Парфюмни размисли и страсти - 205

• 106 965
  • 737
  •   1
Отговори
# 315
бих могла да се опитам да опиша Woman

нямам страст към парфюми, домът ни беше пълен с парфюми - десетки аромати стояха прибрани и си отлежаваха, предполагам затова и не се запали в мен страст. Това 80-те години.....Ех как лети времето  Laughing

не следя парфюмния свят, за Jane Ormonde прочетох статия как е станала парфюмерист /предполагам с рекламна цел беше публикувана в Капитал, няма лошо/ и ми хареса как не се стяга много-много, външния и вид също много мой и така попаднах на парфюмите и

Като цяло бих могла да нося всичките и парфюми без да ми създават нерви или дразнение.
Ухаят както ухаеха парфюмите в детството ми - жените се обличаха с рокли, правеха си косата, слагаха очна линия, сенки, червило и парфюм. Дамските чанти миришеха на парфюм, червило и кожа  Heart Eyes

Woman е малко тамян, аромат на смола и дърво от мурите в горещ летен следобяд, много цветя от градина привечер лятото когато вятъра носи аромат и ти чакаш следващия полъх, за да се насладиш на аромата отново, малко пудра, леко дървесно, чисто
Харесва ми, че стои близо до кожата, че се слива и става част от мен.

Не харесвам парфюми, които водят свой собствен живот  Laughing

затова чакам с нетърпение Discovery Set-a с новите и 5 парфюма от 2016

# 316
  • Чукарландия
Не помня дали съм ви питала, а изглежда не съм (търсачката мълчи като пукъл smile3505) за Beyond Rose Clinique. Hug

Някой ползвал ли го е? Познава ли го? Каква роза е? Прилича ли на някой друг парфюм? Hug

# 317
Mims, благодаря, аз също забравям аромати, помня само дали ми е харесал или не.
alvina_maria, ще чакам да кажеш и за другите 5. Подправков ли е Woman? Гледам, че някой потребител във фрагрантика го е сравнил с Iceberg Fragrance, който аз много обичам, но така и не си го купих. Имам приятелка, която носи Tolu и много му се радва (общуваме само по мейли и не мога да го пробвам нейният),  но явно си е хард, по думите на Мимс..
Много приятни времена описваш, жените вярно полагаха големи грижи за прически и грим, въпреки малкото неща на пазара...Не, че и сега няма такива жени. В магазина, в който пазарувам всеки ден, има една прекрасна жена (мисля, че е управителка), може би 55 годишна, супер стройна и висока. Винаги е облечена в панталон леко над глезена, обувки на висок ток, безупречен кок и къс шлифер или палто с колан. Като си тръгва и я засичам из улиците на квартала, винаги е с цигара и от нея се носи миризмата на Eau d`Orange Verte на Hermes. Връща ме години назад...Едно време така изглеждаха стюардесите, но дори в магазина я откривам по миризмата на Hermes. Sunglasses

# 318
Знам, че в тази тема евтиджосите и имитациите на скъпи аромати не са на почит, но в другата тема, в която писах за това, не четат всички почитателки на парфюмите, затова ще го споделя и тук, за тези, които се интересуват. Другите просто да подминат нататък. Simple Smile
В ДМ се предлагат Tesori d`Oriente, а те все пак са си отделен бранд и мога да пиша в парфюмната тема за тях.  Много любимият и харесван Montale Sweet Oriental Dream и този Byzantium Tesori d`Oriente, който е издание на марката от тази година, са абсолютно идентични на ухание, а ще се окаже и като трайност, и шлейф също!

Това влязох да напиша и аз. Имала съм ориенталските мечти, абсолютно копие му е.

# 319
  • София
Някой имал ли е удоволствието да тества Ex Nihilo? Похвалиха ми ги, но не смея да си поръчам насляпо.....засега.

