Туба Бюйюкюстюн, "Запленяваща сърцето" и проектите преди и след това - тема 231

• 84 041
  • 738
  •   1
Отговори
# 705

Фотките на заснежен Истанбул са на Сердар бей.  Heart Eyes
https://www.instagram.com/p/BO7LytzgDA1/
Кого ли е извел на разходка?  Laughing

# 706
  Здравейте! wavey
Изгледах днес серията. И на мене ми стои като кръпка, как Сюхан заспа като една Снежанка в леглото на (едно от джуджетата) Джесур. Stop Никак на място не ми бе тази няколкоминутна веселба на сутринта.  Rolling Eyes Джесур, като тръгваше от болницата каза на Бану, че "Сюхан вече е разказала на баща си", а после се усмихва, че спи в леглото й. Rolling Eyes Хайде, може да е запълване на нужните минути за ГГ. Stop
Интересно, къде са открили документна измама на Джесур чак за арест? Thinking Веднага да си вземе коледния бонус на Бану. Naughty Те в Корлудаг може да си арестуват и без доказателства. Laughing Пресен пример - Турхан за убийството на доктора. Laughing
За картините нищо съществено не видях, освен че имало проблем с едната полица на едната картина. Подминаваме това, че се дава на всеки такава информация, но откъде е взета newsm78 Картините са били на изложба, та така Хасан разбира, че е ограбен. Щом картината на Али Ръза купува цял чифлик, логично е да се иска застраховка срещу кражба, повреждане и др., но може да се сключи или от организатора, или от собственика на картината. Ще видим и там, какъв е проблемът и надявам се на кого. Grinning
Шо, много хубава поема Hug Очаквам продължението... Hug
Демет Оздемир е актриса, Money която в началото ли на КРА или по време на заснемането му, се бе изказала нещо в смисъл, че Туба й е еталон за актриса. Такъв спомен имам.
За Бетсемсу - тъкмо си помислих, че в този филм няма да реве и,,,зарева. Party
Соад е намерила тази хрумка на едни турски ученици.

# 707
Цитат
Злати  Hug този път и аз да си кажа...  Wink изпреварих рускините с новината за победата на Туба  Smile ( още снощи и аз я сложих, дори по-подробна с пълните списъци на ТОП 20 при жени и мъже и който иска да види -  Wink да се върне на предната страница)
Цвети Hug,аз още снощи е видях новината заедно с др. ти любимка! Wink Просто днес беше с друга снимка и надпис и реших да я пусна! Peace
Интересно природно явление сте имали снощи! Peace

Линка Hug

Саби Hug,явно си вече по-добре! Hug

стара/нова

# 708
Днес Гече се занимава с нашето семейство. Защо ли?  newsm78

https://www.gecce.com/fotogaleri-hamile-kaldiktan-sonra-evlenen-unluler?p=7
https://www.gecce.com/fotogaleri-iste-unlulerin-memleketleri?p=19
Къде са родени...
Дядо Сердар ни пусна заснежен Истанбул, а баба Хандан - слънчева Индия...
https://www.instagram.com/sessizgemi82//

Дали не пътешества?  newsm78

КРА тръгва в Пуерто Рико
https://twitter.com/CalderaSophia/status/817447424901971968

Една аналогия - Матрицата

Още една аналогия - Мелек и Джесур

Туба с малките актриси, които я играят като дете - ПС и КРА

Приятна вечер на всички!  Hug

ПП @canaldic 💫From the first day of @dubaifilmfestival
With Beautiful #tubabüyüküstün
#Hair by me✌️️
#makeup @serapaldic ✨
dress @ozgurmasur

https://twitter.com/fhvvf24/status/817330386678202368

Последна редакция: пт, 06 яну 2017, 22:29 от Lina_4

# 709
Момичета  Hug Hug Hug

Малко късничко е  но все пак да почерпя  Laughing  

Последна редакция: пт, 06 яну 2017, 23:45 от dani_kovacheva

# 710
Здравейте Hug  

Навън е бяла приказка , дано за всички да е така, но май не е Sad

Честит празник Богоявление!

На имениците - наздраве!

