Парфюмни размисли и страсти - 205

• 106 935
  • 737
  •   1
Отговори
# 135
  • Там, където ме обичат
Еее, как се радвам да те видя отново тук! Heart Eyes Hug bouquet
Да, Мансера Роза - ванилия се обсъжда най-често тук.
densiHug bouquet Hug
Благодаря за бързия отговор, а може ли малко впечатления, ако го познаваш, разбира се. /макар че надали има нещо хитово, което ти да не познаваш/

# 136
Законът на Мърфи за парфюмите - колкото по-непоносим ти е един аромат, толкова по-траен е.  Stop
Снощи пръснах малко Black Saffron Byredo - по един път зад ушите. И още го усещам, въпреки сутрешния душ.  #Cussing out

# 137
  • Виена
Получих Estee Lauder Modern Muse La Rouge Gloss. Върху моята кожа ароматът е изключително синтетичен, не надушвам нито една плодова нотка - един индустриален аромат, който напомня химико-технологично предприятие.

# 138
Момичета, много ви моля за малко помощ. По-сериозната част от съзнателния ми живот съм ползвала леки, цветни водици (тип Euphoria blossom и Bright crystal; да, знам, резил, Simple Smile ). От известно време, следствие на ежедневието ми, така са ми се променили възприятията, че почти никакви цветни нотки не регистрирам, съответно, смених и парфюмите. Лятото разнасях предимно един диабет в бутилка на Лагерфелд и Jour (обикновения) на Ермес. Сега обаче закъсах, и освен, че нямам много време да обикалям, не знам и изобщо към какво да се насоча. Понеже съм съвсем наред с главата, искат ми се тамян, иглолистни, дърво, тютюн. Не понасям роза, естествено нея почти винаги я усещам.
Нямам проблем дамско/мъжко, нито категоричен лимит на цената, но ми се иска да мога да пробвам у наше село, по моловете (София).

# 139
Някой има ли представа дали е зареден в София новият аромат на Guerlain от L’Art et la Matiére серията - Neroli Outrenoir? Гледам тук реклами и ми изглежда различен, в смисъл различна опаковка и различна помпа, лилава, другите си спомням, че бяха златни. Някакво си черно нероли, последната ми асоциация като се каже нероли е черно, сигурно е заради землистите нотки...

GatoNegro пробвай:
http://www.fragrantica.com/perfume/Lalique/Encre-Noire-1834.html
мъжкият обаче, има го в магазините Blick.

Също така:
http://www.fragrantica.com/perfume/Korres/Saffron-Amber-Agarwood … ardamom-6597.html
http://www.fragrantica.com/perfume/Korres/Premium-II-L-Eau-de-Parfum-31715.html

и те са мъжки, в магазина на Корес ги има (ще си намериш адреса в google).
Не знам как ще се разберете предвид сладките неща, които си ползвала, но поне ги има за проба и ще можеш да си прецениш.

Друг вариант е да си поръчаш пробички на нещо на Comme des Garcons, например Wonderoud, Wonderwood и пр..Както и проба на Passage d'Enfer L`Artisan Parfumeur ....
Това се сещам от раз, но ти като се поразровиш във фрагрантика, ще излязат и други.

Последна редакция: пн, 12 дек 2016, 11:58 от Zozina

# 140
  • Чукарландия
Благодаря за новата тема, Денс! bouquet

Докато изчета старата тема, вие сте стигнали на 10-та страница. Нямам много време напоследък, сега ще се връщам да чета. Mr. Green

По въпроса: Кои са 5-те /повече, по-малко/ парфюма, които ви плениха най-силно през изминаващата 2016 г.? Кои купихте и кои са в очакване?, моите са много повече от пет тази година... Но съм доволна! Crazy

Ще ги изброя,но няма да ги номерирам, за мен са еднакво обичани, всеки по различен начин, не мога да кажа кой е най-най... Във всеки се влюбвам отново и отново според настроението ми, сезона и пр.  Heart Eyes
Datura Noir Serge Lutens, Daim Blond Serge Lutens, Sunshine Amouage, Fashion Decree Woman Atkinsons, Cara Mia Etienne Aigner, Encens Jinhae Atelier Cologne, Aoud Lagoon Montale, Noir Pour Femme Tom Ford, Sublime Balkiss The Different Company, Eau de Mandarine Ambrée Hermes, Rose Amazone Hermes, Narciso Poudree Narciso Rodriguez, Evening Rose Aerin Lauder, Rose Privée L`Artisan Parfumeur, This is Her Zadig & Voltaire, Hypnotic Poison Eau Secrete Christian Dior, La Vie Est Belle L’Eau de Toilette Florale Lancome, Violetta di Parma Borsari, Dia pour Femme Amouage, Angel Eau Sucree Thierry Mugler, Just Cavalli Gold for Her Roberto Cavalli, Narciso Narciso Rodriguez, Anais Anais Premier Delice Cacharel, Madame Gres Gres. Hug

