Косопад - 10 тема

• 196 158
  • 776
  •   1
Отговори
# 555
  • Бургас
Добре е цинк да се приема след проверка на стойността му в организма. Защото ако няма дефицит, а се пие, пак може да доведе до проблеми. Големите дози цинк също е вероятно да сложат медта в дефицит, затова в много продукти са смесени цинк и мед. Обикновено се твърди, че над 30мг цинк дневно разбъзиква и медта, но и от по-малка доза може да се случи.
Цинкът влияе и върху движението на желязото в организма. Аз бях с желязо над нормата, след приема на цинк се нормализира, даже сега е на долна граница, но е по-добре де, защото преди стоеше "фалшиво" високо.
Важно е и каква форма е цинкът, най-добре е да е пиколинат.
Солгар имат хубав цинк пиколинат от 22мг.

# 556
Аз пия този цинк по половин таблетка в комбинация с тази мед
Пия ги от май месец и ще ги пия 6 месеца, после 6 месеца почивка.

# 557
Благодаря  Simple Smile Сега се зачетох за шуслеровите соли и може да пробвам първо с тях

http://shuslerova-sol.com/kosopad.html

# 558
Добре е цинк да се приема след проверка на стойността му в организма. Защото ако няма дефицит, а се пие, пак може да доведе до проблеми. Големите дози цинк също е вероятно да сложат медта в дефицит, затова в много продукти са смесени цинк и мед. Обикновено се твърди, че над 30мг цинк дневно разбъзиква и медта, но и от по-малка доза може да се случи.
Цинкът влияе и върху движението на желязото в организма. Аз бях с желязо над нормата, след приема на цинк се нормализира, даже сега е на долна граница, но е по-добре де, защото преди стоеше "фалшиво" високо.
Важно е и каква форма е цинкът, най-добре е да е пиколинат.
Солгар имат хубав цинк пиколинат от 22мг.
Мон златна си! Моето желязо е високо и това никак не ме радва. Нямам нерви към момента отново да издирвам читави лекари (девойката, които интерпретира р-тите беше кръгъл нефел ( ефемизъм от моя страна) - без извинение! )
Още няколко въпроса, ако разрешиш: колко време пи цинк докато се понижи желязото? (На ясно съм колко е индивидуално и т.н.), каква доза дневно?
Как се проверява дали желязото е "фалшиво" високо?
При мен се получи предозиране с мед и някои други микро елементи (не ги пих на своя глава, а след препоръка на ЛЛ Rage , но последствията са си за мен есте!)

# 559
Какви са последствията? Аз както сама си изписвам добавки...уж са безобидни, уж

# 560
  • Бургас
 Figs, около месец и половина пих цинк пиколинат от 25мг. Желязото ми стана 16, преди това беше 29 при горна граница от 26. Сега даже е 12-13 и пия нежно желязо, че в същото време имах нисък феритин, а той е една от основните причини за косопад. Обаче с желязо 29 нямаше как да пия желязо, сега мога. ЖСК също изследвах. Целият железен панел и други неща включва даже.

# 561
 Мон:
Скрит текст:
Figs, около месец и половина пих цинк пиколинат от 25мг. Желязото ми стана 16, преди това беше 29 при горна граница от 26. Сега даже е 12-13 и пия нежно желязо, че в същото време имах нисък феритин, а той е една от основните причини за косопад. Обаче с желязо 29 нямаше как да пия желязо, сега мога. ЖСК също изследвах. Целият железен панел и други неща включва даже.

Благодаря ти още веднъж bouquet Желязото ми преди месец беше 29,7 при същата горна граница, феритин не изследваха хехе! Миналата година сама си го бях пуснала + феритин. Пак беше високо, но не чак толкова. Феритина също беше височък. Няма да споменавам от тогава до сега през колко лекарЯ са минали р-тите (и доста други, в които 1 е нагоре, друго на долу) и НИТО един не предприе нищо! А ти поне вероятно имаш представа, че високото желязо никак не е безобидно, другите неща не ги коментирам. Е как да ми се ходи пак по лекари ми кажете?! Съжалявам за целия мрън Blush 

Рая, няма напълно безопасно вещество, въпрос на доза и организъм е. Мн пъти съм казвала тук, че всеки вит/минерал въздейства в/у някой друг (най-най-грубо, покачвайки го или понижавайки го), като скачени съдове са. Сега добави и че изходният вит.-минерален профил на всеки е различен + че е възможно нещо да ти е в дефицит без да знаеш и при прием на Х да го влошиш.
Пример с мен: *редактиран - аз съм доста частен случай, за това се въздържам от твърде мн конкретика, ще вземе да се подплаши някой Simple Smile

Дори от тук е видно, че мн. хора са си ОК с големи дози вит/мин-ли, НО това не означава, че те са безобидни!
(или че при друг няма да направят проблем. Пример: някои пият големи дози биотин и са ОК, при други- избива акне).

Поради липсата в Б-я на компетентни специалисти или лаборатории, които да правят пълен вит/мин-лен профил, нека всеки се вслушва в тялото си, различни сме.

