Изпитани сайтове за парфюми - 10

• 207 849
  • 737
  •   1
Отговори
# 450
Здравейте! Приятелката ми много харесва този парфюм: http://www.nisea-bg.com/produkti/damski-parfumi/pergolese-eau-de-parfum-50ml.html и се чудя дали да не й го поръчам, но виждам, че има вариант 100 мл, а аз имам някакви спомени, че беше най-много до 50 мл. Да попитам имате ли опит с този сайт, дали не става въпрос за менте и мога ли да му се доверя?

Нещо по моя казус?  Thinking

# 451
  • София
Не вярвам да има менте на парфюм от този клас.
(не го приемай надменно, парфюмът е чудесен, въпреки че е нискобюджетен)

# 452
Атти  Hug

Всъщност като се замисля наистина е логично това, което казваш. А как е като трайност? Аз много добре си го спомням и беше прекрасен навремето, помня, че и леля ми се пръскаше с него, и мои съученички го носеха, но сега всички свежаци са ми ужасно нетрайни. Дано не са го разводнили и него.
Ако го сравним с: https://www.fragrantica.com/perfume/Elizabeth-Arden/Arden-Beauty-88.html защото и него много го харесва половинката, кой е по-траен?

# 453
  • София
Ами те са сходни, а трайността зависи от индивидуалната химия. При мен Арден Бюти има трагично ниска трайност, въпреки силното и обещаващо начало, просто изведнъж изчезва. А Перголезе е много свежа и автентична фрезия. Отдавна не съм ги пробвала и двата, но по-скоро бих заложила на Перголезе за "непипана" формула.

# 454
Имам над 10 поръчки до момента от parfimo.bg повечето от които са парфюми. До момента нямам забележки към качеството, обслужването и комуникацията са на ниво. Не виждам смисъл, защо изобщо коментирате казус за връщане на разпечатан парфюм, след като разкъсания целофан също нарушава търговския вид. Това ясно е описано в общите им условия. 

Точно такива коментари имах в предвид...
Уважаема г-жо/г-це, целофана не е "разкъсан", а само разлепен и после отново залепен. И как иначе бих могла да разбера какво съм купила??? Ако трябва да съм честна, и през ум не ми е минавало да поръчвам нещо, за което на всичкото отгоре ще платя доставка и после вместо да си го ползвам, да се правя на интересна и да искам да го върна. А трябва ли да описвам как съм се почувствала???Пазарувала съм от доста сайтове и съм връщала дрехи, обувки, козметика. И да, имам право да си поискам 88-те лв с ДДС обратно, след като навсякъде в сайта им пише че продават оригинални парфюми, а на мен ми пробутаха менте, което след 5 мин. не мирише на нищо.
Освен това, ако са толкова читави и сериозни, колкото ги изкарвате, защо коментара ми в техният сайт, който оставих на 21.06 беше изтрит? Замисляли ли сте се как може всички коментари да са все хвалебствени, как пък не се намери един който като мен да се оплаче. Еми вече знам, видях го с очите си, преди малко, когато влязох в сайта и видях че моя коментар липсва!!!
А знаете ли, че на още същият ден върнах парфюма, като си платих за експресна доставка и вчера парфюма не е бил доставен, защото от офиса са отказали да го приемат? Какво ще отговорите на това?
Все си мисля, че е по-добре да върнеш парите и да излезеш от ситуация, отколкото да се криеш като мишка. Никога нямаше да пиша тук и никой нямаше да разбере, ако още когато звъннах в офиса девойката не ми беше казала че нямам право да го върна. Напротив, имам - връщам го цял-целеничък, във вида, в който ми го изпратиха. И мисля да сезирам КЗП. Ще пия една студена вода, но ще си търся правата!

# 455
А знаете ли, че на още същият ден върнах парфюма, като си платих за експресна доставка и вчера парфюма не е бил доставен, защото от офиса са отказали да го приемат? Какво ще отговорите на това?
Все си мисля, че е по-добре да върнеш парите и да излезеш от ситуация, отколкото да се криеш като мишка. Никога нямаше да пиша тук и никой нямаше да разбере, ако още когато звъннах в офиса девойката не ми беше казала че нямам право да го върна. Напротив, имам - връщам го цял-целеничък, във вида, в който ми го изпратиха. И мисля да сезирам КЗП. Ще пия една студена вода, но ще си търся правата!
Надявам се да ни държиш в течение как се развиват нещата с КЗП. Все си мисля, че не ги санкционират достатъчно и затова си правят каквото искат. Аз затова от БГ рядко купувам вече. Няма кой да ти разгледа жалбата добросъвестно после и да наложи солена глоба. Освен това сайта като е чешки май трябва чешкото КЗП да сезираш? Тук не знам дали ще се заемат.. Кажи после  Hug Хубаво е да си търсим правата. Браво.

