Юлски бебета 2016 - тема 3

• 31 532
  • 739
  •   1
Отговори
# 615
За много години група  😀😀😀
Живи и здрави 😊😊😊

# 616
Честита нова година! Нека годината да е мирна и успешна!
Моето момиченце продължава да кашля, явно има храчка, но не може да я изплюе. Продължаваме с осцилококцонум и вит ц, но кашлицата не намалява. Чудя се дали да не излизем малко навън. От почти седмица е само вкъщи, а това не е полезно, но пък и с тая кашлица ...
Съгласна съм, че първите думи са без вложен смисъл, но какво от това, радостта пак е голяма!  Joy

# 617
 Elena2016 и при нас беше така 3 дни отхрачва горкото. Малко чист въздух ще му се отрази добре със сигурност. Аз купих пюре на хипп синя слива с круша, но хич не му хареса, дадах му и само круша пюре, стисна устните и ми бута ръката. Все още сме с температура, направо ми омръзна с тия вируси!

# 618
ЧНГ групааа Simple Smile
Бъдете живи, здрави и много щастливи с прекрасните бебоци!
Днес е много специален ден за мен! Калоянчо каза МАМА за 1 път, а след това и баба ! Не мога да опиша колко съм щастлива!!!
Между другото мъчението със зъбките продължава. За мое учудване второто му зъбче май ще е отгоре. Вчера го мазах с гелче и започна да ми драска лекичко. Тежко е буди се нощем плаче, но няма начин!
Поздрави от нас!
Извинявай, но бебе Калоян ли имаш предвид че е проговорило Shocked Вярно, че ми е първо дете и нямам опит, ама тези неща не се ли случват по-натам newsm78
Иначе първите срички на всички езици са еднакви, включително ма-ма, но едва ли може да търсим смисъл в тях Peace
Това е лепетна реч. Естествено, че бебетата не влагат смисъл, дадени срички не служат, за да назовават съответен обект/предмет. Само че повечето родители си мислят, че бебетата наистина се обръщат към съответния член от семейството.
Появяват се най-лесните за произнасяне съгласни първо: м, б, н, по-натам "к' примерно - билабиалните точно са първи - "м" и "б" са билабиални, те са най-лесни, само допираш двете устни и толкова. Гласните естествено се появяват заедно с билабиалнте съгласни, но по-скоро това са нечленоразделни звуци, които бебетата произнасят и уцелват някои гласни. Grinning
Катето още няма такава реч и баткото нямаше и проговори много късно, след 2.5 години. Ще видим Катето. По едно време казваше "Мам", но спря, и дотам.
Ясно е че бебе на 5м няма как да говори съзнателно. Но 1 думичка и то мама за мен е най-безценното нещо на света!!! Не съм казвала, че рецитира "Аз съм Българче" 😃 Исках да споделя радостта си с вас! Желая на всички вас скоро да почувствате моята радост! Бъдете здрави!!!

# 619
Leidi star знам какво ти е, аз онзи ден като почувствах първото зъбче че дращи се радвах все едно е проходил хихихи.

# 620
  • София - Варна
Е, да, определно е яко, като почнат така да мърморят. Joy

# 621
Leidi star знам какво ти е, аз онзи ден като почувствах първото зъбче че дращи се радвах все едно е проходил хихихи.
Мерилин, нашите момченца са на една дата. Очаквай скоро и ти включване 😊!
Дано скоро се оправи бебо! Между другото Калоян нямаше Т при поникване на зъбчо гъбчо!

# 622
ЛейдиСтар, надявам се, че не си се обидила. Не искам да помрачавам радостта на който и да е Peace

# 623
  • София - Варна
Да, и аз. Аз обясних това за съгласни и гласни, защото това ми е горе-долу професията. Mr. Green

# 624
Честита Нова Година  Hug
И ние продължаваме с кашлицата и сополки.
Днес бяхме малко на вън,времето беше супер.
Аз до сега съм въвела тиква,тиквичка,пробвахме морков и пъщарнак,но се обрина и от двете,сега се чудя с какво да продължа.Дайте предложения.

# 625
  • София - Варна
Мишлето, къде се обрина? И Катето се обрива май от морков, за пащърнака се чудя още дали се обрива. Само горе по гърдите се обрива. Не съм сигурна дали е от моркова. иначе и аз съм въвела същите пюрета + бял морков + картоф.

# 626
Мишлето,  а картоф въвела ли си? Аз съм чела,  че се преустановява захранването до изчезването на обрива.
После пак започваш с това,  което си сигурна,  че приема и няма реакция.Следва бавно да въведе напр. Моркова и следиш за реакция,  обрив, разстройство,  слуз. 
Честито на тези със зъбната.  Ние още нямаме. 
Да определени е готино да ти измърмори Мама.

# 627
Здравейте и за много години! Ние също се обринахме от моркова и пъщарнака и то на последните 4-ти дни от въвеждането им. Тогава дадох малко повечко, по 50-60 гр. При нас е брадичката, цялата гушка и малко към гърдичките. Червени петна и стоят като лишеи и пускат секрет. Постоянно се чеши там и положението става още по-зле. Имам чувството, че се разнасят.По препоръка на ЛЛ сменихме козметиката с Ла рош, после Юриаж и така си го носихме цял месец,ефект 0, докато не го намазах с обикновен крем здраве и за 2 дена голямо подобрение. Все си мислиш, че щом е скъпо значи е хубаво,но някой път съвсем обикновенните кремчета вършат чудеса. Моя бебок казва "аммм" докато му подавам лъжицата да папа, а като я лапне вече е на "ммммм" и радост голяма, докато загреба с лъжицата и вече е с отворена уста и чака Simple Smile Simple Smile

# 628
  • София - Варна
Точно така се обрина и Катето, но аз си давам морков и пащърнак, защото обривът минава за ден най-много от самосебе си. и последните пъти се обрина по-малко, та не бях сигурна какво е.

# 629
А лишейчетата с какво ги мазахте, някой беше писал по-рано в темата, че има лишеи.

Общи условия

Активация на акаунт