Косопад - 10 тема

• 200 045
  • 776
  •   1
Отговори
# 360
А измиването по обичайния начин ли го правиш или "обратно" - първо балсам и после шампоан, или има друг трик?

# 361
Слагам малко върху пръстите си от маслото от ему, разтривам в дланите да се затопли и нанасям в корените с лек масаж, увивам косата на хлабав кок с ластик, слагам найлонова шапка и стоя така минимум 3 часа, понякога и цяла нощ. Използвам го самостоятелно засега.

Другата маска, от която почивам в момента, е с кокосово масло, синапено олио и амла. Слагам по една чаена лъжичка от всяко в стъклена купичка за крем брюле, разбърквам ги и понякога добавям няколко капки етерични масла по избор. Взимам от сместа с пръсти, разтривам по дланите и нанасям в корените като леко масажирам скалпа, турЯм найлоновата шапка и стоя минимум три часа. С тази маска не стоя цяла нощ, веднъж пробвах и не можах да спя чак  Laughing , просто е много силна като миризма от амлата и етеричните масла, маслото от ему не го усещам.

Общо взето при маслата няма конкретни правила. Трябват ти базови и етерични като цяло и можеш много да импровизираш, в темата за маслата момичетата са писали подробно за различните масла и как им се отразяват.

Отмивам с шампоан на Дюкре, май за ежедневна употреба се води. Пени се добре и ми отмива маслата без проблем.  Peace

# 362
А измиването по обичайния начин ли го правиш или "обратно" - първо балсам и после шампоан, или има друг трик?
По съвсем нормален начин. Първо шампоан /ако съм ползвала рициново масло, което е по-тежко, може да се наложи и два пъти да измия с шампоан/, балсам и обилно изплакване. При мен проблемът е след това - пяна за оформяне на къдрици, сешоар, защото без него няма изсъхване. Неща, с които си вредя, но ако не го правя съм като с облак на главата.

# 363
Има ли  Дюкре шампоан за белещ се скалп?

# 364
https://apteka.framar.bg/30061949/%D0%B4%D1%8E%D0%BA%D1%80%D0%B5 … D1%85%D0%BE%D1%82 Този ни препоръча дерматолог и е много хубав( за чувствителен скалп, не за пърхут) и наистина не дразни и успокоява

# 365
Мисля, че да. Аз ползвах подобен, когато борех себореята ми.  Peace

# 366
Благодаря много Hug

# 367
# 368
 thumbelinna, аз също искам да изпробвам синапено масло. Индийките поддържат косите си основно с него. За косопад се препоръчва масло то репей. Не съм ползвала, виждах на една българска фирма, но не знам какво е качеството.

# 369
Описанието ми хареса и ще го пробвам и него.

# 370
Мисля, че да. Аз ползвах подобен, когато борех себореята ми.  Peace

Здравей! Можеш ли да разкажеш как я пребори?Това чудо го имам от години, в лека форма е, на периоди и съм пробвала какво ли не, всичко разбира се с временен ефект, докато се ползва. Та, още едно мнение няма да ми е излишно, може пък да ми помогне.
Най-доволна съм именно от Дюкре шампоана и не оставам без него.
Ще следя темата, че съм наскоро родила и да съм подготвена, засега съм взела шампоан на Лореал и ампули Алфапарф.

# 371
С е те това чудо:

https://vitania.bg/bg/dermatologichni-sredstva/lokoid-krelo-emul … ya-01-30-gr-20546

и вече споменатия шампоан на Дюкре.

# 372
Много благодаря.😊Това за първи път го виждам.Ще го пробвам обезателно.Колко време го ползва и дълготраен ли е ефекта?

# 373
Беше ми изписано от дерматолог, ползвах го по описание сутрин и вечер редовно докато го измажа (горе-долу 3 седмици, при щедро мазане), закупих си втора опаковка да си имам, но не съм я отваряла даже. Оттогава нямам никакви проблеми и косопадът ми намаля, себореята беше едната причина, другата стегнатите конски опашки и кокове, които много са ми стресирали косъма.

Внимавам какви шампоани ползвам, за да не ми се появи отново. Не купувам шампоани от дрогериите, а само от аптеките.  Peace

# 374
И аз стм по същия начин-само от аптеките.Била съм поне на трима специалистиза това ,все е временен ефект.И аз съм все вързана и знам,че не е добре,гледам да я връзвам хлабаво и с шноли,но ми е вече много дълга и заради бебето,не мога да я търпя.Косопад от себореята не съм имала-даже док.твтрдеше,че от нея не се появява косопад,имало си др.причини.
Иначе за косопада отвара от коприва,Приорин,маски със зехтин,витамини комбимирани и Себорал Форте са ми помагали на мен.

Общи условия

Активация на акаунт