Боби, Дани, да ви е изобилно и чисто, какъвто е и денят ви!

Днес е Бъдни вечер за нашите руски  запленени приятели. Да са им светли празниците Hug

Цитат
Баги  Hug  не съм запленена, затова съм обективна ли?  35
Запленена бях от  Йелмаз, Демир, Мурат оджа, Йомер, но това не ми затваря очите за недостатъците им. И, честно казано, след филмите, въпреки щастливите финали, ми остана някаква горчилка - не му простих нито на Йелмаз, нито на Демир, нито на Мурат оджа, нито на Йомер...
Все пак Йо  най-добре изкупи вината си. Затова и си ми остана фаворит.  Laughing

Линка, точно си ме разбрала Laughing

Както си ги изредила героите thumbsup, някои ситуации ми оживяха и пак си направих аналогии Peace
Първо Ел и Йо. Ел се ядосваше на мълчанието и премълчаването му и си тръгваше, а Комисаря проговаряше, ломотейки някакво оправдание и накрая, изведнъж добил смелост, й затваряше устата с целувка. И Джес същият:

НО.... но докато по лицето на Йо се четеше и съжаление, и покаяние, то по лицето на Джес се чете по-скоро гняв, оттова че е влюбен и силна настоятелност, че Сю е длъжна да му вярва, само защото ТОЙ влюбен. Тази мъжка арогантност хич не ми допада Stop С разума си е приел, че тя не е отговорна за баща си, но явно  все още сърцето му не приема, че тя е Корлудаa. Няма смиреност у него пред тайнството на любовта, няма и капка съмнение, че ще бъде отхвърлен. Още много му трябва, за да стигне до това състояние. Вичи, тук се разминаваме в усещанията си  Peace
В това отношение много ми прилича на Йълмаз. Той гледаше самодоволно и арогантно Филиз със самочувствието на неотразим и доста време мина, докато го усетя истински влюбен. Но тогава мислех, че това е слабост на сц. Нали е променен, заради  Туба - героинята й, първоначално е замислена като второстепенна. Но след като и тук историята се повтаря, най-вероятно това влюбено състояние е приемливо за комшиите и фенките, а героините трябва да са много благодарни за оказаната им чест  Mr. Green
Тук е мястото да се сетя и за емблематичния мистър Дарси и признанието му в любов! Лизи го отхвърли. а Сю newsm78 Като че не ooooh!

Линка, напълно съм съгласна с тебе и чак ми е чоглаво, че няма с кого да споря Wink, само един пропуск да отбележа Peace Пропуснала си Али. Мухльото и смотанякът Али се оказа мъжът носител на безусловната любовс най-малко колебания и отливи. Останалите "мъжкари"  оставиха, както си писала, някаква горчивина. Неговата физическа изневяра бледнее пред страданията, които останалите момци причиниха на героините. Какво, че им бяха целомъдрено верни, след като вгорчаваха живота на любимите си за месеци и години Crossing Arms.
Да, ама това не прави впечатление на болшинството от мъжки фенки. Те дори съдят и презират героините, че страдат заради героите на любимците си. Понеже ми е трудно да си се представя влюбена в ГГ, винаги си мисля: "а, ако това е дъщеря ми!?"  

ПП Забравила съм да си пусна поста ooooh! То станало почти Ивановден, а и 10 поста са се появили

ПП1 Сабинка ми напомни за въпроса - защо Хасан се усъмнява за пожара и кражбата, след като вижда една от семейните картини, а не от предсмъртното писмо на баща си, което е доста странно newsm78

Последна редакция: сб, 07 яну 2017, 00:13 от Bagi

# 711
Здравейте!  Hug

Заповядайте в
НОВАТА ТЕМА

Дани, честит имен ден!  Hug

# 712
 Добра нощ, Запленени! Hug

Дунав, пясъчна балерина и сняг.  Simple Smile Голяма зима е, но истинска! Чисто, бяло, ще ликвидира вирусите, ще прочисти въздуха. А и снощи с това странно явление, снежна виелица и светкавици и гръмотевици.  newsm78 Красота! Simple Smile

На Боби и Дани, честит празник на патерица! Hug bouquet

Вече е Ивановден. На 7 януари празнуваме - Св. Йоан Кръстител / Ивановден /
последен старозаветен пророк, който кръщава Исус Христос
 в река Йордан.

