Парфюмни размисли и страсти - 205

• 106 243
  • 737
  •   1
Отговори
# 75
  • В сърцето на един мъж
didishh, може ли мнение и описание на Xerjoff Casamorati 1888 Bouquet Ideale? Heart Eyes Hug bouquet
Интересуват ме ароматите Xerjoff и на него не съм поръчвала все още проба, та се чудя заслужава ли си да поръчам?!

Аз въобще не съм добра в описанията, но мен ме плени точно този от бранда. Пробвах няколко, но с този беше просо любов. А голямата бутилка .... txtloves txtloves Много се доближава до Amuage Sunshine, но определено не бих казала, че са абсолютно идентични.

# 76
Благодаря ти!  Hug bouquet
А някаква прилика, ако познаваш Fate Amouage? Или Глорията на Кашарел? Непристойната Органза на Живанши?
Разбира се не буквално, а по дух така да се каже? С тази канела...и подправки.
Трайност, сила какви има? По-ефирен или много силен парфюм е?

# 77
  • В сърцето на един мъж
Благодаря ти!  Hug bouquet
А някаква прилика, ако познаваш Fate Amouage? Или Глорията на Кашарел? Непристойната Органза на Живанши?
Разбира се не буквално, а по дух така да се каже? С тази канела...и подправки.
Трайност, сила какви има? По-ефирен или много силен парфюм е?

Според мен няма прилика с Фейт, нито с Органзата доколкото я помня, другия не ми е познат. По скоро преобладава ванилията, променя се обаче.  трайност на кожа около 5-6 часа в студа, на ръкава на блузата ми, който само е имал допир с напръсканото, не съм пръскала върху самата дреха - 3 дни след носенето. Иначе има изключителен шлейф.  Бях извела кучето и малко след това мм като се прибра ми каза, че улицата ухае на мен.  txtlovesПо скоро е ефирен, топъл, сладък, пикантен....не бих го определила като тежък
Ако си вземеш проба, почти съм сигурна, че ще искаш и парфюма и тогава ще помоля за твоето усещане за нещата  Wink

# 78
Благодаря ти още веднъж, със сигурност ще взема проба. Hug Ще споделя като поръчам и разнося пробите /чета за още два сега/. Вдругиден пък чакам виал от Dama Bianca Xerjoff и нямам търпение.

# 79
 Какво носите сега в студеното време,кой е парфюмът според вас ?Кое асоциирате с топлина,уют?Ванилия,подправки,тамян?

Последна редакция: чт, 08 дек 2016, 13:10 от kabo6ar

# 80
Какво носите сега в студеното време,кой е парфюма според вас ?Кое асоциирате с топлина,уют?Ванилия,подправки,тамян?

Кабошар, за мен са подправките. Тамянът ми действа освежаващо, а от ванилия се задушавам по принцип, т.к. малко дизайнери (по моя преценка) успяват точно да я дозират да е съставка, без да е доминираща.

Pipi_, благодаря ти за предложението за "Ноа" от другата тема.

# 81
  • София
Какво носите сега в студеното време,кой е парфюмът според вас ?Кое асоциирате с топлина,уют?Ванилия,подправки,тамян?

Напоследък много често посягам към http://www.fragrantica.com/perfume/Guerlain/Shalimar-Parfum-Initial-11360.html и не спирам да се учудвам как можаха да го спрат това страхотно творение?! Heart Eyes

# 82
При нас не е студено, напротив, духа един пролетен вятър и е много слънчево и приятно, не съм на зимна вълна. Но пък се присетих за:
http://www.fragrantica.com/perfume/Miller-Harris/La-Pluie-13409.html
Добре, че не го размених, както се бях засилила Laughing Прекрасно ретро-алдехидно творение, с тъмни зеленилки в комбинация с бели цветя. Нося си го с радост, преоткрих го Laughing

# 83

Напоследък много често посягам към http://www.fragrantica.com/perfume/Guerlain/Shalimar-Parfum-Initial-11360.html и не спирам да се учудвам как можаха да го спрат това страхотно творение?! Heart Eyes
И за мен е странно, че спряха този прекрасен парфюм на Герлен.

# 84
Днес съм с Oud wood и се чувствам прекрасно Heart Eyes. Но аз не търся топлина. Ако исках да ми е уютно бих си сложила Sensuous noir. Амбрата и подправките, за мен, са сгряващите ноти.

А, в случай, че някой таен обожател чете и се чуди какво да ми подари за празниците /може и преди тях де Mr. Green /, то спешно се нуждая от Vert des bois TF  Heart Eyes или Back to black By Kilian.

# 85
  • Бургас
Много често съм с Шалимар Суфле,какъвто студ е в момента в Бургас,този парфюм направо ме стопля. Heart Eyes

# 86
  • София
Моята парфюмна година също беше скучна. Закупих само един пълно размерен флакон дълго отлаган - Chinatown Bond No 9  Heart Eyes и едно мини  15 мл. на Blanc Violette, който се оказа много приятна изненада, купих го съвсем импулсивно от "намалението" на Кръгчето.
Дълбоко ме разтърси само един парфюм, който все още не съм закупила Ambre Nuit Christian Dior! Но при следващото пътуване, ще попълня тази липса.  Mr. Green

# 87
  • Sofia
В тези студени дни нося SL Chergui и новите ми любови - TF Noir pour femme, L'artisan Noir exquis и Mancera Roses vanille

# 88
най-неочаквано се сдобих от размяна с Truth or Dare by Madonna Naked /благодарности на
elitanik
  Simple Smile/

и за първи път ми харесва "звезден" парфюм, и не само ми харесва, но аромата "завъртя" главата на любимия и това ме радва.
Няма компотената сладост на други звездни парфюми за които съм сигурна, че звездите не биха напръскали върху себе си нищо, че носят тяхното име.

В началото усещам една лепкава сладост, после парфюма се лепва върху кожата и си стои близо до нея.
Усещам цветя, сандалово дърво, малко кедър.

Парфюма ми "извиква" дантели и скъсани дънки, черен потник и кожено яке - ще го нося с удоволствие

като година - цяла година пътувам много и нося смокиня, смокиня и пак смокиня - неутрален аромат, който стои близо до мен

# 89
Здравейте,парфюмни феички Simple Smile Можете ли да ми кажете нещо повече за Mancera Roses Jasmine,просто няма къде да го тествам.Трайност,шлейф,сладък ли е и т.н. Благодаря ви Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт