Косопад - 10 тема

• 199 826
  • 776
  •   1
Отговори
# 480
  • София
За съжаление няма вълшебно хапче или козметика. Прочети мненията от темата, кой с какво бори косопада, направи списък и почни от някъде. Всичко е проба-грешка.
Вече 1 кутия с ампули Ревиталид изразходих, но не виждам ефект върху косопада.... Особено при миене на косата, ако пък преди това съм слагала масла и след това маска по скалпа става направо страшно
....

# 481
Попаднах на информация, че понижено съдържание на мед в организмът може да бъде също причина за косопад.

В момента положението при мен е липса на косопад. От пролетта когато започнах да пия Биотин, до момента постепено косопадът ми намаля и снощи като си мих косата имах точно 4 косъма на стената. От два месеца към добавките които пия съм включила цинк и когато търсих информация за него, четох, че цинкът и медта са свързани и като пиеш цинк е добре да се приема и мед, защото приемането на цинк понижава нивата на медта, та си взех и мед добавка.

Не знам дали това е причината, но в момента мога да кажа, че косопад нямам.
Обикновено по това време на годината - август ми започва есенния косопад. Ще видим с пиенето на добавките как ще е тази година.

От друга страта повишено съдържание на мед в организма може да е част от причината за поява на мелазма (хиперпигментация по лицето) така че все пак, ако някой реши да пробва да има предвид.

Не знам къде и как може да се измерят нивата на мед, ако някой има такова инфо, ще се радвам да сподели.

# 482
Цинкът не вървеше ли с магнезий принципно?  Confused
Сега си погледнах пак изследванията и виждам, че и нивото на калий ми е ниско. Защо ми е го пуснал доктора, идея нямам, сефте ми изследват калий.

Моята коса е в  период на противоречие  Laughing, чуди се да капе ли, или да й растът нови косми Laughing - и дветете действия в момента се случват на клетата ми глава.

# 483
Не знам с какво точно върви, но знам, че намалява при прием на цинк и витамин Ц. Поне това прочетох по чуждите сайтове.
Всъщност търсех връзката с пигментация, но попаднах и на инфо, че е възможно липсата да предизвика косопад, за това реших да споделя.

# 484
Аз да се похваля, че косопадът ми спря напълно, имам нови разтежи и всичко това не е благодарение на цялата скъпа козметика дето купих, въпреки че може и да има някакъв принос, но е съвсем малък.

Вълшебното лекарство при мен се оказа оцетът. Поливам си косата с силно разреден оцет вече трети път, след измиване и още от първия път забелязах разликата при ресане.  Peace

# 485
Здравейте Simple Smile Искам да споделя и аз как се справям с косопада.
Веднъж седмично правя следната маска:  равни количества мед, зехтин и канела, затоплям на водна баня, нанасям в корените, правя масаж на скалпа, увивам с шапка за баня, а след това и с топла кърпа и стоя така няколко часа. Резултата при мен се усеща много бързо. Косопада намалява значително, а също така маската подпомага за сгъстяването и разстежа. Също така веднъж седмично я мия с преварена вода с оцет или варя орехови листа и използвам водата след това за измиване на косата. А пък преди да изляза от вкъщи я пръскам с розова вода с няколко капки масло от гроздови семена в нея. С тези процедури косата ми е значително по-здрава и хубава. 

# 486
Несериозно е да се твърди, че 3 изплаквания с оцет са спрели косопада и са предизвикали нови растежи.

# 487
Не само несериозно, но едно по-подробен прочит на използването на оцета в домашната козметика от столетия дава отговор на въпроса защо е ползван и в коя ситуация има ефект, едно време е правено задължително след измиване оради вида на козметичните средства тогава, а те вече не са такива

# 488
Несериозно е да се твърди, че 3 изплаквания с оцет са спрели косопада и са предизвикали нови растежи.

Разстежите, не са от оцета, то е ясно, но аз проблем с разстежа, не съм имала така или иначе.  Peace

Но косопада спря незабавно, а месеци преди това пиех витамини и добавки и се мазах с всякакви гелове, лосиони и ампули, без никакъв задоволителен ефект. На всичкото отгоре направих себорея от толкова химия, която до определен момент контролирах, но след това и съответните лекарства спряха да действат.

Четох, че оцетът променя ph-то на скалпа, може би и това играе роля, не знам, но е факт, че косата ми спря да капе и след толкова време мъки, честно казано, не ме интересува точно защо, а само че спря.  Peace

# 489
Момичета, някой ползвал ли е луков шампоан 911 против косопад? Има ли ефект и също така спомага ли за по-бърз растеж на косата? Ще се радвам, ако някой сподели мнение.

# 490
 В момента ме е налегнал ужасен косопад. Пих цистифан, но без резултат.От днес преминах на приорин таблетки пък ще видим. Искам да си купя и шампоан за косопада, но не мога да реша от :
       -  Vichy Dercos Енергизиращ шампоан против косопад/червения/
       -  Vichy Dercos  Neogenic, Шампоан за сгъстяване на косата/лилавия/ 
       -  Davines Енергизиращ шампоан за коса против косопад/червения/ 
      Дилемата е кой да избера Vichy Dercos  или Davines.
      Моля който е ползвал някой от тези шампоани да ми помогне с мнението си 
      Вече от месец го отлагам, но ще трябва да взема бързо решение, защото с всеки ден и след всяко
      къпане положението е страшно.

# 491
Вземи ампули на Виши за шампоаните нямам наблюдение   .. на мен косапада наскоро го спряха ампулите на керастаз денсифик

# 492
Вземи ампули на Виши за шампоаните нямам наблюдение   .. на мен косапада наскоро го спряха ампулите на керастаз денсифик
Благодаря. Аз също си мислих за ампулите на керастаз денсифик.
 Охх голяма дилема, де да имах пари за всички нямаше да се чудя толкова Confused.
 Ще я почвам от някъде пък до където стигнат Grinning

# 493
Ползвах само 4 на всяко миене, повече не съм купувала ..не ми е било нужно.

# 494
  • Street of Dreams
А аз пак започнах Regain, след две  години пауза.

Общи условия

Активация на акаунт