Юлски бебета 2016 - тема 3

• 31 569
  • 739
  •   1
Отговори
# 630
И аз да се включа по темата с говора , моята като си играе с дрънкалките им говори или по точно нещо от сорта на еееееее..  ммммм.. ббрррр  Joy А и тя също като огладнее и и се доспи казва мамм нещо такова  Grinning
И ние сме сопокиви , аман вече . Едно оправяме друго излиза  Rolling Eyes Иначе днес бяхме вън за час.

# 631
За лишеите - на нас ни помогна Нахткерцен балсам. Трябва да се маже няколко пъти на ден, честичко.
На обринатите бебчета домашно приготвени пюрета ли им дадохте? Ако са били купени - каква марка?
Ние засега минахме тиква и морков на Хип и няма проблем. Морковът запече, но малката го изкара в крайна сметка сама на втория ден. Следва пащърнак. Мисля вече на 3 дни да въвеждам - 40мл на първия, 80мл на втория и 120мл на третия ден.

# 632
Само тиква правя тъй като имам домашни. Морков взимам на Гербер, пъщарнак на Хип. Последния път взех морков на Овко, но като прочетох съдържанието глюкозен сироп, нишесте и др. го завещах на таткото. Следобед давам оризова каша с плодово пюре, че чиста не я яде, и така вкарвам и плодовете. Когато започна с нов плод, повтарям зеленчуците и обратното за да няма 2 нови неща в един ден.

# 633
За лишиите и аз мажех с Нахтхерцен балсам,за няколко дни изчезнаха.
Обрива беше по слабините,като се появи спирам да давам нови зеленчуци,общо взето си яде само тиква 😁 сама ги приготвям за сега пюретата.
Картоф не съм дала,мислех да го оставя за по-късно,но май ще е той наред.

# 634
Мишолинка, Африканче,
Благодаря за разясненията относно "говора" при бебоците! Беше интересно да се види и научната страна на нещата също.
Искам да се включа по темата с обривите. Вашите бебенца има ли ли са ситни червенички пъпчици в областта на веждите? Като започне да се чеша се появяват и малко над веждата и надолу към клепачите и видимо го дразни. Какво ли може да е това? Имаше го още преди да захраня. Но сега май си втълпявам, че са повече. Или както се казва да търсиш под вола теле!

# 635
  • София
Мишолинка, Африканче,
Благодаря за разясненията относно "говора" при бебоците! Беше интересно да се види и научната страна на нещата също.
Искам да се включа по темата с обривите. Вашите бебенца има ли ли са ситни червенички пъпчици в областта на веждите? Като започне да се чеша се появяват и малко над веждата и надолу към клепачите и видимо го дразни. Какво ли може да е това? Имаше го още преди да захраня. Но сега май си втълпявам, че са повече. Или както се казва да търсиш под вола теле!

Симеон има такива, откакто започна да се върти от гръб по корем. Аз го отдавам на това, че постоянно е в тази поза и си търка лицето в матрачето. Отделно си мисля, че може и да е от прахта, защото колкото и чисто да поддържам вкъщи, все си има прах. Мажа си го с кремче, когато видя, че се е обринал и за една вечер са изчезнали. При нас също не е от захранването.

# 636

Здравейте.
ВЪпрос относно зъбчетата - при който вече са се появили - какви бяха симптомите и за няколко дни и нощи ли се случиха нещата или съвсем изведнъж или седмици наред ?? То е ясно за лигавенето и чесането и т.н... Но снощи за първи път ми се случи детето да се събуди около 2 часа след като беше заспал и плака 1 час , докато заспа пак! Преди се е разбуждал, но максимум до 5 мин си заспива пак... А снощи явно нещо го болеше...беше му много тежко, дадох му Панадол и гелче... не мисля че помогна, накрая явно се измори просто... Та очаквах да видя някое зъбче тази сутрин, но НЕ. Sad

# 637

Здравейте.
ВЪпрос относно зъбчетата - при който вече са се появили - какви бяха симптомите и за няколко дни и нощи ли се случиха нещата или съвсем изведнъж или седмици наред ?? То е ясно за лигавенето и чесането и т.н... Но снощи за първи път ми се случи детето да се събуди около 2 часа след като беше заспал и плака 1 час , докато заспа пак! Преди се е разбуждал, но максимум до 5 мин си заспива пак... А снощи явно нещо го болеше...беше му много тежко, дадох му Панадол и гелче... не мисля че помогна, накрая явно се измори просто... Та очаквах да видя някое зъбче тази сутрин, но НЕ. Sad
Калоянчо започна да има проблеми със съня и спокойствието като цяло месец преди зъбчо. Беше поносимо до 24, когато не спа и не спря да плач до 27. Сутринта на 27 след трудно спане давах и панадол тогава видях зъба долу, който вече беше се показал целия. От начало може да има само ръбче. Температура не е вдигал, но много добър педиатър ми обясни, че от зъб Т не се вдига. Ако има Т причината щяла да е друга.

# 638

Здравейте.
Калоянчо започна да има проблеми със съня и спокойствието като цяло месец преди зъбчо. Беше поносимо до 24, когато не спа и не спря да плач до 27. Сутринта на 27 след трудно спане давах и панадол тогава видях зъба долу, който вече беше се показал целия. От начало може да има само ръбче. Температура не е вдигал, но много добър педиатър ми обясни, че от зъб Т не се вдига. Ако има Т причината щяла да е друга.