Честито на именниците! bouquet

Благодаря за всичко споделено! Hug bouquet
За такива, като мен, които не са често в темата си е направо удоволствие после да се разглеждат и четат няколко натрупани страници. Simple Smile Peace
С нетърпение чакам новия епизод и така ми се искаше да ни бяха изненадали този четвъртък. Grinning Wink
Прекрасна Туба, чаровен Къванч, чудесна двойка. bouquet
Много добър актьорски състав. Удоволствие е да се гледа играта на всички.

Спокойна зимна нощ! Hug Simple Smile

Лека нощ от зимния Русе. Театърът.

# 713
Здравейте Запленени дружки в нощта между Богоявление и Ивановден!

Така, че с един пост  Wink да честитя на патерица именния ден на Дани  bouquet и Боби bouquet
Пожелавам ви  здравето и  добрия късмет да са ваши постоянни спътници! Наздраве!

Цветя за вас от Сю и Хасрет Heart Eyes

Честит Имен Ден на всички с имената Иван, Иванка, Ива, Ивайло... smile3525 Да са живи и здрави, и да си носят името с чест! Peace

А навън наистина е бяла приказка Баги Peace само да му се налага на човек да ходи напред -назад. Може би тогава е по-добе да се придвижва с шейна Laughing Аз днес не мога да се оплача, понеже транспорта беше с мен Flutter Ама този път предвидливо си казах, че автобус няма да ползвам Naughty

Днес се е появила още една нова снимка от 9 еп Линка Hug
А и нови снимки от дядо Сердар и баба Хандан, които са на съвсем различни географски точки Peace Надали баба е в Индия с момичетата. По-скоро да са в Истанбул и може дядо днес да ги е извел на разходка Rolling Eyes
Цвети Hug поради времето навън днес си успяла малко да си починеш. А за този природен феномен - сняг+гръмотевици не бях чувала
Вичи newsm10 за думите
Сабинка Hug права си, че ценните картини се застраховат и се оглеждат от-до от експерти. И надали някое копие може да мине за оригинал Peace
Злати  smile3501  да се надяваме Еджето  да има ясна визия за СЦ на ДК, че да не започне да съшива нещата с бели конци Praynig
Колкото до безусловната любов от ГГ-рои в сериалите на Туба Баги Hug и Линка  Hugса направили доста пълен анализ.а Наистина от всичките Али беше с най-безусловната любов. Но може би така беше, защото ГГ бяха вече женени и  дадоха в ретроспекция какво се е случило в миналото. И сериала не се движеше около любовните трепети на героите , а акцента беше на съвсем друго ниво.
Колкото до всички останали мъжки персонажи - сериалите няма как да не акцентират върху мъжките характери, защото все пак обществото в Турция е патриархално (то къде ли не е такова Sunglasses) и мъжът трябва да се покаже, че е по-силен, по-способен, по-непоколебим и т.н , т.е все черти, които да се харесат на повечето зрители.  Peace
Баги относно Джес според мен той е такъв защото до сега водеше вътрешна битка със себе си, за да не се влюби в Сю. Затова когато беше с нея се държеше като момчетата в училище: когато харесват някое момиче го дразнят, дърпат го за плитките и др.подобни пакости. Беше и ироничен и снизходителен, и смяташе, че ще може да я използва за целта си и да излезе от ситуацията без последствия. Да, ама взе, че полека-лека се влюби в Сю, защото я разбра що за човек е, и че е с много по-различна  ценностна система от баща си. И вече в последните серии виждаме как черупката му се пропука и започна да показва истинската си същност пред Сю Peace

Относно 2 трей Салих казва на Джес, че Тахсин не е истинския убиец на баща му Peace Но той продължава да е вярно куче на шефа си. Продължавам да се чудя с какво толкова Тахсин "го е вързал", че да извършва всичките му мокри поръчки? newsm78 Та в трея има момент, когато някой (предполагам че е Салих) проверява разлято масло. И после гледа с един ехиден поглед колата на Джес Peace Предполагам, че по някакъв начин ще му повреди колата с идеята да стане инцидент и Джес да пострада. Ама кога ли ще е това в серията? newsm78  По средата или в края? newsm78

Ринка Hug мерси за новата тема. Дали първо да не си доизпишем тази и тогава да "скокнем" в новата? bowuu

Уж щях само да честитя на именниците, ама се отплеснах Laughing

Лека нощ!

