите, защото заседне ли, имало опасност да се скъса барабана.

# 661
  • София
Здравейте, много дълго време четох в темичката, за да си помогна в избора на сушилня.
Много ми помогнахте Simple Smile

Ето какви бяха моите критерии:
- да е поне 8кг (пералнята ми сега е 5кг, но имаме намерение да вземем 7кг)
- да е максимално А+++
- да не мачка много дрехите
- да има щадящи програми, да има програми за смесено пране, да има програма за сушене на вълна, да има програма с ръчно зададено време за сушене (ако трябва да се досушава нещо)
- да мога по възможност да не разделям дрехите по тъкани и въпреки това всички да ми излизат сухи

Ами след сериозно търсене вече от почти 2месеца имам своята идеална машина. AEG модел Т77689IH3. Купихме я от Техновижън, направена е в Германия за немския пазар. Отговаря абсолютно напълно на всичките ми критерии по-горе, та дори и има повече отколкото съм искала. Цената й е абсолютно конкурентна от тези на БГ пазар, но все пак е немска машина. Дефекта й е абсолютно имагинарен.

От мерак към нея съм изпрала и изсушила целия ни гардероб, както и този на дъщеря ми, останали са ми само двата дивана, мисля и завесите и пердетата да изсуша в нея скоро.
Всичко е перфектно, направо се чудя как съм могла да живея без този уред до сега, а най-голямо удоволствие ми прави да изхвърлям прахта, която се събира от сушенето на дрехите.
Пробвах я и с пухена завивка, пухени якета - всичко е идеално.

Всъщност праха по дрехите беше и основната причина да си купя уреда, защото като видех от прана и току що изсъхнала дреха как се разнасят прашинки при по-слънчево време, направо ми ставаше изключително неприятно, че ние и детето ни живеем с тази прах непрекъснато.

Купих и вълнени топки, които според мен правят прането още по-меко и неизмачкано и съкращават времето за сушене с около 10-15мин Simple Smile Естествено за пухените завивки и якета са задължителни Simple Smile

Заключението е, че нито скъсява дрехите както ме плашеха, нито дрехите са по-измачкани от сушене на простор (може би само спалното бельо е една идея по-измачкано, но лично аз нямам проблеми с това), дрехите са сигурно 10 пъти по-меки, пухкави, усетих истинския аромат на омекотителя ни, запазват своята свежест доста повече време.

Не разделям дрехите, никога не съм го правила, имам няколко типа основни перални:
- детски дрехи
- дрехи на мен и мъжа ми (всякакъв вид, дънки, блузи, тениски и т.н.т. заедно)
- кърпи + чаршафи (една обща или две отделни)
- якета
Винаги съм прала така и сега пак така ги суша на програмата за смесено пране на най-високата степен на изсушаване и до сега не съм вадила влажна дреха. Кърпите и чаршафите ги суша на програмата за памук средната, якетата и завивките ги пера на програмата за завивки.

Това е, дано съм полезна и аз на някой, както вие ми бяхте на мен.  bouquet

# 662
Brayda
Честито! Със здраве да я ползваш!
Това е истината. Да се купуват машини, които са правени за Германия.

Да те питам от къде купи тези топки за сушилнята и на каква цена?

# 663
  • София
Гледах в амазоните, в немския има едни добри доста, но трябваше да ги чакам 2 седмици, а ми трябваха бързо.
В английския амазон имаше изгодни, но пак проблема с чакането.
Купих тези от този сайт:
http://www.peleni.bg/index.php?route=product/product&product_id=279
Купих 6 бройки, но се престарах явно, защото с 6-те вътре става лудница и ползвам 3 Simple Smile
Доволна съм, не са дали дефект, нищо лошо не се случи Simple Smile

# 664
Благодаря за отговора.  bouquet

# 665
  • София
Здравейте.
Мои познати имат сушилня без термопомпа и водата им се събира в казанче, което изпразват след всяко ползване. Вкъщи искам да взема с термопомпа, но не разбрах дали и при тях има модели с такова казанче или са задължително с маркуч към канализацията.

# 666
  • София
Здравейте.
Мои познати имат сушилня без термопомпа и водата им се събира в казанче, което изпразват след всяко ползване. Вкъщи искам да взема с термопомпа, но не разбрах дали и при тях има модели с такова казанче или са задължително с маркуч към канализацията.
Всички термопомпени си имат казанче - контейнер за вода, имат и маркуч. Всеки сам избира дали да събира водата в контейнера и да я изпразва на ръка или да я включи в канализацията и да ползва маркуча - тогава казанчето не се пълни.

# 667
  • София
Здравейте! Избрали сме сушилня http://www.technopolis.bg/bg/bg/Dryers/Dryer-BOSCH-WTH-85200BY/p … gn=feb-march-2017. Сравнявах сушилните с различен капацитет в упътването за експлоатация ми направи впечатление, че максималното тегло се различава само за програма Памук (съответно 7, 8 и 9 кг), а за всички останали материи и съответно програми максималното тегло е еднакво. Например програма за смесено пране (Mix) е с максимално тегло на дрехите 3 кг и при трите вида сушилни. Същото е и при останалите програми. Аз мислех, че големината барабана на 7, 8 и 9 килограмовите се различава по размер и съответно останалите програми би следвало да са с различно максимално тегло на дрехите.

# 668
newsm78
A прочетохте ли темата от 36-37 стр до към 42-43?

# 669
  • София
и аз това за различното тегло го четох тук в темата, но на моята това абсолютно не го вземам в предвид.
Пералнята ми е 5кг, пълня я, после прехвърлям всичко в сушилнята, пускам на микс на максималната степен за сушене и всичко е ок. Просто сушилнята има датчик, който ако отчита, че има още мокри дрехи си удължава времето за сушене и няма драма с количеството.

# 670
  • София
newsm78
A прочетохте ли темата от 36-37 стр до към 42-43?
Признавам си бях  пропуснала! Четох предните страници, но сега прочетох и благодаря за информацията.
Честно казано аз не държа на различните видове програми. Живях една година в чужбина, където ползвах сушилня с 2 опции за температурата (low и high) и таймер до 60 мин. Това бяха всичките и програми Simple Smile Пусках всичко заедно на low без изобщо да гледам материи (е нямаме копринени и вълнени дрехи) - дънки с тениски и чорапи, хавлии с тениски и детски дрехи на 90 мин. и нямам нищо свито. Нещо подобно си търся и сега - директно от пералнята (която е 5кг) в сушилнята без да разделям дънки, ризи и тениски и др.
Сега се разколебах за Бош-а и започвам да търся друг модел.

# 671
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
В крайна сметка при всяка марка или модел има вероятност за дефектен продукт.

# 672
  • София
Естествено, че има, това е техника  Flutter

# 673
Ама моля ви се !!!
Дефектна бройка е едно ,две ,пет...двайсет....хиляда и двайсет
Ама при всички.... #Crazy newsm78 си е нещо съвсем друго ,за което има много хубава българска дума -лъжа

# 674
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
А, нужно ли е да се дъвчи едно и също по 10 страници?

Общи условия

Активация на акаунт