# 320
  Така се омотах в работа и в гонене на срокове, че не сварвам не само да пиша, ами и да следя темата. В свое оправдание мога да кажа само, че всеки Божи ден, независимо колко уморена, недоспала, стресирана, изнервена и пр. съм, не пропускам сутрин да си подбера старателно парфюма, а през деня – да го подновя два-три пъти. Действа ми като ударна доза витамини и минерали.
   А по темата: тази година ми беше прекрасна в парфюмно отношение! До август месец не купих абсолютно нищо, понеже бях в самоналожена забрана, ама от август насам не съм се пък спряла (мисля повече да не си самозабранявам – и без това не се стигна до спад на покупките на годишна база, напротив – бележа ръст, та по-хубаво да си ги придобивам ритмично Simple Smile). Явно ми е поувряла главата, та май тази година нямам парфюм, за чиято покупка да съм съжалила  bowuu – обичам си ги всичките, а 6-те фаворита са:
   Ichnusa/Profumum Roma – този парфюм ми грабна сърцето от първо помирисване, пробвах го в петък, имах го в понеделник (и то само защото в неделя магазинът е затворен, а не съм такъв човек да нахлувам с взлом Simple Smile). Като един завършен филосикос, познавам всякакви смокини, но този разкрива един съвсем различен смокинов аспект: дива, студена, безобразно зелена, даже малко горчива, никаква сладост, никаква млечност. Невероятно красива смокиня, шедьовър за мен. Този парфюм е представата ми за свобода, за волност и за приключение, на о.Сардиния, по възможност.  Simple Smile
   Elixir des Merveilles /Hermes – много „похвални слова“   за него съм чела в темата, ходех, пробвах и не разбирах какво му харесвате, до август. Пробвах го в най-голямата жега и изведнъж се озовах в декември – извика ми представа за кашмирен пуловер и чорапи с ангора, за горяща камина, за портокалови корички и карамелени бонбони, за уют и предусещане за наближаващ светъл празник.
   Escale a Portofino/Dior – ето така според представите ми ухае la dolce vita, цитрусово-жизнерадостно, безгрижно-круизно, лененобяло и морскосиньо. Прекрасен е, истинска находка, заедно с Eau de Rhubarbe/Hermes незабравимо маркираха парфюмно тазгодишната ми ваканция, а сега, през зимата, безпогрешно връщат спомена ми за лятото.
   Gourmand Coquin/Guerlain – ароматно вълшебство, с него се чувствам като в „Чарли и шоколадовата фабрика“, в цеха за черен шоколад с пълнеж от ликьор, и, да, „може да съдържа и следи от ядки“, нищо, че май няма такива в пирамидата.
   Pure Cotton/Korres – абсолютен дзен-аромат, е така някак ще да ухае  омиротворението, ако то въобще благоволява да ухае.  Заедно с Muschio Bianco/Acca Kappa си поделят номинацията за парфюм за носене в моменти, в които искам да си проветря съзнанието и да не мисля за ни-що.
   Un Jardin Sur Le Toit/Hermes – аромат на млада трева, на още зелени ябълки, на един разцъфващ нов живот. Бутилирана пролет. Напът е да измести абсолютния ми „градински“ любимец – Средиземноморските градини, а благодарение на последния (на вашите отзиви за него в темата) всъщност се пристрастих парфюмно.
   Иначе в работната центрофуга не успях да си организирам Коледния парфюмен (само)подарък, но нейсе - след празниците, а и не е като да нямам какво да нося (при кратка инвентаризация, довела до леки угризения, установих, че с бутилките, минитатата и пробите бих могла да изкарам почти година, без да си повторя парфюма нито ден).
   И аз получих пробите на Sylvaine Delacourte, благодаря на Veka, че сподели.   bouquet Намирам и 5-те аромата за изключително „пипнати“. Мисля, че Dovana, Florentina, Lilylang и Smeraldo са много подходящи за корпоративна среда - имат тази типична сдържана елегантност и ненатрапчивост, но не бих си ги купила – пробвах и ги забравих. Обаче истински ми хареса Helicriss, напомня ми по някакъв начин De Bachmakov на The Different Company - аромат на заскрежена степ, може да е извратено, но намирам красота в такъв мъжествен, студен, дори вледеняващ пейзаж. В някакъв момент сигурно ще купя един от двата, в по-спокойно време ще ги пробвам паралелно.

И понеже не знам дали преди Коледа ще успея да пиша в темата (а и сега май прекалих с логореята, извинете  Embarassed), искам да пожелая на всички ви светли Рождественски празници, „… на земята – мир, между човеците – благоволение!“. 
   Радвам се, че през тази година най-сетне се реших да се включа в темата – прекрасно е човек да си има парфюмни другарчета.  Hug Hug Hug

# 321
Момичета, впечатлена съм от парфюмерийните познания, които имате и от описанията, който правите. А, аз като един лаик, разчитам на вас да ми препоръчате нов аромат. След Thierry Mugler Alien не мога да си харесам нищо друго, а ми се иска да внеса малко разнообразие. Иска ми се нещо шлейфово, запомнящо се. Може би дървесно, може би малко ориенталско, но не сладникаво.

# 322
Виж Еликсира на Мервей Hermes.
За какъв бюджет говорим? Том Форд?

# 323
Здравейте дами,
Имам един въпрос. В кой от двата мола / за София/ - Сердика или Парадайз има парфюми на Chanel и дали ги има и двата, както и къде / евентуално/?
Искам да направя паралелен тест на Allure eau de parfum и Allure Sensuelle Eau de Parfum.
Благодаря предварително  bouquet

# 324
aniela_5,
в Сердика със сигурност  Peace

вчера пристигнаха проби на:
Traversee du Bosphore L`Artisan - непоносима за мен миризма, направо ми стана лошо. Ухае сладко, на локум и още нещо дето не го изтрайвам, мих се 2 пъти, направо ме души.....
Musk of Flowers Mancera - цветен пафрюм, не ми харесва изобщо

преставам да се занимавам с проби и търпеливо си чакам сета на Ормонд Джейн

# 325
Парфюми на Шанел със сигурност има в Сефора в Парадайс. Аз лично само там съм виждал техни парфюми, но не съм обикалял всички магазини и не знам дали ги има и другаде...

# 326
И в двата мола има. Peace

# 327
Любезно ви благодаря за отговорите  newsm74
Светли празници желая на вас и близките ви хора!  santa2

# 328
Виж Еликсира на Мервей Hermes.
За какъв бюджет говорим? Том Форд?

Благодаря, Денси! Ще ги пробвам. Бюджет-150-200лв. да речем.

# 329
Момичета, впечатлена съм от парфюмерийните познания, които имате и от описанията, който правите. А, аз като един лаик, разчитам на вас да ми препоръчате нов аромат. След Thierry Mugler Alien не мога да си харесам нищо друго, а ми се иска да внеса малко разнообразие. Иска ми се нещо шлейфово, запомнящо се. Може би дървесно, може би малко ориенталско, но не сладникаво.
Пробва ли Angel Muse?
Ох, извини ме, чак сега прочетох, че не трябва да е сладникаво, мое недоглеждане..Може би Ambre Eternel Guerlain? Но не знам как е като цена в България.

Последна редакция: чт, 22 дек 2016, 13:46 от Zozina

Общи условия

Активация на акаунт