Парфюмни размисли и страсти - 205

• 106 970
  • 737
  •   1
Отговори
# 285
ще ме разходи утре до салон Офлактив  Grinning
звучи точно като розата която търся
Тези парфюми не се предлагат в България. Peace

забелязвала съм подобна промяна в дамския на Коресс - Vanilla Freesia Lychee
Подарих го с кеф, защото хич не ме радваше напоследък.

# 286
Много харесвам Penhaligon's, въпреки линейното им звучене при мен. Тази година се запознах с някои от творенията на Miller Harris, интересни са  Heart Eyes Любовта ми остана обаче при Tiziana Terenzi - Draco  и моят любим бранд - Juliette Has a Gun - White Spirit - невероятен аромат на тубероза и амброксан. Благодарение на темата се запознах и с Амуяж, любимите ми засега са Dia и   Sunshine, но май ще има и други покупки Hug

# 287
densi,
вярно ли.....
аз имам някакъв спомен, че с една Артемисия на марката се пръсках /заради името/ и щях да умръ после  Laughing

ще си търся проби от някъде....някъде къде....Zozina да бъде така добра да даде идея от къде мога да се сдобия с проби на The Coveted Duchess Rose и The Revenge of Lady Blanche  Wink Grinning след като разпали така любопитството ми  Simple Smile

# 288
Penhaligon's се предлага, но не и тези парфюми. Peace

# 289
alvina_maria, наистина са много нови и за съжаление, не зная от къде би могла да си намериш проба. Те са, мисля, ексклузивна серия на Penhaligon's, съдейки по бруталните цени. Розата е много красив и обмислен аромат за мен, ще чакам и другите, тъй като са ми интересни. Съжалявам, че не мога да помогна с идея за проба. Peace
Предстоящият Clandestine Clara е обявен с нотки: амбър, пачули и канела, а Roaring Radcliff - подправки, ром и тютюн. При възможност, ще ги пробвам и тях.

sibila777, Miller Harris са наистина много интересен бранд и са ми като свеж полъх, имат си характерно звучене, на подправки, на билкови масла, на цветя, току що откъснати от градината...
Последното, което ми хареса от тях и искам да си купя е:
http://www.fragrantica.com/perfume/Miller-Harris/Poirier-d-un-Soir-29632.html
страхотен аромат на поширана в ром круша. Но не е гурме или нещо ядливо, защото е комбинирано със зелен флорален акорд и дървесни нотки т.е. все едно си в градината, седнал под крушово дърво. Много интересен аромат.

Последна редакция: нд, 18 дек 2016, 12:35 от Zozina

# 290
ще видим, ако се появят в салон Офлактив ще ги тествам  Simple Smile

# 291
Zozina, и на мен затова ми харесват Miller Harris - точно свеж полъх са, аз имам  Noix de Tubereuse - обичам тубероза и това е точно нощен полъх на бели цветя. Сега съм в очакване на  Coeur de Fleur Heart Eyes

# 292
Zozina, и на мен затова ми харесват Miller Harris - точно свеж полъх са, аз имам  Noix de Tubereuse - обичам тубероза и това е точно нощен полъх на бели цветя. Сега съм в очакване на  Coeur de Fleur Heart Eyes
Как е нейната тубероза, аз не съм я пробвала. Доста са специфични туберозите и мисля, че засега мога да нося единствено Лартизанската. Пробвах се и с тази на Diptyque, но много ми е сладка и направо ме задушава, иначе е прекрасен аромат...
Ще ми е интересно после да разкажеш за Coeur de Fleur, също не съм го пробвала Wink

# 293
  • Germany
Искам да попитам за розата на Serge Lutens La Fille de Berlin, как се усеща? Мненията във Фрагантика са толкова противоречиви. От най-прекрасната роза в парфюм, до джибри и сладко от рози. Много ми се иска за пролетта да си взема нещо с роза, за сега се бях спряла на Клои ЕДП, но него вече съм го имала и ми се ще да разнообразя. За съжаление нямам, къде да го тествам и затова всичко споделено ще ми е от полза.  bouquet
Мисля, че имаш време до пролетта и трябва да го тестваш, защото наистина е аромат, който поляризира мненията. Не го намирам сходен с Chloe EDP, но и никак не го харесвам. На мен розата в Берлинското момиче ми е много сходна с мускалчетата българска роза. Аз не съм никакъв критерий и ориентир за роза, но този парфюм е от тези рози, които никак не ми допадат. Трайността му съответно при мен е нечовешка  Crazy

