Искам да кажа ... (99)_05.12-11.12.

• 52 544
  • 742
  •   1
Отговори
# 465
Мислех да почивам (мързелувам) днес, но вместо това трябва да ходя по магазините за спешна покупка... А колко мразя магазини, особено в този период на годината, просто не мога да опиша...

А от утре се започва с големия екшън - до 30.декември имам точно 12 организирани мероприятия. Включвам 2 служебни банкета, банкет със съучениците от основното училище, банкет със съучениците от гимназията, сбирка с няколко другарчета от потока, две сбирки по интереси покрай хобитата ми, и четири концерта... А, и едно учредително събрание за разкош.
Не се оплаквам, хваля се  Laughing Обичам този тип въртележка, а и тази година определено имам празнично настроение.

Коледната украса още не сме сложили, но може и да не слагаме. Забелязвам някаква обратна пропорционалност - когато годината не е била добра и нямаме особено празнично настроение, украсяваме като за световно, правим сладки, готвим, месим... изобщо - опитваме се да привнесем приповдигнат дух чрез ритуалите. И обратното - когато годината е била успешна, и сме настроени празнично, не правим нищо външно, а някак от само себе си се получават страхотни моменти.
На мен със сигурност няма да ми остане време, ще подсетя сина ми, ако иска, да украси той.

Отвътре изглежда слънчево, дано е и приемливо топличко  Laughing
Лек и приятен ден на всички!

# 466
  • Бургас
Добро утро и от мен!

След като цяла седмица чаках обещаното хубаво време за уикенда, ще си седим вкъщи, детето заради антибиотик, аз заради превод.

Лиляна, весел банкет! Търново ми е сред любимите градове. Освен Царевец, може и на Трапезица да се качите.

Това с домашните е абсолютно ненужно според мен. Голяма част от учениците ги пишат, за да отбият номер /ако изобщо ги напишат/. А тези, които искат да упражнят даден материал, биха го направили и без да имат задължителна домашна.
Скоро в Каталуня имаше сериозни дебати около даването на домашни и в някои училища май отпадна официално. Със сигурност не е само там. Сега по света, скоро и у нас:) кой знае.

# 467
  • София
Без домашна работа няма как да се усвои и упражни преподаденият материал. Като гледам тийна вкъщи, не бих разчитала на добросъвестността им. Чатал на врата и това е - уви, при повечето деца. Това при Сесил е извращение, разбира се, но в общия случай съм "за" домашните.

Уф, днес толкова неща искам да направя, че не знам дали ще ми стигне времето - искам да поканя гости, да се разходим, да направя коледни сладки, децата са на плуване и трябва да купим подарък за един рожденик утре. Програмата е пълна, а имам и нова книга и ми се чете.... Laughing

# 468
Добро утро.
Имам много неща за казване и се надявам да не забравя нещо.
Алечка, босилек вирее при положителни температури и много по- добре в двор, отколкото в саксия. Запази си семената за пролетта.
Секретната книга ще погледна и аз.
Моите не се запалиха по лего, но всякакви други мании не ни подминаха.
За подаръци на близки- винаги се допитвам до родителите, в много случаи и при липса на време- пари.
Захир, свиквай. Уви, няма какво друго да напиша за такъв тип назначаване и толериране. Вече къде  ли го няма този начин на действие?
Лиляна, весело да си изкарате и понеделник само 6-ци да пишете!

# 469
  • Mediterraneo
Добро утро.
Снощи имахме гости, та откарахме до 1. Слава богу, вече не съм на работа и си поспах. Малката отново е на гости с преспиване, днес ще ни я върнат заедно с другото дете, което пък ще нощува у нас. Съответно вкъщи спаха голямата и нейна приятелка, довечера са у тях  ooooh!  Laughing

Вътрешният изпит на листовки и кормуване не са заради съответната фирма и да се убедят инструкторите, че курсистите са готови. По закон се правят вече, преди 8 години, когато вземах аз книжка, това нещо го нямаше.