Последна редакция: пт, 23 юни 2017, 18:08 от skybye

# 456
  • Sofia
Напротив, имам - връщам го цял-целеничък, във вида, в който ми го изпратиха. И мисля да сезирам КЗП. Ще пия една студена вода, но ще си търся правата!

Задължително го направи! Като чета за подобни търговци и направо... #2gunfire

# 457

Уважаема г-жо/г-це, целофана не е "разкъсан", а само разлепен и после отново залепен. И как иначе бих могла да разбера какво съм купила??? Ако трябва да съм честна, и през ум не ми е минавало да поръчвам нещо, за което на всичкото отгоре ще платя доставка и после вместо да си го ползвам, да се правя на интересна и да искам да го върна. А трябва ли да описвам как съм се почувствала???Пазарувала съм от доста сайтове и съм връщала дрехи, обувки, козметика. И да, имам право да си поискам 88-те лв с ДДС обратно, след като навсякъде в сайта им пише че продават оригинални парфюми, а на мен ми пробутаха менте, което след 5 мин. не мирише на нищо.
Освен това, ако са толкова читави и сериозни, колкото ги изкарвате, защо коментара ми в техният сайт, който оставих на 21.06 беше изтрит? Замисляли ли сте се как може всички коментари да са все хвалебствени, как пък не се намери един който като мен да се оплаче. Еми вече знам, видях го с очите си, преди малко, когато влязох в сайта и видях че моя коментар липсва!!!
Съжалявам, но аз нямам това в предвид,
Щом казвате, че и вие пазарувате от други сайтове, то сте наясно, че е нужно да първо да се запознаете с Общите условия. Ако не ви устройват не пазарувате. И аз така правя. Щом пише без нарушен търговски вид е как да го отлепиш, в пръснеш и после залепиш?А после ако го продадат на друг човек? Не съм съгласна, аз да получа после такъв отворен пръснат и залепен, не вярвам, че някой от форума също? А то не е трудно да се разбере, новия парфюм първите 1-2 натискания на пулверизатора са без парфюм, защото не е ползван.
Мисля че ако нямаха право да ви откажат да го вземат в този вид, то за какво им е да се занимават с КЗП?
А защо ще пиете студена вода, след като сте убедена в правотата си?

# 458

Съжалявам, но аз нямам това в предвид,
Щом казвате, че и вие пазарувате от други сайтове, то сте наясно, че е нужно да първо да се запознаете с Общите условия. Ако не ви устройват не пазарувате. И аз така правя. Щом пише без нарушен търговски вид е как да го отлепиш, в пръснеш и после залепиш?А после ако го продадат на друг човек? Не съм съгласна, аз да получа после такъв отворен пръснат и залепен, не вярвам, че някой от форума също? А то не е трудно да се разбере, новия парфюм първите 1-2 натискания на пулверизатора са без парфюм, защото не е ползван.

Мисля че ако нямаха право да ви откажат да го вземат в този вид, то за какво им е да се занимават с КЗП?
А защо ще пиете студена вода, след като сте убедена в правотата си?

Аз точно с нарушен търговски вид / разлепен целуфан/ им върнах/ на  parfimo.bg /обратно единия боклук - менте, другите и сега ме е яд, че не им върнах, бяха проби. И те си го приеха с връщането за тяхна сметка, естествено, и ми преведоха обратно сумата / беше парфюм-продукт на Хермес, ако за някой това е най-жизненоважното/.
А те после дали са си го залепяли и продавали обратно на някой друг, изобщо не ме интересува.
Всеки има право на личен избор от къде да пазарува и на кой да вярва, че купува оригинал, а не много добрата реплика, която си е пак менте на финала.
С верните защитници на parfimo.bg и енцо не искам да влизам в спор, защото и това не ме интересува  Simple Smile
Важна е личната поука която си направих от 1-ви път, на руска рулетка не ми се играе  Grinning
Успех на всички в избора на правилното за пазаруване място и радост от придобития парфюм!