И като говорим за рози, да похваля и тази http://www.fragrantica.com/perfume/L-Occitane-en-Provence/Arl-sienne-42308.html, която е от средния ценови клас и може да се тества в бутиците на марката. Млада, свежа и цитрусова роза, завиваща в леко креместа и пудрена посока, с очарователен мускус в базата. Нищо новаторско няма в него, но според мен е много близък с новия фланкър на http://www.fragrantica.com/perfume/Chloe/Chloe-Fleur-de-Parfum-39632.html, който започва точно така красиво, но в базата става ужасна роза с ужасен мускус. Докато тук в базата розата узрява, отразява околната красота на слънчев и ведър ден, придобива една красива и зряла женственост от белия мускус, който е дозиран много красиво. Почитателките на Paris YSL мисля, че също ще го харесат, защото напомня малко и на него, в свежата си розово-цитросова част и младите виолетови листа, придаващи ведрост на аромата. Красиви бутилка и опаковка, мисля, че е чудесен подарък за някой личен празник. Носът зад парфюма е на Fabrice Pellegrin, и мисля, че се е справил много добре, и че разбира от рози.

Направо закъснявам вече с мъжките подаръци, почти се бях навила на покупка без тест на Noir Exquis, когато попаднах на Ginepro Nero. Ами сега? Сравняват го с Terre d'Hermes, който много ми харесва, а е на 1/3 от цената му. Искам да попитам тези, които са го носили:
1. Наистина ли толкова си приличат?
2. Как е откъм трайност?

Моето мнение е, че който познава Terre, няма как да не го разпознае в Ginepro Nero. Не казвам, че са еднакви, а че са сходни, с много общо звучене. Джинепро неро за мен е доста по тъмен, мрачен и харт. Аз го усещам и на другия ден, както се усеща винаги и от хората, но не всички го одобряват  Mr. Green Wink. Най-добре проба и ще решите.

Проби на ексклузивите на Penhaligon's - Portraits Collection могат да се поръчат от тук http://essenza-nobile.de/duefte/penhaligons/penhaligons-duchess-rose.html, може да се ползва и превозвач.

# 294
Туберозата на Miller Harris за мен е зелена, с лек намек на смола и в никакъв случай не мога да я сравня с Лартизанската, която на моменти ми идва в повече ConfusedНо аз обичам тубероза и за мен е чудесен стилен парфюм, свеж и естествен. Когато взема  Coeur de Fleur - утре, ще пиша Hug

# 295
Туберозата на Miller Harris за мен е зелена, с лек намек на смола и в никакъв случай не мога да я сравня с Лартизанската, която на моменти ми идва в повече ConfusedНо аз обичам тубероза и за мен е чудесен стилен парфюм, свеж и естествен. Когато взема  Coeur de Fleur - утре, ще пиша Hug
Благодаря, че сподели, ще я потърся за проба. Споменаването на "зелена" е добра новина за мен. Sunglasses
Да, права си, че трябва внимателно пръскане на Лартизнаската, а още по-внимателно и за тази на Diptyque, тя с времето става по-плътна и по-сладка, което е странно, обикновено е обратното - съставките избледняват и отшумяват...

# 296
.....
.....
Проби на ексклузивите на Penhaligon's - Portraits Collection могат да се поръчат от тук http://essenza-nobile.de/duefte/penhaligons/penhaligons-duchess-rose.html, може да се ползва и превозвач.

Благодаря много  Grinning

# 297
Mалко коледно настроение от Jo Malone London:
https://www.youtube.com/watch?v=CxuTuQ3Mkf0

# 298
реших да си направя сама един коледен подарък, дано пристигне преди Коледа, за да си го сложа под елхата и да го отворя на празника  Grinning
тотално на сляпо, само на база парфюмни пирамиди, даже няма коментари във Фрагрантика още

# 299
Е така все едно нищо не си написала Laughing. Давай името направо. А това обяснение с купуване само по пирамида - нищо ново Joy

Общи условия

Активация на акаунт