Парфюмни размисли и страсти - 205

• 106 837
  • 737
  •   1
Отговори
# 120
Blue Amber - ако някой реши да ме пръсне с това чудо пак недай си боже съм абсолютно сигурна, че ще подобря времето на Ивет Лалова. Peace Дори Хабанита бих повторила да фъсна , но този Монтал-не. То не е до съставки, до усещане е.  Simple Smile Лили, търси проба bouquet

От една седмица нося основно Italian Summer Fig The Body Shop  ooooh!  Как му се казва на това, незнам. Да е лято-не е.  GrinningНикакво парфюмно разделение нямам вече по сезони.

Последна редакция: нд, 11 дек 2016, 10:33 от raznejena*

# 121
  • София
Здравейте,не е по темата,но само тук мога да получа помощ!!Мой много близък обожава   Bruno Banani Dangerous Man.Много бих искала,ако някой знае парфюм ,който да има подобно ухание да пише!Бюджет -до 100 лв.Благодаря и хубав и уханен ден! bouquet bouquet bouquet
Нели, търсиш подобно, но различно или търсиш същия парфюм? Защото този се намира почти навсякъде по бг сайтовете и е на цена 30-35 лв.

# 122
raznejena*, то и сезоните вече не са като хората. Днес го дават 15 градуса. Ква зима, кви пет лева, кви топли аромати? И аз съм с Нинфео мио тези дни.

# 123
Днес пробвах новият /вече не толкова/ Baptême du Feu Serge Lutens. Много хубав! Истински Лутенс, както говорихме с Мосю С, а не водите които непрекъснато лансираха послените сезони. Силен, страстен и привлекателен. Страхотна мандарина има. Ще го разносвам за сериозни проучвания.

# 124
Е те водите са си отделна линия, която си има много твърди почитатели (японките са страшни фенки)...Иначе другите аромати на SL нямат нищо общо с води..

# 125
Е те водите са си отделна линия, която си има много твърди почитатели (японките са страшни фенки)...Иначе другите аромати на SL нямат нищо общо с води..
Ами на мен водите не ми харесват /японките да си ги носят/ и се радвам, че пуснаха силен страстен аромат, който да нося аз. Wink

# 126
Атти,търся подобно,но различно.....същото се отнася и за Versace Bright Crystal! bouquet

# 127
Особено за последният от ексклузивната серия, такива легенди се носят, грам не е от водите той:
http://www.fragrantica.com/perfume/Serge-Lutens/Veilleur-de-Nuit-39435.html

# 128
Е, ексклузивната серия от 800- 1000 лв. бройката не ги коментираме, защото те само си стоят на рафта тук и се купуват основно по повод супер скъпи, корпоративни подаръци.

Между другото и в Baptême du Feu има много животно.
Аз обичам животни в парфюми, а и не само, ама нещо напоследък не съм на такава вълна и ме дразнят леко. Вчера силно ме издразни животното в Fate Amouage, а мъжа ми каза направо, че му мирише малко дори на фекалии. Тъпо.

Като спомена за парфюмите на Blood Concept не можех да се сетя къде в София се продават и днес ги видях отново. Който желае да пробва, ще му пиша на лични къде да ги открие. Интересни са много, но трябва да се пробват най-много два и то без основен парфюм.

Последна редакция: нд, 11 дек 2016, 15:07 от densi

# 129
За съжаление аз нещо не се разбрах Baptême du Feu, някакъв хаос ми е, но не в хубавия смисъл.....

# 130
Аз трябва да го нося поне още два-три пъти, отново с хубаво напръскване /сега го пръснах около 5-6 пъти/, за да придобия наистина трайни впечатления и да реша дали го искам.

# 131
Точно щях да те питам, Денси, дали много се усеща това животно в Baptême du Feu Serge Lutens; видях, че е бобър някакъв. Аз малко се притеснявам като видя такова нещо в пирамидата. Но има животно и в La Religieuse, а той ми хареса първоначално; трябва още да го тествам обаче. В La Religieuse аз лично не усетих никакъв Civet, миришеше ми на нещо чисто и трансцендентно - като името на парфюма.

# 132
Тия дни ходих до бутика на Crabtree & Evelyn, реших, че искам да пробвам отново техния ирис, имам някакъв смътен спомен, че ми беше харесал. Но така и не го пробвах, тъй като се заплеснах в екслузивната им серия, никога не я бях засичала на живо и ми беше интересно. Пробвах:
http://www.fragrantica.com/perfume/Crabtree-Evelyn/Kashmir-Musk-18979.html
за който продавачът ми спомена, че е най-продаваният им. Може би има защо. Изключително женствен аромат, с ирис, екзотични подправки и цялото нещо е обвито в сива мъгла от мускус (образно казано) и подсилено от дървесни нотки. Началото е  пикантно, но бързо преминава към нежна цветна сладост. Цялостното усещане е за  мека и кремообразна структура на аромата, пухкава сладост, не от задушаващата и натрапващата се, а много деликатна цветна сладост, която се разкрива в сърцевината на аромата и съчетана с благородни подправки и опушени нотки в базата. Много хармоничен аромат.

Пробвах и:
http://www.fragrantica.com/perfume/Crabtree-Evelyn/Persian-Th--18980.html
Също много богат аромат на черен чай, който е усложнен с много екзотични подправки. Класически аромат на "afternoon tea", въпреки, че идеята на производителят е да отрази пътя на чая през Персия по така наречения "Път на коприната" (продавачът беше много обстоятелствен, явно беше фен човекът).
Шишетата са изчистени и решени в тъмно синьо, което според мен някак допълва ароматите...
Оказа се, че и тази колекция, наречена "The Night Garden", е насочена към арабски потребители, явно това си е някаква тенденция, както и цената - 140 паунда за 100мл..Нереална цена за бранд като Crabtree & Evelyn, според мен. Не пробвах уда и розата от серията, не ме привлякоха, като идея, но реших да пробвам:
http://www.fragrantica.com/perfume/Crabtree-Evelyn/Leather-Musk-38643.html
привлече ме кожата в пирамидата...Но се оказа някакъв ужас. Буквално ми мирешеше на обор, миризма, която след частта с конете и копитата премина в сапун, от обикновения...
Та така и не стигнах до ириса им...

Последна редакция: пн, 12 дек 2016, 02:47 от Zozina

# 133
  • Там, където ме обичат
Здравейте, дами,
Да се включа и аз в темата с бързо влюбване и поклупка на Хабанита едп. Съжалявам единствено, че си взех 50 мл, защото ги свърших и сега обмислям скорошното му подновяване. От новите аромати много ми харесва Eternel, Guerlain, но искам добре да го опозная, че не е никак бюджетен.
И едно питане - кой парфюм на Манчера обсъждахме в темата обстойно - Рози и ванилия?
Денси, мерси за оформлението!

# 134
Еее, как се радвам да те видя отново тук! Heart Eyes Hug bouquet
Да, Мансера Роза - ванилия се обсъжда най-често тук.

Общи условия

Активация на акаунт