# 459
Имам над 10 поръчки до момента от parfimo.bg повечето от които са парфюми. До момента нямам забележки към качеството, обслужването и комуникацията са на ниво. Не виждам смисъл, защо изобщо коментирате казус за връщане на разпечатан парфюм, след като разкъсания целофан също нарушава търговския вид. Това ясно е описано в общите им условия.  

И то с право си ги имала предвид. Госпожата съвсем случайно е от Сливен - града където парфимо имат или имаха склад. Навярно има някаква връзка с магазина и то не само като клиент. А как разбрах че е от Сливен? Самата тя го казва 2011 година в една друга тема. Тогава едва ли е предполагала, че след време ще и се наложи да ги защитава. Знаех си, че има нещо "гнило" в начина, по който се изказва. Прекалено корпоративно маркетингово ми звучеше и реших да проверя. Да ме извинява ако това е просто случайност.

Щом казвате, че и вие пазарувате от други сайтове, то сте наясно, че е нужно да първо да се запознаете с Общите условия. Ако не ви устройват не пазарувате. И аз така правя. Щом пише без нарушен търговски вид е как да го отлепиш, в пръснеш и после залепиш?
Законите, наредбите и конституцията са над Общите Условия и при противоречия са с предимство. Ако в Общите Условия пише, че нямате никакви права и сте просто една робиня, която имат право да бият с камшик по 5 пъти на ден, то това не е валидна клауза, дори и да сте цъкнала на "съгласявам се". Прочетете като за начало Закона за защита на потребителите (ЗЗП).

Последна редакция: сб, 24 юни 2017, 11:30 от skybye

# 460
ReinaSofia, ти нормална ли си? За какъв парфюм и какви пет лева говориш? Как по-ясно да ти кажа, че отворен или не, парфюма по-малко менте няма да стане? За теб щом е запечатан и неотварян, значи всичко е наред, това ли са ти критериите? Това за комисията няма да го коментирам, все още хората не искат да се занимават и предпочитат да замълчат. Относно студената вода-не мисля да се хабя, като ти гледам логиката и разсъжденията, не мисля че ще схванеш Wink

# 461
Току що получих мейл от Филип Филипов, Мениджър във въпросният Parfimo.bg. Мейлът е много интересен и...доста заплашителен, как щели да предоставят до компетентните органи  записите от разговорите ми с колегите му от офиса - 2 на брой ( в които аз обяснявам че искам да върна парфюма и си искам парите обратно), както и коментарите ми в бг.мама, представете си...та реших да добавя още един, та да добавят и него. Същият мейл завършва с: "А ние ще споделим опита си с Вас с всички наши колеги- собственици на електронни магазини, за да внимават повече с некоректните клиенти."
Нямам думи, това е Мениджър на онлайн магазин, който има претенциите да е един от най-големите вносители на оригинални парфюми в България! Този човек нито веднъж не ми се обади, за да чуе лично от мен какво не е наред и защо искам да направя рекламация! Вместо това, си е направил труда да ме заплашва писмено. Добре! Нямах намерение да стигам до там, но ще кача снимки на въпросният продукт, който пак казвам, е реплика на цена от 88 лв!Не знам дали ясно се вижда от снимките, че правоъгълните прозорчета, в които са баркода и другото, което не знам какво трябва да е, са отрязани и изглежда лепени допълнително. Ако не се вгледаш, няма да забележиш, но като прокараш пръст по тези места, се усеща като снаждано. Ако беше само кутията...аромата е супер слаб и не толкова траен, колкото истинският парфюм.
Искам само да попитам защитниците на сайта, защо ако всичко е наред с въпросният сайт, не се спазват законите за онлайн търговия, според които аз мога да върна продукта в опредлен срок и за моя сметка и да поискам възстановяване на сумата?Защо се опитват да ме заплашват, в каква държава живеем и в кой век, по дяволите, че аз не мога да изкажа мнение? Ще ме заплашваш с компетентни органи и с други сайтове? Няма да копирам съдържанието на писмото Ви, г-н Филипов, но Вие сте смешен и жалък и поведението Ви не отговаря на поста, който заемате! До компетентните органи съм се обърнала аз, след като на два пъти отказвахте да приемете парфюма обратно. Но както казах, вече пих студена вода (за госпожата от предният пост която се чудеше какво имах впредвид - точно тази ситуация визирах).  Току що пуснах жалба до КЗП. Мисля да се консултирам и с адвокат, защото писмото ви звучеше меко казано заплашително!
Това е от мен за сега. Не съм единствената, която се е разочаровала от сайта, но явно тук има доста поддръжници и хора, които не толерират различно мнение. Както и да е, аз не бих поръчала от този сайт, ако бях прочела подобен коментар някъде, затова си мисля че е редно да се споделят всякакви мнения, а не само хвалебствени.