Няма да изброявам и мъжките аромати, в които се влюбих тази година и придобих, но заминаха по предназначение за ММ, че поста ми стана чаршаф! Mr. Green

ПП Леле, що неща съм придобила, сега се опулих... Shocked
Но все още мога да придобивам, сега чакам някой откачен като мен Дядо Коледа да ми стовари една шейна с парфюми... Joy

И да допълня по въпроса за Виза-та на Пиге - при мен е също много тиха, и не я регистрирам напръскана върху някой друг. Peace

Последна редакция: пн, 12 дек 2016, 12:11 от BBeLLa

# 141
. Понеже съм съвсем наред с главата, искат ми се тамян, иглолистни, дърво, тютюн. Не понасям роза, естествено нея почти винаги я усещам.
Нямам проблем дамско/мъжко, нито категоричен лимит на цената, но ми се иска да мога да пробвам у наше село, по моловете (София).
Аз бих действала така - салон Olfactiv на Раковска за проба на CdG, бутик на ЕЛ за Том Форд и бюджетното откритие Ginepro Nero L`Erbolario  в магазин на фирмата.

# 142
Благодаря, Фръц!

# 143
densi,  Hug bouquet Hug
Благодаря за бързия отговор, а може ли малко впечатления, ако го познаваш, разбира се. /макар че надали има нещо хитово, което ти да не познаваш/
Благодаря ти, ама много неща не познавам.  Hug Напоследък се интересувам от някакви брандове и хвърлям усилия в тяхното опознаване.
Този го познавам благодарение на скъпа приятелка съфорумка. Благодаря! Heart Eyes Hug

Роуз ванил е страшно силен аромат. Ама много, като атомна бомба е! В началото доста рози, сочни и розови и после много ванилия. Мека, но силна. Всемирната ванилия ти казвам. Яко! Едно пръс трае 24 часа. Две - три всички знаят че си дошла/била тук или там. Повече пръсвания - коментари и обсъждания кои се е нафукал така хахаха.

Беше зареден Нероли на Герлен, но не знам дали е наличен сега, защото се свършваха и пак зареждаха мисля.

Получих Estee Lauder Modern Muse La Rouge Gloss. Върху моята кожа ароматът е изключително синтетичен, не надушвам нито една плодова нотка - един индустриален аромат, който напомня химико-технологично предприятие.
Е, това вече е много неприятно. Confused Какво ще го правиш?

Последна редакция: пн, 12 дек 2016, 12:45 от densi

# 144
  • София
искат ми се тамян, иглолистни, дърво.. Нямам проблем дамско/мъжко, нито категоричен лимит на цената, но ми се иска да мога да пробвам у наше село, по моловете (София).

Моменталната ми асоциация е Comme des Garcons  bowuu
Царе на тамяна, страхотни комбинации с бор (Хиноки примерно) и дървеса. Можеш да се разходиш до  Салон Олфактив срещу Натфиз и да пробваш  Hug

# 145
  • Виена
В комплекта е с много прекрасен глос за устни, него ще си го ползвам, за парфюма не знам. Най-вероятно ще си прашасва у нас докато не се смени сезона, ще го помириша пак и ако пак не са добре нещата - заминава подарък на някой.
http://www.esteelauder.at/product/11564/43118/product-catalog/fr … s-limitiertes-set
Ето го комплектчето, 50 милилитра плюс 4.
Към поръчката много учтиво получих миниатюри - лакче, червило, молив за устни, каквото там си слагат по принцип плюс 4 ml Modern Muse Nuit. Това е мааалко по-добре върху мен, ама съвсем малко.

# 146
  • София
искат ми се тамян, иглолистни, дърво, тютюн. Не понасям роза, естествено нея почти винаги я усещам.
Аз бих ти препоръчала http://www.fragrantica.com/perfume/Hermes/Eau-des-Merveilles-9.html като дървесни и иглолистни нотки и http://www.fragrantica.com/perfume/L-Artisan-Parfumeur/Timbuktu-1267.html за мен е доста тамянов, но и интересен Wink Като естествено най-добре да ги пробваш  Peace

# 147
Много моля за описание на Lalique Encre Noire for Men.  Hug

# 148
  • Там, където ме обичат
densi, много благодаря.  bouquet
Освен ванилия малко ауд, подправки, друго, няма ли? Ще им стане лошо на околните от толкоз сладост.  Laughing

# 149
densi, много благодаря.  bouquet
Освен ванилия малко ауд, подправки, друго, няма ли? Ще им стане лошо на околните от толкоз сладост.  Laughing
Не, няма нищо друго.  Peace Не е за теб може би, този парфюм, доколкото познавам вкуса ти. Hug bouquet

Общи условия

Активация на акаунт