ПП. Рали Hug  приятно ме изненада с появата си посред нощите

Последна редакция: сб, 07 яну 2017, 01:46 от kanti

# 714
# 715
Рали Hug приятел в нужда се познава

Исках да сложа един интересен материал в  предния пост, но щеше да стане много дълъг.
Така, че сега ви предлагам нещо, което на мен ми беше интересно, а и не го знаех Peace. Става въпрос за едни братовчедки, за които обикновено,  ако на някоя кажат, че е кокошка, може да се обиди. Обаче не би трябвало  Peace Оказва се, че Кокошките са поведенчески, когнитивно и емоционално сложни същества Whistling

Скрит текст:
Хората несправедливо използват израза "пилешки мозък"

Кокошките не са толкова глупави, а хората неоправдано използват израза "пилешки мозък.

Те имат различни характери и се опитват да се надхитрят една друга.

Те знаят мястото си в йерархията и могат да разсъждават дедуктивно, способност, която хората развиват след седемгодишна възраст.

Затова кокошата интелигентност е ненужно подценявана и са несправедливо засенчени от други групи птици, пише Science Daily.

Това твърди Лори Марино (Lori Marino), водещ учен от проекта The Someone Project, обобщващ резултатите на най-новите изследвания за психологията, поведението и емоциите на най-разпреостранените домашни животни в света.

Изводите са публикувани в списание Animal Cognition.
"За тях обикновено се мисли като за ниско интелигентни в сравнение с други животни", разказва Марино. "Самата идея за кокоша психология е странна за повечето хора".

Изследванията показват, че кокошките имат някакво понятие за числа. Експериментите с новоизлюпени домашни пилета показаха, че те могат да направят разлика между по-голямо и по-малко количество. Те имат представа и за поредност.

Хората и пилетата имат една обща черта - смятат, че числата се увеличават от ляво на дясно. Това е заключението, направено в хода на експерименти от италиански учени, автори на статия в списание Science. Макар и да не могат да смятат, пилетата успяват да разграничават група обекти според броя им.

Изследователите от университета в Падуа, използват бели карти с отпечатани с различен брой червени квадрати. Екипът начело с професора по психология Роза Ругани (Rosa Rugani) многократно тества 64 тридневни пилета с храна скрита зад пластмасовите карти.

В началото на пилетата показват карта с 5 точки, зад която се крие червейчето. Когато трябва да избират между две карти с по две точки, пилетата търсят храната винаги зад лявата карта. И обратно, когато им показват карти с осем точки, пилета винаги отиват зад дясната карта. Тоест, първоначално показана карта с 5 точки им е била като еталон, с който сравняват следващите - като определят 2 като по-малко от 5 и 8, като по-голямо. Обаче, ако в началото им покажат карта с 8 точки, а след това - карта с 20, пилетата избират лявата карта. (8 е по-малко от 20). Зависимостта не зависи от формата, цвета и други параметри.

Екипът установил, че пилета отиват наляво винаги, когато видят по-малък брой и клонят надясно, ако видят повече квадратчета. "Пилетата 1) запомнят и 2) сравняват с броя на точките на вече наблюдаван при теста", каза д-р Ругани.

Птиците притежават самоконтрол, когато става въпрос да се въздържат, за да получат по-добра храна като награда в бъдеще. Те могат сами да оценят своето място в йерархията. Тези две характеристики са показателни за самоосъзнаване.

Комуникацията между кокошките също е доста сложна и се състои от богат репертоар от различни поведения и най-малко 24 различни вокализации. Птиците притежават комплексна способност на комуникация, която включва сигнали като подвиквания, движения и подсвирквания за предаване на информацията. Те могат да я използват, за да алармират, ако има опасност, например. Тази способност изисква някакво ниво на самосъзнание, защото е необходимо животното да се постави на мястото на другите от групата. Това могат само високо интелигентни и социални видове като приматите.

