Парфюмни размисли и страсти - 205

• 106 297
  • 737
  •   1
Отговори
# 105
Argent, не е въпроса само в занимването. Това, което знам за старите находки в ebay, например е, че парфюмът е с променени свойства - най-често връхните нотки са избледнели, а базата, образно казано "корозирала". Това са най-честите впечатления на хората, купували такива аромати. Така, че дори да издириш човека и осъществиш покупката, почти е ясно какво ще получиш. Но пък майка ти може да се трогне, не знам Peace.

# 106
  • Варна
Парфюмна равносметка за 2016 г.
И черешката на тортата
Ами това е от мен. И аз като някои от вас предпочитам вече да съм по-сигурна в покупките си, затова се запознах и с доста парфюмни проби.
Благодаря на дамите, които споделиха митичния и така желан от мен Midnight Poison!

Argent , смятам, че идеята ти е много сантиментална. Ако успееш да намериш парфюма, дано имаш възможност да го пробваш и да се увериш, че не се е променил. Тогава изненадата ще е наистина уникална! Успех и моето мнение е - да, заслужава си "да преобърнеш света" за един толкова мил жест!

# 107
Argent, има вероятност да е развален, но може и само да е леко променен. Дали си струва да опиташ, ДА!

Дори и да е развален, майка ти ще помни този мил жест, докато е жива.

Успех в издирването! Peace

# 108
  • Germany
Argent, ще ми се да кажа не, защото :

1.Преди време се сдобих с такъв парфюм, със сантиментална за мен стойност, като ми беше любим през 1986 година  Crazy Успях да го открия в eBay, голямо вълнение беше, докато дойде. И да, парфюмът беше същия, но аз вече бях различна. Подарих го на човек, който харесва винтидж парфюми, моят вкус определено е силно променен. Понякога съжалявам, че развалих един от най красивите си парфюмни спомени и често казвам, че някои неща трябва да си останат в миналото.

2.Вероятността продуктът да е променен, е почти 99%,независимо дали е добре съхраняван. При майка ми има още едно винтажно Чарли блу на Ревлон, което си е шипър от всякъде, стои там поне от 25 години, и понякога си пръскам от него. Началото му е потресаващо за мен, но в базата си става такава красота, и знам, какво съм харесвала в него, когато го носеше майка ми.

От друга страна, точно наскоро споделих с приятел, че майка ми беше на посещение при мен, и през това време получих като допълнение към парфюмна покупка виал от винтидж Dioressence Dior, парфюмния подпис на майка ми дълги години. Не можеш да си представиш, колко радост и донесе един нищо и никакъв виал  #Crazy. Виждах, как се връщаше в младостта си, очите й светеха и се усмихваше искрено. Прибра го като съкровище в портмонето си и каза, че ще си го мирише, за да си спомня. И аз издирвам точно тази версия, описа ми я до най малката подробност. Дали си заслужава, твърдо да. Дали има риск, определено, и то голям. Но ако си готов да рискуваш, въпреки всичко, тогава търси, стискам палци  Hug Заслужават си искрите на радост в очите на майките ни  Heart Eyes

# 109
  • София
Абсолютно си заслужава! Независимо дали го носи или не, жестът ще бъде незабравим. Дано да успееш да издириш продавача.

# 110
Благодаря ви за мненията! Риск определено има, предвид колко време е минало, но ако можех да издиря координатите на продавача, на мен не би ми коствало нищо - ще се свържа и ще го купя, ако все още не го е продал. Но въпросът е, че на активните обяви отстрани има възможност за контакт по имейл и посочен телефон, докато на тази няма как да открия телефона. Някакви идеи?

# 111
Няма ли как да се свържеш с OLX? С някой, който поддържа сайта, админ или някой там, и по номера на обявата да издирите купувача?

# 112
  • София
Можеш да търсиш в сайта по имената на останалите парфюми в обявата - все някой от тях няма да е продаден и ще е пуснат в нова обява.

# 113
Най-накрая и аз да се запиша!
Благодаря за темата Денси  bouquet
Тази парфюмна година за мен беше много богата. Сдобих се с много нови аромати и се запознах с още повече. Най-много тази година ме радваха Ели Сааб Ле Парфюм, Бляк Опиум, Парадисо, Шанс о Фреш и Акуа ди Гио.
Реших да си подаря за празниците Пойзън Гърл, в понеделник го очаквам. Хареса ми от първото фъс и беше време да го имам.
За придобиване може би догодина останаха Клои ЕДП и Шанел Шанс ЕДТ. Имам и няколко набелязани за тест, когато ми се отдаде възможност.  #2gunfire

Eliza, бих искала само да те поправя. Нарича се Acqua di Gio ( "Акуа ди Джо", "Водата на Джо" по името на дизайнера).

