Боя за коса - Вlond 41 - Клуб на блондинките

• 93 761
  • 757
  •   1
Отговори
# 45
Ами принципно харесвам продуктите на Вела, но не съм го ползвала. Нямам идея дали има нужда от блондор за дължините. Аз бих опитала първо с боя, след това ако не се получи каквото искам бих мислила други варианти. Блондора много гори косата, за мен е последен вариант. Ползвала съм го само ако трябва да свалям цвят от боядисана коса, защото тъмните бои оставят рижав пигмент при мен, които ме дразни, и има разлика с естествено изрусената коса. Имай предвид че каквото и да решиш да ползваш, корените не трябва да стоят толкова време колкото дължините, защото изсветляват по-лесно. Ако пробваш с боя сложи найлонова шапка или кесия на главата,за да се затопли, изсветлява по-лесно косата.

# 46
Ами принципно харесвам продуктите на Вела, но не съм го ползвала. Нямам идея дали има нужда от блондор за дължините. Аз бих опитала първо с боя, след това ако не се получи каквото искам бих мислила други варианти. Блондора много гори косата, за мен е последен вариант. Ползвала съм го само ако трябва да свалям цвят от боядисана коса, защото тъмните бои оставят рижав пигмент при мен, които ме дразни, и има разлика с естествено изрусената коса. Имай предвид че каквото и да решиш да ползваш, корените не трябва да стоят толкова време колкото дължините, защото изсветляват по-лесно. Ако пробваш с боя сложи найлонова шапка или кесия на главата,за да се затопли, изсветлява по-лесно косата.

Вече реших да се правя във фризьорски салон . Надявам се стане много светло русо , ще ме правят с боя , а ако не остана доволна тогава вече ще мисля за блондор , както каза ти Simple Smile

# 47
Здравейте, русокоски!
С такъв цвят съм на косата:

Прави ме фризьор, но сега нямам възможност да отида, искам да попитам от боята на макадамия, кой цвят ще е като моя: 8.03 или 7.03 и с колко оксидант, 6%?

Благодаря ви много за помощта, много съм боса bouquet

# 48
  • В полите на Пирин планина
А каква ти е основата? Колко тъмен корен ще изсветляваш?
По-скоро някоя 9-ка ще ти трябва, си мисля.  Peace

# 49
Малко по-тъмна ми е основата от това, общо взето тъмно русо, на мен ми прилича на мишо едно такова...

# 50
Малко по-тъмна ми е основата от това, общо взето тъмно русо, на мен ми прилича на мишо едно такова...

Моята коса е подобен на описания от теб цвят. 7-ца ще ти е твърде тъмно определено. Аз с 8-ца не харесвам как ми става нюанса и пак ми е тъмно.

Правя се с 9-ка някаква, вкл. и на Макадамия.

Това ми е цветът след последното боядисване:

Скрит текст:

# 51
Чиста 9 ка с колко оксидант, 6 или 9? Simple Smile bouquet

# 52
Чиста 9 ка с колко оксидант, 6 или 9? Simple Smile bouquet

6%

# 53
Здравейте, момичета! За следващото боядисване искам да освежа малко дължините, тъй като отдавна не съм го правела, боядисвам само корени. Цветът ми е бяло-рус. Ползвам 12/1 на масовата Wellaton. Но днес в ДМ влезнах да си я купя, но я нямаше и взех 10.21 L'oreal Preference. Познавам боята, ползвала съм и нея преди, въпросът е, че консистенцията й е гел, а не както при Веллата - кремообразна и малко ме гложди ако смеся накрая малко количество от разтвора с водичка и балсам и разнеса по дължината за 5-10 минутки, като е гелообразна самата боя, при смесването с вода и балсам, да не стане някоя неочаквана реакция и да се пресече самата боя, знам ли... Мисълта ми е пробвали ли сте това с гелообразна боя, ако е кремообразна имам опит и знам какво да очаквам, но с тази на L'oreal дължини досега не съм освежавала и малко се притеснявам.

# 54
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Последния път се правих с френската боя Коифео,доволна съм как ми изсветли.

# 55
Здравейте блондинки!  Simple Smile Естественият ми цвят мисля е пет или по-скоро шест. Исках да си освежа косата преди време с балеаж и фризьорката ме маза с някакви прахчета. Не се харесах. После ми направи цялата коса с ревлонисимо 10.31, води се бежово от русата серия на Ревлон и резултатът беше...безличен. Смених фризьорката, казах си проблема и само с едно боядисване с алфапарф ми изруси цялата коса много хубав цвят. Използва 11.02, 11.11 и 0SP. Отскоро реши, че нямам нужда от 11.11 и ми прави корените само с другите и  12 оксидант. Резултатът е страхотен! Мисълта ми е следната, не рискувайте сами да сменяте цвят. По-добре разпитайте хубаво за добър фризьор, най-добре с препоръка от приятелка, чиито цвят на косата ви харесва. След като ми се изтощи косата при предната и видях, че е напълно възможно да се изсветли и то значително косата при другата фризьорка само с боя, реших повече никога, ама никога да не се отнасям лековато относно тези неща.

# 56
Всеки намира истината за себе си.

Моята коса става, т.е. се изсветлява до желаното от мен ниво с всякаква боя - и масова, и професиоанлна и не ми е нужен фризьор. Аз се боядисвам сама, но се правя с близък до естествения цвят - да кажем около 1.5 тона по-светло. Така, че универсална истина няма, а и не всеки може да дава по 70-80 лева на месец за едното боядисване ... Stop

# 57
Мисля че момичето говори за случаи, когато косата е много тъмна, или вече боядисвана и тогава всички знаем, че по- трудно се постига желаният резултат. И аз се боядисвам в къщи, но първоначално отидох на фризьор, който ме изруси ( бях боядисана в тъмно) и той ми каза с какво да си боядисвам корените.

# 58
Да. Аз сега мога и сама да си я поддържам ако реша. Но основният цвят, който фризьорката ми постигна съм уверена, че сама нямаше да успея. А относно професионална или масова боя... ми хора, професионалната струва да кажем 12лв. Боядисвате корени с половинка на три седмици, което ще каже най-грубо 9-10лв на месец. Не критикувам никого, разбира се. Но например моята коса е сравнително тънка, гъста но тънка и определено има значение каква боя ползвам. Но това всеки си решава за себе си. Simple Smile

# 59
Здравейте,
имам един малко по- специфичен въпрос към тези от вас, които поназнайват повече за колористиката и смесвания, съотношения и т.н. Grinning
Та, нали по принцип, ако искаш да ползваш боя с окислител 30vol можеш да смесиш равни части от 20 и 40. Чела съм че процентът пада и като се добави вода (0 vol). Това на теория.
На практика може ли да се постигне концентрация от 20 vol, примерно, смесвайки равни части вода и окислител 40вол или няма да действа така хубаво. Как мислите Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт