Избор на сушилня - 7

• 121 947
  • 788
  •   1
Отговори
# 705
Моето АЕГ суши вълна, пробвах го, 2 ч и 8 мин, за 1 кг. Вратата ми само свисти, но като и вкарам един..., спира Joy

Моята също свисти от време на време. Това е от уплътнението. Като започне да свисти я спирам на пауза, избърсвам уплътнението с мокра кърпа и пак я пускам.

# 706
Моето АЕГ суши вълна, пробвах го, 2 ч и 8 мин, за 1 кг. Вратата ми само свисти, но като и вкарам един..., спира Joy

Моята също свисти от време на време. Това е от уплътнението. Като започне да свисти я спирам на пауза, избърсвам уплътнението с мокра кърпа и пак я пускам.
Не е от уплътнението Пепич. По вратата всичко е пластмаса, за по евтино. Ако беше стъкло, като на Милето, нямаше да дава фира. Mr. Green

# 707
С кошница ли трябва да е непременно?

# 708

Не е от уплътнението Пепич. По вратата всичко е пластмаса, за по евтино. Ако беше стъкло, като на Милето, нямаше да дава фира. Mr. Green
При мен забърсването с парцала работи.  newsm78

# 709
Сега остава да ни споделите кои са ви сушилните, които сушат вълна.

# 710
  • Сф
Това е моята. Програмата за вълна е 1ч40мин, но никога не съм я пробвала.

https://www.amazon.de/gp/aw/d/B00N5QWRZC/ref=pd_aw_sim_sbs_265_1 … FRDV818ECFMEC1NPF

# 711
Това е моята. Програмата за вълна е 1ч40мин, но никога не съм я пробвала.

https://www.amazon.de/gp/aw/d/B00N5QWRZC/ref=pd_aw_sim_sbs_265_1 … FRDV818ECFMEC1NPF
Е хайде де жертвайте нещо в полза на форума Grinning и пишете kak е.От къде я купихте?
За мен много по-важно е да може да суши под 1кг,защото не си го представям да събирам половин месец бельо,а много държа  да го пускам отделно само него без да ми се налага да комбинирам с връхни дрехи за да се събере минимума.

# 712
  • Сф
Аз съм писала от къде е- от Техновижън, за немския пазар е. Чукната е малко отстрани, но не се вижда при нас. Суша всичко на екстра сухо и нямам свито.

# 713
Аз съм писала от къде е- от Техновижън, за немския пазар е. Чукната е малко отстрани, но не се вижда при нас. Суша всичко на екстра сухо и нямам свито.

newsm78 май ще вземе да се окаже вярно това че европейските производители ни третират като пазар от третия свят и при техниката.
Тогава ще излезе че висок клас турски беко са по-разумния избор(що се отнася за това какво може реално ,а не какво пише че може) от примерно бош предназначен за българския пазар  Thinking

# 714
  • София
От всичко с тази вълна реших да изровя един пуловер, който никога не обличам вълнен, да го изпера в пералнята на програма ръчно пране на 30 градуса и да го пъхна в сушилнята.
Еми и моята програма е над час, пуловера излезе почти сух, после около 15мин на един стол и изсъхна.

Моята бях писала няколко страници на зад каква е - АЕГ е, също от техновижън, на нея има лепенка че е сертифицирана за вълна ако така може да се каже.

Сега съм в чуденка една завивка, която от едната страна е памук, а от другата вълна на каква точно програма да я изпера? За деликатни тъкани или за смесено пране или за вълна само? Не ми се вярва на програма за вълна да изсъхне памучната част...  newsm78

# 715
Тези, които сте успели да изсушите вълнени дрехи, центрофугирате ли ги преди сушилнята?

# 716
  • София
Пералнята ми според мен си го позавихри, но мнооого по-слабо, все едно беше изцеждан на ръка.

Скрит текст:
Имам приятелка с АЕГ пералня и АЕГ сушилня и на двете програмите са много сходни, допълват се. После разбрах и връзката - като переш на програма за завивки, пералнята се привключва на по-ниски обороти, за това и същата програма за сушене на завивки е по-дълга. Предполагам, че на пералня АЕГ програмата за вълна също така се допълва и с програмата за вълна на сушилнята и сигурно вълнената дреха ще излезе идеална Simple Smile

# 717
 JoyИ при мен се допълват пералня и сушилня от една марка  Laughing.От пралнята ми Бош след 40 мин програма за вълна излизат неомокрени и поради тази сигурно причина в сушилнята не се сушат. Joy hahaha hahaha

# 718
  • София
Моята пералня на вълна центрофугира на 800 оборота. Немислимо е да пусна нецентрофугирани дрехи в сушилнята.

Сушлнята ми е АЕГ. За бг пазар  Laughing

# 719
  • София
Ето тази е - http://www.technopolis.bg/bg/Dryers/Dryer-AEG-T8DBE48S/p/687471 . За регистрирането от сервиза - звучи странно, все пак опциите за държави би трябвало да важат и за тях.
Този модел го дават по книжка да суши вълна:
Скрит текст:
Вълнени тъкани. Леко сушене на изпрани на
ръка вълнени тъкани. Отстранете незабавно
дрехите, когато програмата свърши.
Цикълът на сушене на вълнени тъкани с тази
машина е одобрен от компанията Woolmark
за сушене на вълнени дрехи, обозначени с
"ръчно пране", при условие че дрехите се
сушат съобразно с инструкциите,
предоставени от производителя на тази
перална машина. Вижте етикета относно
други напътствия за пране. M1525
В Обединеното кралство, Ирландия, Хонг
Конг и Индия, търговска марка Woolmark е
сертификационна търговска марка.
Източник - ръководството на машината

Моята АЕГ също суши вълна, времето й е от 45 до 65 мин по подразбиране, в зависимост каква степен й се зададе. Има си и знака на Woolmark. В упътването й пише  същото каквото съм показала в скрития текст за съседния модел, но превода е с малко по-различен словоред. Прелнята ми цетрофигира вълната на 600 оборота, новите перални дори на 800 цетрофугират по подразбиране, въпреки, че имат и по-ниски обороти. Аз лично и на 800 съм пускала и нищо и няма на вълната.

wild poppy - твоята как не суши, центрофигираш ли дрехите и на колко оборота?

Общи условия

Активация на акаунт