Парфюмни размисли и страсти - 205

• 106 908
  • 737
  •   1
Отговори
# 495
  • от един красив град
 Много съм му се чудила на този парфюм - La Fille de Berlin на Serge Lutens, но понеже нямам къде да пробвам, ме е страх, да поръчам на сляпо. Четох в Фрагантика, че има някаква ретро нотка, а аз определено не харесвам бабички. Искам нещо със съвременно звучене, секси и шлейфово.  newsm03

# 496
  • някъде под слънцето...
Една красива роза според мен
http://www.fragrantica.com/perfume/Clinique/Beyond-Rose-25726.html

# 497
То май само българите се срамуват от розовото масло (байганьовски комплекс?); а и като гледам цената му, хич не ми изглежда да е нещо, на което да се гледа пренебрежително.

La Fille de Berlin е суперосезаема роза, вярно - от червените, не бледа и розова, но за мен е млада роза. Не ми е ретро, просто има класно, женствено присъствие; аз лично долавям, макар и слабо, някакъв цитрус (в пирамидата е даден здравец, който не усещам), във всеки случай има нещо, което дава свежест, така че да се разнообрази ориенталското усещане.

Може да се пробва в мол "Сердика", в "Съркъл".

Но, да, ако се търси някакъв тренд, някаква масовост, нещо "леко и свежо", този парфюм не е уместен избор.

За мен например по-ретро роза, по-ориенталска и еднообразна е Terry de Gunzburg Rouge Nocturne. Но и него харесвам, защото си падам по рози.

# 498
  • от един красив град
Много благодаря, за идейките, ( записвам за проба ) но повечето аромати са нишови, а аз съм от дълбоката провинция и нямам, къде да пробвам, а гледам и мостри не се предлагат в Ензо. От по масовите парфюми, не се ли намира някаква красива роза?  newsm78

# 499

La Fille de Berlin е суперосезаема роза, вярно - от червените, не бледа и розова, но за мен е млада роза. Не ми е ретро, просто има класно, женствено присъствие; аз лично долавям, макар и слабо, някакъв цитрус (в пирамидата е даден здравец, който не усещам), във всеки случай има нещо, което дава свежест, така че да се разнообрази ориенталското усещане.

За мен например по-ретро роза, по-ориенталска и еднообразна е Terry de Gunzburg Rouge Nocturne. Но и него харесвам, защото си падам по рози.
Точно така усещам и аз La Fille de Berlin - млада, червена, прекрасна роза. Няма ретро в този аромат. Terry de Gunzburg Rouge Nocturne е особен парфюм, не знам дали бих го носила, но определено има голяма красота.

Днес завърших годината с най-желаният Memoir Amouage. Благодаря на приятелката, която ми помогна да си го купя! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Hug Hug Hug bouquet
Нямам думи да изразя радостта си. Heart Eyes

# 500
  • До сърцето...
То май само българите се срамуват от розовото масло (байганьовски комплекс?)...

Не се срамувам, просто не ми харесва миризмата. Ако това е критерий за Байганьовщина, можеш да ме считаш за комплексирана.

# 501
  • Варна/Лондон
Memoir Amouage е наистина страхотен парфюм. Сериозно обмислям покупката му, а до тогава пробата от 2мл. ще ме държи в напрежение. Трудно, трудно ще ми се откъсне такава сума от сърцето и портмонето...  Laughing

# 502
Много ме е срам, но ще си призная, че на (по-топли) моменти даже ми мирише на българско розово масло в началото и това не мога да го преглътна  Blush 

Ами не знам, Радика, тук пишеш, че се срамуваш; след това, че не се срамуваш... Сложни са тези чувства.

Много си мечтая да опозная Amouage и ще започна да поръчвам проби; дано не ми хареса нищо, защото цените им са високи.

