Парфюмни размисли и страсти - 205

• 106 992
  • 737
  •   1
Отговори
# 270
  • София
I walk alone, честито! Много се радвам за теб! Heart Eyes Hug bouquet
Да разкажеш, като го получищ моля!

Благодаря Денси!  bouquet Леле, нямам никакво търпение, особено като гледам тези снимки:

https://www.instagram.com/p/BM9YIteB2OP/

https://www.instagram.com/p/BLPmz8-gLMB/

Отдавна не съм се вълнувала така за парфюм  Crazy

# 271
Разкош! То аз се вълнувам за покупката, предствям си ти?! Heart Eyes Hug bouquet
Много харесвам парфюмите на Килиън. Heart Eyes

# 272
I walk alone, рядко ми се хапва шоколад, но сега рязко ми се прияде, белгийски, в неограничено количество Heart Eyes

Deziderata , мисля че ти купи М7 уда скоро. Би ли споделила как се прие , пробвала съм го отдавна и спомена ми е за почти моно уд може и да бъркам. Би ли казала две-три думи моля Praynig bouquet
Не съм Deziderata, но това е един от малкото парфюми, които ЛМ няма право да носи, докато аз не съм с него Mr. Green Не, не е само уд. Не харесвам уд, в арабското му превъплащение. Никоя съставка от описаните не изпъква. Този ми замаива главата, отнася всичките ми мисли. С една дума чувствен, до безобразие.

# 273
I walk alone,
като те чета и си представих детенце което бърза да си легне, за да мине по-бързо нощта, защото на следващия ден е рождения му ден  Grinning

след Mancera Indian Dream който в началото ми е прекалено силен и не мога да го нося мисля да си поръчам проби и на останалите 2 от серията - Roses & Chocolate и  Roses Greedy. Също и Musk of Flowers

надявам се да се спогодя с някой от тях

днес бяхме да купуваме подаръци, е нищо не ми хареса в БЗ...срамота.

# 274
Raznejena*, М7 го глася за под елхата, непременно ще споделя след Коледа.  Peace

# 275
Наскоро имах възможността да отида до магазина на Penhaligon's, което се оказа супер приятно преживяване. Исках специално да пробвам четирите им нови аромата от серията Portrait Collection - Chapter 1.
За радост, продавачите в магазина, бяха така любезни да ми разкажат, че става въпрос за измислено английско семейство, като всеки аромат е герой от измислената история на това семейство. Съдейки по имената и разказаните истории, става въпрос за късно викторианска епоха или там някъде...Така написано, звучи много сухо и скучно, но пичовете от магазина го разказаха с толкова типичен британски хумор, отделно имаха много откачено – гъзарски вид – килтове, пънкарски разкъсани фанелки под саката си (малко ала Alexander McQueen в перидода, в който носеше килтове)и хипстърски прически и бради, пълна забава ... Интериорът на магазина, също беше от този период или по-скоро приличаше на много ретро аптека, с дървения под, ламперии и специализирани шкафове и рафтове..Та, има история, за всеки от героите, които са представени в не особено положителна светлина.
Шишетата са много красиви, класическата форма на Penhaligon’s. Като акцентът е на капачките, които са с формата на животински глави, не са пластмасова имитация, а са си истински heavy metal.
Първият аромат, който изпробвах беше The Revenge Of Lady Blanche. Капачката е глава на дива котка. Очаквах нещо нещо доста пикантно, предвид животното. Но се оказа много познат аромат, който впоследствие ми просветна, че ми прилича на Infusion d'Iris. Има такъв характер, но изпълнението и звученето е по-официално, резервирано и студено. Хубав е много.
Другият - The Tragedy of Lord George, с прекрасната си еленска глава – представям си го как седи върху някоя камина, е класически фужер, от най-класическите, лавандула и бръснарски нотки и свежест, но много носим според мен.
Последният, който пробвах - The Coveted Duchess Rose, ми направи най-силно впечатление. Чудесна роза. Първоначално розата е много ефирна, като шампанско или просеко,бледорозова, но като изчакаме известно време, розата започва да се уплътнява, сгъстява, цвета да става тъмно червен, а питието – ликьор от рози..Тази роза бих носила с най-голямо удоволствие.
Последният не пробвах (Much About The Duke ), щях да се объркам и да забравя впечатленията си от предишните. Като цяло, доволна останах от ароматите и представянето им. Очаквам и появата на Chapter 2, казаха, че февруари излизат Clandestine Clara (любовницата на Lord Goeirge) и Roaring Radcliff (с лъвска глава, незаконният син на Lord George). Sunglasses