Относно домашните напоследък в Испания текат усилени дискусии по въпроса. Много натоварват децата. Прибират се от училище в 5 и отново трябва да сядат да учат... Малката е първи клас, няма никакви домашни, но голямата понякога учи до 7-8 вечерта.

# 470
Нали ви споделях, че снимам кучетата на една приятелка. Бях ги пуснала в група на Акита (във Flickr) и са избрали моя снимка за корица. Гъдел е и се почувствах поласкана Party.

# 471
Нали ви споделях, че снимам кучетата на една приятелка. Бях ги пуснала в група на Акита (във Flickr) и са избрали моя снимка за корица. Гъдел е и се почувствах поласкана Party.

Лято, супер новина Simple Smile

# 472
Браво, Лято, това си е успех  Hug

Лиляна, хубаво е в Търново. Има какво да се види, хубава почивка и весел купон  Peace
На мен пък ми се ходи някъде към южна България. Нещо различно ми се иска да видя  Laughing

# 473
Лиляна, хубаво да си починеш и да се повеселиш!

Неоценимо е, когато и колективът е добър, когато има желание и настроение за съвместни забавления.Всеки го заслужава.Но за съжаление не навсякъде се получава.

# 474
  • София
Браво, Лято Hug

Руми, и аз сред феновете на Южна България. Всичко там ми харесва повече. И климатът е по-хубав, и пролетта идва по-рано, и хубави планини има, и вкусни градински неща по пътищата Laughing Някак хората на юг ми харесват повече. Като затърсим място за почивка, все натам ме тегли Laughing

# 475
Лято, супер! Направи ни и нас съпричастни!
Разгледах секретната книга за момчета. Страхотно предложение е! Дано да не забравя и да я поръчам другата година.

# 476
Ух, много хубав ден!
Сутринта получих порив и потичах на пътеката, много странно.  Почоплих си по двора на село, очистихме боклуците от ремонта на покрива, доволна съм. Сега си мацнах една маска на косата, а довечера едни приятели от София ще идват и ще поводим малко социален живот. Мисля да се опъна между котка и мъж (понеже и двамата спят) и да почета книжка.

# 477
Това с домашните го има навсякъде.....тук не само нямат домашни, но и са взели та отменили цели дялове от алгебрата. Та децата са цъфнали та вързали. За 2 по 2 разчитат на калкулатор.....нямата идея на какви куриози съм попадала.
Има ясно изразена граница, под 30 са с почти липсваща обща култура.
Прави ми впечатление не само на мен, но и на местните.....
Аз пък с домашното съм ок, за да им го е дала учителката -имало е защо. Подготовката на домашното, изисква екстра работа и от нейна страна.
А на децта нищо няма да им стане. Синът ми учи в една школа по специална програма. Баба му беше много притеснена, да не се преумори дтето...ами не въпрос на навик е - всеки ден, ама всеки божи ден - има по 2 задачи. Първокласник е (тук започват на 6) и е на ниво 3 клас.

Лято, много е хубаво това...да оценят нещата, които си направил.
Лили, приятно изкарване. Браво на такива директори, дето така организират нещата, та има и за купон.

# 478
  • София
План - изпълнен bowuu Не успях само с дългата разходка на слънчице, защото следобед много ми се доспа и уж за малко да полегна, изпуснах слънчо. Но нищо, и утре е ден Simple Smile Гостите са поканени, храната -  поръчана. Ще "готвя" от ресторант, защото хората постят, а хубавите постни манджи са много врътня и нямам сили точно сега за тях. Успях обаче да изпека първите коледни сладки, машината меси хляб, сушилнята суши, въобще - идилия Laughing

# 479
Домашното е толкова дълго, защото в час правят бог знае какво и остават нерешени задачи.
Същото е и по английски.
Аз не съм съгласна с това, госпожата да се мотае и да не успява да си предаде материала по.предмета, в резултат на което детето ми да стои до 21ч и да се подготвя за следващия ден.

Общи условия

Активация на акаунт