# 503
Много благодаря, за идейките, ( записвам за проба ) но повечето аромати са нишови, а аз съм от дълбоката провинция и нямам, къде да пробвам, а гледам и мостри не се предлагат в Ензо. От по масовите парфюми, не се ли намира някаква красива роза?  newsm78

Розата на Пол Смит не е нишов аромат и се намира лесно.  Peace

Розите на Клои също са много харесвани, аз лично особено харесвам ЕдТ варианта.
http://www.fragrantica.com/perfume/Chloe/Chloe-Eau-de-Toilette-2015--31197.html

Едит: Любимата ми роза е Rose Splendide на Annick Goutal, но май съм единствения и почитател в тази тема.
http://www.fragrantica.com/perfume/Annick-Goutal/Rose-Splendide-9392.html

Последна редакция: ср, 28 дек 2016, 22:40 от Deziderata

# 504
# 505
Отделно, в началото на годината толкова розови фланкъри излязоха:
http://www.fragrantica.com/perfume/Bvlgari/Rose-Goldea-39834.html
Това Булгари е просто страхотно. Аз не съм голям фен на марката, но този ще го купя. Много ми хареса от първо пръскане.

# 506
Аз не му обърнах много внимание, разконцентрирам се от толкова розови фланкъри, ще го пробвам по-внимателно следващия път. Спомням си, че ми хареса този на Elie Saab, мисля, че е точно това, което търси Divina, шлейфова роза, но е по-скоро сладко от рози...
Розата, която най-много ми хареса, от повечето рози, излезли тази година е:
http://www.fragrantica.com/perfume/Annick-Goutal/Rose-Pompon-35107.html

# 507
А да, и на мен тази на Гутал ми хареса много. Много! Чудна роза. Heart Eyes
Тази на Сааб обаче никак не ми допада.

# 508
Аглая Епанчина, не мисля, че българите се срамуваме от аромата на българската роза, по-скоро сме свикнали с нeго и не го възприемаме за толкова необичаен, какаквато се очаква да е реакцията ни. Знаем, че е съставка на много известни парфюми и допълнително я натоварваме с повече очаквания сама за себе си. И не, цената в случая не е критерий за допълнителни качества, а само за специфики на производство.
Между другото, винаги съм разчитала, че тази българска роза ще ме спасява като подарък в чужбина. Подарявала съм я на женската част на многобройната италианска рода, свекърва ми твърди, че обича рози. Трябва да призная, че не са били толкова неописуемо възхитени. Да, благодарили са ми, а аз съм им обяснявала, за какво става дума, но съм разбирала, че не е необходимо да повтарям.
Не смятам, че фактът, че сме свикнали с аромат, означава и че не го оценяваме подобаващо.

Интересно, в много парфюми българската роза присъства като съставка, но къде наистина сте я усещали и може да я идентифицирате наред с другите?

Последна редакция: чт, 29 дек 2016, 09:24 от Tsugumi

# 509
Определено сме ѝ свикнали на розата, затова не ни впечатлява. Но и мисля, че специално нашата - роза дамаскена, най-добре се разгръща в по-хладен климат, в топъл леко задушава. Може би затова и най-големите ѝ фенове са руснаците. Като идват у нас купуват де що има с аромат на рози - кремове, води, сапуни, даже и локум - хората направили по турски тертип десетки видове локуми в красиви кутии, но те си търсят "онзи с розата" в неугледната кутийка. Преди 5-6 години бях в Москва на изложение, в което участваха над 70 фирми.  Най-важната задача - да се отличиш от мнозинството, да те забележат и да не те подминат. Всички залагаха на визуалните елементи и оформление, така че аз реших да се пробваме в друго измерение и да задействаме и други сетива  Grinning На щанда цъфна кошница с рози, а зоната около него леко напръскахме с ... виалчета българска роза  Grinning Също така леко ароматизирахме и брошурите, за да им напомняме за себе си и когато се приберат вкъщи да разглеждат материалите. Трябва да ви кажа, че проработи. Спираха се и казваха "тук ухае на  рози". Така имахме възможност да ги заговорим, това беше и целта на заданието.
Иначе аз също не обичам особено рози. А специално българската роза в по-евтините продукти някак неприятно ми киселее. Това киселеене го усещам например и в розата на Долче и Габана, както и при Клое. Последната роза, която ми хареса и вече поръчах, е тъмночервена и е добре балансирана, почти не мога да я уловя като самостоятелен аромат, но приятно се усеща там някъде: http://www.fragrantica.com/perfume/Est-e-Lauder/Modern-Muse-Le-R … -Gloss-38990.html

Общи условия

Активация на акаунт