Кокошките могат да възприемат определени интервали от време и могат да предвиждат бъдещи събития. Подобно на други животни, те демонстрират сложни когнитивни способности, поставени в социални ситуации, изискващи от тях да решават проблеми.

Тези птици са способни да изпитват редица сложни отрицателни и положителни емоции, включително страх, очакване и безпокойство. Те вземат решения въз основа на това, което е най-добро за тях.

Освен това притежават проста форма на емпатия (съпричастност), наречена емоционална контагиозност или емоционална зараза (emotional contagion). Не само, че отделните птици са различни личности, но майките кокошки също показват редица индивидуални майчини личностни черти, които рефлектират върху поведението на техните пиленца. Птиците могат да се мамят една друга и да наблюдават и да се учат една от друга.

"Една промяна на начина, по който си задаваме въпроси за поведението на кокошките, без съмнение, ще доведе до още по-точни и по-богати данни и една по-автентична представа кои са те всъщност" - заяви Марино.

http://nauka.offnews.bg/news/a_1/a_66977.html?preview=ok#

Лека нощ!  Sleeping

# 716

Някъде по Америките се радват, че гледат моята любимка Хасрет Grinning И аз се радвам, че току що Грищо се класира за финал в Австралия! Peace
И на вас пожелавам радостен ден! Hug
Честото на именниците и техните близки! Grinning

Тия латиноси пак ме хвърлиха в музиката  Embarassed Mr. Green

# 717
Здравейте Hug
Момичета HugБлагодаря ви за всичко споделено.
Баги HugЛинка Hug имате лайкчета за постовете си.
Рали Hug waveyДани Hug Честит празник малко на патерица. wavey
Канти Hug за кокошките,които са емоционално сложни същества. newsm10
Честит празник на всички именници.
 Мир и блaгоденствие по светa,здрaве зa всички, некa бъдем по смирени и с повече любов в душите и сърцaтa .
 Сбъднете мечтите си ! И нека ни се случват само хубави неща !

Баги Hug поздравления. smile3501

Много път имат да извървят Сю и Джес един към друг.Много истини ще излязат ,трябва да изградят доверие един към друг, да си повярват и евентуално заедно да потърсят и стигнат до истината,за единия добра,за другия не толкова добра.Но като се има предвид и заобикалящите ги Бюлент, а и Бену,приятелка която има много информация ,а и една жена която е пренебрегната +информацията става много отмъстителна,  ще им бъде много трудно на Сю и Джес.

Мили дами,
Скрит текст:
Днес имам двама именника ММ и внучката ми ,заповядайте

# 718
Добро утро!  Hug
Честит празник на всички!  Hug
Иван не е име, както казваше един приятел Иван, а институция... Laughing
Поздравявам всички именници с една култува песен.

Честит празник на именниците на Вичи!  Hug
Да са живи и здрави, да са късметлии и много успешни!  Hug
Честит имен ден на патерица  и на Дани Hug!
Жива и здрава, добрият късмет да е с теб винаги, много щастие и благоденствие в семейството!  Hug
Рали  Hug Вичи  Hug Надин Hug Баги  Hug Канти  Hug Цвети  Hug Злати  Hug Сабинка  Hug Ринка  Hug - здраве и радостни дни на всички!  Hug

Тези дни много споменаваме партньорите, сравняваме и ги упрекваме... Какво да направим, ние сме от страната на булката!  Joy Joy Joy
Малко снимки,  зад кадър...

Хубав Ивановден на всички!  Hug

# 719
Добро утро! Hug Hug Hug

Канти HugРали Hug wavey

Надин HugВичи HugЛинка Hug

Честит празник на всички! bouquet

Дани Hug,честит имен ден,с малко закъснение! Laughing Hug
Да бъдеш здрава,обичана и много щастлива! newsm51

Вичи Hug,честит празник и в твоето семейство! Hug Hug Hug
Да са здрави,щастливи,обичани и с много късмет в живота! newsm51 smile3525

Благодаря за почерпките! Hug Hug Hug