И аз така знам , че температура , сополи и т.н. от зъб не би трябвало да има. Но болка и неразположение и раздразнителност определено явно има.
Лелее, горките сте се мъчили 3 дни - и после се поуспокоиха нещата? А сега 1 седмица по-късно самото зъбче израстнало ли е вече?

# 639
Мишолинка, Африканче,

Симеон има такива, откакто започна да се върти от гръб по корем. Аз го отдавам на това, че постоянно е в тази поза и си търка лицето в матрачето. Отделно си мисля, че може и да е от прахта, защото колкото и чисто да поддържам вкъщи, все си има прах. Мажа си го с кремче, когато видя, че се е обринал и за една вечер са изчезнали. При нас също не е от захранването.
Да те попитам с какво кремче го мажеш. Когато го намажа с мляко за тяло или олио започва още повече да се чеша. Мазах със себамет млякито, бюхнен и с олио на нивея. Показах на педи и тя да да о нищо да изобщо не пожела да вземе отношение! Сега на 5 ще го водя при др педиатър. Иначе и Калоян само си търка лицето в какво намери завивка, възглавница, играчка и той мн се върти по корем.

# 640

Здравейте.

И аз така знам , че температура , сополи и т.н. от зъб не би трябвало да има. Но болка и неразположение и раздразнителност определено явно има.
Лелее, горките сте се мъчили 3 дни - и после се поуспокоиха нещата? А сега 1 седмица по-късно самото зъбче израстнало ли е вече?
На височина има още да расте. Иначе е остро като бръснач. Мажа го с гелче и постоянно стиска с перфоратора 😀!
Честно ще ти отговоря успокои се точно за 2 дни спа постоянно. Сега пак се почна другия долу се белее съседа и един от горе доста. Много е изморително 😟. Казаха ми близки, че все така щяло да е. С по-добри моменти от време на време! Само да са ни живи и здрави милите. Поздрави от нас!

# 641
  • София
Мишолинка, Африканче,

Да те попитам с какво кремче го мажеш. Когато го намажа с мляко за тяло или олио започва още повече да се чеша. Мазах със себамет млякито, бюхнен и с олио на нивея. Показах на педи и тя да да о нищо да изобщо не пожела да вземе отношение! Сега на 5 ще го водя при др педиатър. Иначе и Калоян само си търка лицето в какво намери завивка, възглавница, играчка и той мн се върти по корем.
Ами аз имам крем на Бочко за лице, синя опаковка е и не е скъп - някъде 3 лева беше. Доволна съм и не ми се е налагало да купувам други - той ми помага. Simple Smile Мисля, че олиото само ще влоши нещата - нали изсушава кожата. Ако искаш пробвай да видиш дали ще помогне и на твоето бебче. Simple Smile

# 642

Здравейте.

На височина има още да расте. Иначе е остро като бръснач. Мажа го с гелче и постоянно стиска с перфоратора 😀!
Честно ще ти отговоря успокои се точно за 2 дни спа постоянно. Сега пак се почна другия долу се белее съседа и един от горе доста. Много е изморително 😟. Казаха ми близки, че все така щяло да е. С по-добри моменти от време на време! Само да са ни живи и здрави милите. Поздрави от нас!

охх, няма да е лесно.
Зъбите са доста на брой, докато израстат всички...хаха...
НО пък съм чела, че най-трудни са именно първите, после бебчетата свикват малко поне с това усещане, неразположение, болка... и сякаш не е толкова истерично. Обаче и кътниците много мъчели, защото са все пак доста големи...
Аз започвам от днес да му давам профилактично Дентокинд по 3 пъти на ден.
Ще видим ще има ли ефект.
Някой да е ползвал и да има впечатления?

# 643
  • София - Варна
Абе, и аз знаех, че от зъби не все качва Т, но тук доста майки казаха обратното, че техните деца са вдигали.
Баткото изкара първи зъб на 5 месеца, без проблеми, само плюнчене повече. На годинка имаше пълен набор почти от зъби. Мъжът ми е бил така. До година и половина бяхме приключили със зъбеваденото изцяло.
Катето хал хабер си няма още от зъбеникнене. Joy Може да прилича на мен, първият ми зъб е пробил на 12 месеца. Joy Но не е имало драми около озъбването ми, минало е леко.

# 644
Честита нова година и от мен Simple Smile бъдете живи,здрави,много щастливи, спокойни и позитивни през новата година Simple Smile

И аз искрено се надявам в най-скоро време да видя зъбче, че бебката от три-четири дни има проблеми със спането (през деня) не знам дали е от зъбите или е друга причината, но наблюдавам внимателно, пък да видим. И аз да попитам, какво давате за зъбките, освен този Дентокинда?

Дени, аз го ползвах, но не бях толкова редовна, та не съм сигурна дали има ефект. Ще го почна пак, но ми се искаше и нещо друго да опитам по възможност да действа по-бързо,а не с натрупване, че като гледам мъничето как плаче-сърцето ми къса.А дали е възможно ушите да болят при никнене на зъбки?

Общи условия

Активация на акаунт