Последна редакция: нд, 03 сеп 2017, 14:07 от Figs

# 562
Хм...и аз имам болки в ставите, точно след прием на Биотин 5000, дали е възможно? На косата грам не повлия за жалост

# 563
Хм...и аз имам болки в ставите, точно след прием на Биотин 5000, дали е възможно? На косата грам не повлия за жалост
Не е изключено, особено ако всеки път, когато си започвала прием на биотин, са се появявали и болките в ставите. (Стига по принцип да не се автосугестираш лесно или да си "парче" хипохондрик.  Това, без грам да се засягаш!  bouquet Отбелязвам го, защото често се среща и не трябвада се подценява като фактор.)
Болките в ставите може да си се дължат и на нещо съвсем друго разбира се.

Последна редакция: нд, 03 сеп 2017, 13:55 от Figs

# 564
  • Бургас
Figs, пропуснах само да кажа, че аз имах и дефицит на В12. Слагах инжекции, защото не усвоявам подезични таблетки метилкобаламин. След попълване на В12 желязото също пада / при много хора с дефицит на В12 се наблюдава високо желязо, което после спада /. Цинкът отделно го раздвижва. И да, абсолютно си права за приема на витамини, минерали и всякакви добавки.

# 565
Мон:

Скрит текст:
bouquet за инфото. Зимата изследвах В12, беше над средата -около 360, при горна граница около 550 (оптимален вариант). Т.е. не е идеално, но не е и дълбок дефицит (уж де, че и с В12 имаше тънкости: как се изследва VS реална концентрация в организма И тн...) Ще пробвам с цинка за сега, есента ще включа вит Д, че ми е нисък иии В12 ще видя как/кога  Thinking Предвид опита ми, мнооого внимателно действам с добавките Tired
Радвам се, че си оправила В12, сигурно си усетила драматична промяна в начина по който се чувстваш! Simple Smile

Figs, пропуснах само да кажа, че аз имах и дефицит на В12. Слагах инжекции, защото не усвоявам подезични таблетки метилкобаламин. След попълване на В12 желязото също пада / при много хора с дефицит на В12 се наблюдава високо желязо, което после спада /. Цинкът отделно го раздвижва. И да, абсолютно си права за приема на витамини, минерали и всякакви добавки.

# 566
  • Бургас
Koсопадът ми зимата спря точно след инжекциите В12, вит Д и цинк /най-вече от него/. Бях с 200 В12 тогава, едва го докарах до към 390. Оптимално не е 500, а над 500, даже 700 според някои. А за деца около 1000. В много лаборатории още не са си поправили горната граница от около 490. Под 400 даже бях чела, че се води "сива зона", а вече под 300 - дефицит. Аз като го вдигнах до към 400 се почувствах нов човек, голяма част от постоянната умора изчезна. А косата специално е толкова деликатно нещо, всичко ѝ се отразява...
А бях с 82 В12 иначе, когато го проверих за първи път  ooooh! И сама естествено го разбрах, да не мислиш, че лекари са ме пратили.
Като се оплаквам, че косата ми остана наполовина лекарите /ендокринолозите по-специално, не ми вярват понеже е къдрава и не ѝ личи, поне не все още  Mr. Green/ само се усмихват /сякаш едва ли не съм ку-ку и излишно се оплаквам/ или пък вдигат рамене, че това бил класически симптом на Хашимото и хипофункция и толкова. Да, ама не. Ето как един цинк или нещо друго, което е в тежък дефицит и се попълни може да оправи нещата. Толкова ли е трудно да четат, вече информация има навсякъде и всякаква, само малко акъл се иска как да я пресяваш и обработваш.

И щом вит Д е нисък, няма нужда да чакаш есента, аз и лятото си го пих.

Иначе при теб може би случаят е по-различен щом и феритинът ти е бил висок. Моят беше 20 със серумно желязо 29. Обаче ако отдавна е бил толкова го провери пак, може да се е променил сам.

# 567
bouquet Да и аз знам, че оптималните с-сти на вит. Д са по-високи от приетите за такива към момента (не съм купила и прочела книгата все още, че то 1 ли е, 2 ли са Crazy ) имам ЕскимоKids в хладилника, ще пробвам и него да добавя. По-нататък- метилкобаламин.

За лекарите....твърде права си за съжаление. Не се стараят особено да си повишават компетентността, така че да помогнат и да си свършат качествено работата, за която м/у другото им се плаща (а българинът за здраве не пести! Виж само тук, всяка колко $ е наляла по какво ли не, в опит да си разреши проблема + колко са случаите, в които посещението при специалист е помогнало Tired ). Но мн ще отдалеча темата....
И аз сама пусках  Tired   В12, вит Д, желязото и феритина. Последните 2 по идея от темата....

# 568
  • София
От 3 месеца пия биотин от 5000 не забелязвам и един косъм по-малко да ми е паднал ... и възнамерявам да го спирам... От вчера започнах да пия калций+магнезий+цинк да видим дали ще има ефект. Изследвания не съм правила. И втора кутия ревалид ампули съм почнала, но и от тях не забелязвам ефект.

# 569
Като бореща се с косопад от години, за себе си разбрах, че не трябва да спирам Приорин-а. Добре, че добро другарче редовно ми носи от Германия. Не съм цъфнала и вързала, но определено си чувствам косата по-стабилна, ноктите ми ги заздрави със сигурност.

Макси хеър съм пила, не съм впечатлена...

Общи условия

Активация на акаунт