# 114
Благодаря ви за мненията! Риск определено има, предвид колко време е минало, но ако можех да издиря координатите на продавача, на мен не би ми коствало нищо - ще се свържа и ще го купя, ако все още не го е продал. Но въпросът е, че на активните обяви отстрани има възможност за контакт по имейл и посочен телефон, докато на тази няма как да открия телефона. Някакви идеи?
Прегледах някои кешове в гугъл и с малко търсене по ключови думи май намерих твоята продавачка Simple Smile
Има активни обяви в базар.бг, но и там не е посочила телефон.
https://bazar.bg/ads/user/995449
В момента не предлага тези парфюми, които са в изтеклата обява, но може да пробваш да изпратиш съобщение. Успех!

# 115
  • Пловдив
Някой може ли да ми даде повече информация за Blue Amber Montale? Виждам, че нотките са такива, които аз почти не понасям - пачули и амбра, но пък ванилията обожавам. Интересувам също така и трайност, шлейф.

# 116
Някой може ли да ми даде повече информация за Blue Amber Montale? Виждам, че нотките са такива, които аз почти не понасям - пачули и амбра, но пък ванилията обожавам. Интересувам също така и трайност, шлейф.
Изключителни трайност и шлейф. Много харесвам този син парфюм. Много! Зарибила съм и доста съфорумки по него, когато тестваме заедно. Насляпо обаче никога не бих го препоръчала. Пачули и амбрата са усещат много силно.

Аз тествах сега Lilac Love Amouage и както писаха и съфорумките тук е прекрасен аромат. Много люляк с шоколад. Лично за мен това е странна комбинация, но явно се харесва, защото го показах от ръката си на няколко човека и всички го харесаха. А мъжа ми остана просто очарован, което е добре. Wink Пролет в бутилка е за мен. Сега му е студено, но напролет ще го взема.
Пробвах отново и други няколко от марката и затвърдих мнението си, кое е за мен и кое категорично не.

# 117
Argent, като човек, сдобил се наскоро благодарение на безкрайно милия и щедър жест на прекрасна съфорумка Heart Eyes с остатък именно от Pulsions, да споделя и моето мнение - не се отказвай да търсиш аромата за майка си. За мен парфюмът има огромна сантиментална стойност, щастлива съм да го срещна отново. Една "машина на времето" - с отварянето на флакона олфактивната памет безпогрешно ме пренася 25 години назад, когато светът ми изглеждаше и ухаеше другояче... А прагматично, за състоянието на аромата (близо 30-годишен) - намирам връхните му нотки за леко променени, но нататък ароматът е абсолютно непокътнат, при все че версията е сплаш, т.е. ароматът е влизал в съприкосновение с въздуха при всяко отваряне на флакона. Убедена съм, че майка ти ще бъде трогната и развълнувана да получи такъв флакон със спомени и от сърце ти стискам палци да откриеш продавача и парфюма.   Hug

Lili 78, моето мнение за Blue Amber вероятно е силно субективно - на мен този аромат явно ми отключва мрачен спомен, затова вместо отзив, бих могла ти изпратя фабрична мостра - току-що проверих, още я имам, но повече не бих я отворила. Пиши ми, ако проявяваш интерес.  Hug

Densi, благодаря за новата тема!   bouquetНапоследък все не ми остава време да направя обзор на парфюмната си година (прекрасна парфюмна година, и не е свършила - още парфюмни вълнения очаквам), но в най-скоро време ще го направя.

# 118
Здравейте,не е по темата,но само тук мога да получа помощ!!Мой много близък обожава   Bruno Banani Dangerous Man.Много бих искала,ако някой знае парфюм ,който да има подобно ухание да пише!Бюджет -до 100 лв.Благодаря и хубав и уханен ден! bouquet bouquet bouquet

# 119
"В тези студени дни нося SL Chergui и новите ми любови - TF Noir pour femme, L'artisan Noir exquis"

Ха, Карен, какво съвпадение  Shocked. И аз основно, тези нося последните седмици.

Общи условия

Активация на акаунт