Косопад - 10 тема

• 200 074
  • 776
  •   1
Отговори
# 270
Някой може ли да ми препоръча ефективен шампоан за пърхот. Аз освен косопад имам и пърхот, който ме влодява и за мен нещата са свързани Sad

# 271
Препоръчвам ти този шампоан+лосиона Себорал форте                http://apteka.framar.bg/30040781/%D1%81%D0%B5%D0%B1%D0%BE%D1%80% … -250-%D0%BC%D0%BB

# 272
Някой може ли да ми препоръча ефективен шампоан за пърхот. Аз освен косопад имам и пърхот, който ме влодява и за мен нещата са свързани Sad
Михаела, преди да си купиш шампоан за пърхот, опитай с масло от чаено дърво. Струва 3-4 лв. В шампоана, който ползваш, капни 4-5 капки. На мен това ми помогна за пърхот. Горе долу след 3 седмици се изчисти.

# 273
Момичета, някой чувал ли е за никотинова киселина в ампули, за коса?
 newsm78

# 274
Михаела, преди да си купиш шампоан за пърхот, опитай с масло от чаено дърво. Струва 3-4 лв. В шампоана, който ползваш, капни 4-5 капки. На мен това ми помогна за пърхот. Горе долу след 3 седмици се изчисти.
4-5 капки в голямата опаковки или в дозата за едно измиване?

# 275
4-5 капки в голямата опаковки или в дозата за едно измиване?
В голямата опаковка. Маслото е доста силно и се ползва в малки количества.

# 276

Мерси, ще пробвам Simple Smile Шампоанът, който използвам е себамед, но явно вече му е спряло действието Sad

# 277
Можеш да пробваш шампоан Selsun Blue, единственият е който ми е повлиявал пърхота. Изчиства се много бързо, след 2-3 измивания и после се полза само поддържащо 2-3 пъти в месеца.

Има няколко вида, на мен най-много ми харесва този, който е 2 в 1 - шампоан и балсам, защото косата ми става някак по-плътна след него, но всички са еднакво ефективни против пърхот.

# 278
Здравейте, включвам се и аз в темата. За съжаление не знам кога ще успея да прочета всички теми назад и дали изобщо ще успея, но имам нужда от съвет Praynig От около 6-7мес. имам зверски косопад - по принцип съм с дълга и гъста коса, не я боядисвам, не я изправям, единственото, на което я подлагам е сешоар и вафли в корените (веднъж на 7-8 дена). И друг път съм имала силен косопад, който обаче все е бил сезонен и отшумява сам и след много по-кратко време. Сега нещата никак не са добре Sad От 3г. ходя по лекари и се мъча да преборя някои хормонални проблеми, но за момента неуспешно, както и дефицит на вит. Д, който вече е в много по-добри норми. Та предполагам е нещо вследствие на тези хормонални нарушения, но не знам как да се справя с косопада. За 6м. косата ми е останала сигурно около 1/3 от това, което беше. Правя маски с тривитаминол, заливам с варена коприва, ползвам шампоана Дефлувал (изпробвала съм Здраве против косопад, както и Ревалид - ш-н и балсам). Освен това пия таблетки Приорин от месец и половина, които ми бяха изписани от дерматолог, който посетих именно заради косопада. Ами нищо дотук няма ефект, тя просто окапва Cry Не знам какво да правя и как да спра това, моля ви ако някой може да ми даде някаква насока - за продукт, лекар, изследване или каквото и да е, за да разреша този проблем, нека сподели! Извинявам се за  дългия пост. bouquet

# 279
  • Street of Dreams
Здравей (не мога да ти прочета ника). Този път и аз го минах преди година две, същото количество коса (две трети) си взе сбогом с мен. Беше наистина голям ужас, момичетата от косопадната тема им се ревеше заедно с мен. Нищо не помогна, особено изследвания, на които ми вземаха проба от скалпа и ми правеха компютърна топография  Rolling Eyes, нито специално за мен направените им скъпи лекарства. Помогна единствено REGAIN 5% за мъже. След редовна употреба (3 месеца) косопадът спря и ми изби много коса, на която се радвах страхотно. Бях си снимала късите косъмчета,но ха наистина много!  Косата ми се сгъсти с времето. Но като всяко чудо си има цената - малко кофти странични ефекти след 6 месеца - косми на краката и ръцете, които никога не съм имала, мъх по лицето. И действието е докато ползваш продукта.  

# 280
Благодаря ти, OnDine_ ! Ще прочета за продукта, но това, че ефектът е временен никак не ми харесва. Как е положението при теб сега? Аз също мислих да ходя на някаква диагностика на скалпа или нещо подобно, но не знам има ли смисъл. Дерматоложката уж е убедена, че е от хормоните, но в такъв случай трябва просто да се примиря, че ще си окапе лека полека цялата, защото честно казано не виждам как ще ми се разрешат хормоналните проблеми. Уж са съвсем елементарни, а ето, че 3год. по-късно няма никакъв резултат от всички тези хапчета, с които ме натъпкаха Angry

# 281
  • Street of Dreams
Положението е нормализирано. Косата ми си е рядка, но капе в нормални количества (на периоди, както при другите). Не пускам прахосмукачка по два пъти на ден и не ги намирам в хладилника  Mr. Green Laughing

# 282
  • София
M0n17y, бих те посъветваха да изследваш вит Б 12, фолиева киселина,желязо,феритин.

# 283
M0n17y, бих те посъветваха да изследваш вит Б 12, фолиева киселина,желязо,феритин.
Б12 и желязо - в норма. Фолиева киселина не съм изследвала, ще взема да я проверя, а феритинът какви функции има по принцип?

# 284
Б12 и желязо - в норма. Фолиева киселина не съм изследвала, ще взема да я проверя, а феритинът какви функции има по принцип?
Това е протеин, който се свързва с желязото. По-голяма част от желязото, което се съхранява в организма е свързано с феритин. Тоест може да имаш анемия дори желязото да ти е ок.

Общи условия

Активация на акаунт