# 276
Искам да попитам за розата на Serge Lutens La Fille de Berlin, как се усеща? Мненията във Фрагантика са толкова противоречиви. От най-прекрасната роза в парфюм, до джибри и сладко от рози. Много ми се иска за пролетта да си взема нещо с роза, за сега се бях спряла на Клои ЕДП, но него вече съм го имала и ми се ще да разнообразя. За съжаление нямам, къде да го тествам и затова всичко споделено ще ми е от полза.  bouquet

# 277
  • На брега на реката
Здравейте момичета,
Влизам в темата с въпросче:
Загледах се в парфюмната вода на Gucci - Bamboo. Някоя от вас има ли я? Как е като трайност?
По описанието не мога да определя дали ще ми хареса, а нямам възможност да го пробвам. Харесвам "леки" и "свежи" аромати, не обичам "тежки" и "сладникави". И понеже в Емаг има 50 мл. на добра цена, се замислих, дали да не си го купя?
Моля, за мнение от запознати с парфюма   bouquet!

# 278
Искам да попитам за розата на Serge Lutens La Fille de Berlin, как се усеща? Мненията във Фрагантика са толкова противоречиви. От най-прекрасната роза в парфюм, до джибри и сладко от рози. Много ми се иска за пролетта да си взема нещо с роза, за сега се бях спряла на Клои ЕДП, но него вече съм го имала и ми се ще да разнообразя. За съжаление нямам, къде да го тествам и затова всичко споделено ще ми е от полза.  bouquet
За мен е много хубава, млада и свежа роза. Сладка, но не и сладко от рози. Джибри при мен няма. Обаче на всяка кожа парфюмите застават по различен начин и затова трябват проби. Като не може, риска е голям.
Това е любимият ми розов парфюм. Heart Eyes

# 279
Харесвам "леки" и "свежи" аромати, не обичам "тежки" и "сладникави".
Bamboo е лек и свеж, според мен. Няма бомбонена сладост. Пролетно летен аромат за моя вкус. Сравнително траен, даже добре за това какъв тип аромат е.

# 280
  • На брега на реката
Благодаря Бижу, много му се чудех, но отивам да си го поръчам.
 bouquet

# 281
Zozina,
ето това ти описание "The Coveted Duchess Rose, ми направи най-силно впечатление. Чудесна роза. Първоначално розата е много ефирна, като шампанско или просеко,бледорозова, но като изчакаме известно време, розата започва да се уплътнява, сгъстява, цвета да става тъмно червен, а питието – ликьор от рози..Тази роза бих носила с най-голямо удоволствие."

ще ме разходи утре до салон Офлактив  Grinning
звучи точно като розата която търся

Eliza,
странна ми е миризмата на роза в La Fille de Berlin при все че обичам аромата на роза във всичко
аз съм носила Chloe и миризмата ми харесваше /2 флакона изпръсках/, но този не ми харесва
моя съвет е да не го купуваш без да пробваш  Peace

# 282
  • София
Eliza., аз също бих те посъветвала да пробваш преди да купиш La Fille de Berlin. На моята кожа има много красиво начало, но след 30 мин преминава в шербет, който започва да накиселява и за мое щастие след още 30 мин изчезва съвсем.

През годината пробвах доста аромати. Тези, които ме плениха и влязоха в парфюмния ми ардероб са chanel no 5 l'eau, noir de noir на TF, ambre eternel и cuir beluga на guerlain. Спечели ме и rose barbare на guerlain, най-магнетичната роза в парфюм за мен, но съм го отложила за още проби през ранната пролет. Интереса ми предизвика и описанието на BoMarina за Nin-shar, така че ми предстоят и нови парфюмни вълнения в началото на следващата година.

# 283
Направо закъснявам вече с мъжките подаръци, почти се бях навила на покупка без тест на Noir Exquis, когато попаднах на Ginepro Nero. Ами сега? Сравняват го с Terre d'Hermes, който много ми харесва, а е на 1/3 от цената му. Искам да попитам тези, които са го носили:
1. Наистина ли толкова си приличат?
2. Как е откъм трайност?

# 284
Ginepro Nero купих на любимия като излезе, много ми хареса
толкова, че му купих всичко от серията  Laughing
колко да са минали, 2 месеца може би и парфюма някак не е същия като в началото  newsm78
нещо му се промени и не ми харесва вече така
нито като пръсна на ръката си, нито като се парфюмира той

забелязвала съм подобна промяна в дамския на Коресс - Vanilla Freesia Lychee

Общи условия

Активация на акаунт