# 462
  • До сърцето...
DARI_76, има си отделна тема за въпросният онлайн магазин.
Тази тема е за останалите магазини. Освен това, там ще го видят и повече хора Peace

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=963040;topicrefid=20

# 463
  • от един красив град
За съжаление снимките не се виждат.

# 464
Току що получих мейл от Филип Филипов, Мениджър във въпросният Parfimo.bg. Мейлът е много интересен и...доста заплашителен, как щели да предоставят до компетентните органи  записите от разговорите ми с колегите му от офиса - 2 на брой ( в които аз обяснявам че искам да върна парфюма и си искам парите обратно), както и коментарите ми в бг.мама, представете си...та реших да добавя още един, та да добавят и него. Същият мейл завършва с: "А ние ще споделим опита си с Вас с всички наши колеги- собственици на електронни магазини, за да внимават повече с некоректните клиенти."
Нямам думи, това е Мениджър на онлайн магазин, който има претенциите да е един от най-големите вносители на оригинални парфюми в България! Този човек нито веднъж не ми се обади, за да чуе лично от мен какво не е наред и защо искам да направя рекламация! Вместо това, си е направил труда да ме заплашва писмено. Добре! Нямах намерение да стигам до там, но ще кача снимки на въпросният продукт, който пак казвам, е реплика на цена от 88 лв!Не знам дали ясно се вижда от снимките, че правоъгълните прозорчета, в които са баркода и другото, което не знам какво трябва да е, са отрязани и изглежда лепени допълнително. Ако не се вгледаш, няма да забележиш, но като прокараш пръст по тези места, се усеща като снаждано. Ако беше само кутията...аромата е супер слаб и не толкова траен, колкото истинският парфюм.
Искам само да попитам защитниците на сайта, защо ако всичко е наред с въпросният сайт, не се спазват законите за онлайн търговия, според които аз мога да върна продукта в опредлен срок и за моя сметка и да поискам възстановяване на сумата?Защо се опитват да ме заплашват, в каква държава живеем и в кой век, по дяволите, че аз не мога да изкажа мнение? Ще ме заплашваш с компетентни органи и с други сайтове? Няма да копирам съдържанието на писмото Ви, г-н Филипов, но Вие сте смешен и жалък и поведението Ви не отговаря на поста, който заемате! До компетентните органи съм се обърнала аз, след като на два пъти отказвахте да приемете парфюма обратно. Но както казах, вече пих студена вода (за госпожата от предният пост която се чудеше какво имах впредвид - точно тази ситуация визирах).  Току що пуснах жалба до КЗП. Мисля да се консултирам и с адвокат, защото писмото ви звучеше меко казано заплашително!
Това е от мен за сега. Не съм единствената, която се е разочаровала от сайта, но явно тук има доста поддръжници и хора, които не толерират различно мнение. Както и да е, аз не бих поръчала от този сайт, ако бях прочела подобен коментар някъде, затова си мисля че е редно да се споделят всякакви мнения, а не само хвалебствени.

Не мога да повярвам  Shocked. Добре , че сподели ! Напълно ти вярвам , че не би върнала стока , ако отговаря на очакванията ти. Успех ти желая и не се оставяй да те шантажират ! Как е  възможно това , не сме в 90-те на миналия век. А точно на такова ми засмърдя силно !
Много насериозно са се взели някои "бизнесмени ". Колко по-коректно щеше да бъде да ти върнат парите. Ужас просто. Ето защо аз пазарувам парфюмите си  от физически магазини. Скъпо , но с гаранция. И всичко при теб тръгна от нарушена опаковка. Rolling Eyes
Аз съм връщала в аптека продукт за 6 лева /замениха ми го / , в 7 дневния срок , заради проблем с дозатора. Нямаше изобщо възражения, и че съм му нарушила целостта  Shocked.
Успех от мен.  Hug Много се възмутих , много !

Общи условия

Активация на акаунт