Ин витро в Истанбул - тема 20

• 96 314
  • 716
  •   1
Отговори
# 480
Няма да ви направят ин витро с наличен хепатит Б. Изследванията Hbs Ag, Anti-Hbs, Anti-HCV, Anti HIV I+II са задължителни и за двамата партньори, именно защото не допускат тези болести.
Сигурна ли си?
Не бъди така крайна и категорична... Погледни статистиката и как практикуват репродуктивните клиники при хора с ХРОНИЧЕН, НЕАКТИВЕН хепатит Б. Макар че всеки чете и се образова в това, което реално го засяга. Изследвания правят, не за да те сочат с пръст, целта е съвсем друга. Тогава сперматозоидите се "измиват" и други, различни процедури от стандартните. Темата, защо на места не правят е отделна и е сведена до финансовият интерес на Асоциации разни...
Ендометриозата също е болест, но не е пречка за лечение на безплодие и я допускат.

# 481
  • София
Здравейте момичета.
Чета ви от известно време. На този етап информативно, защото още не сме решили да пробваме извън България, но ми се иска да имам представа какво се случва в Турция - като резервен вариант, ако тук продължи да не се получава.
Споменахте, че при проблеми с килограмите - наднормено тегло, не се стартира процедура. Може ли малко повече информация в тази връзка. Пращат ви да сваляте определени килограми или как точно решават кога вече е ок да се стартира  newsm78? Питам, защото това ми е болна тема. Опитвам да свалям, но за сега без особен резултат.
Благодаря  bouquet.

# 482
Зазу, добре дошла! Не е задължително, но е препоръчително. Има момичета, които и с малко отслабване успяват. Ти сигурно си с инсулинова резистентност? От самите процедури и лекарствата се пълнее. Така че ако успееш да се сложиш на режим и да махнеш няколко килограма, това ще ти е от полза без значение къде ще правиш опита, дали в Турция или БГ.

# 483
Няма да ви направят ин витро с наличен хепатит Б. Изследванията Hbs Ag, Anti-Hbs, Anti-HCV, Anti HIV I+II са задължителни и за двамата партньори, именно защото не допускат тези болести.
Сигурна ли си?
Не бъди така крайна и категорична... Погледни статистиката и как практикуват репродуктивните клиники при хора с ХРОНИЧЕН, НЕАКТИВЕН хепатит Б. Макар че всеки чете и се образова в това, което реално го засяга. Изследвания правят, не за да те сочат с пръст, целта е съвсем друга. Тогава сперматозоидите се "измиват" и други, различни процедури от стандартните. Темата, защо на места не правят е отделна и е сведена до финансовият интерес на Асоциации разни...
Ендометриозата също е болест, но не е пречка за лечение на безплодие и я допускат.

Мила, нямах за цел да те отегча. При това изобщо не съм сигурна. Просто коментирам какво на нас са ни изисквали преди процедурата като задължителни изследвания. Аз лично ги направих в последния момент и им ги дадох непосредствено преди трансфера. Ако не ги бях представила нямаше да има трансфер.
Неуместно е да сравняваш ендометриоза и хепатит. Това са болести от различно естество.
А няма ли риск ти да се заразиш от партньора си със същата болест?
Турция като цяло предлага всякакви решения в медицината. Само трябва да намериш правилното място за това. Успех

# 484
  • София
Зазу, добре дошла! Не е задължително, но е препоръчително. Има момичета, които и с малко отслабване успяват. Ти сигурно си с инсулинова резистентност? От самите процедури и лекарствата се пълнее. Така че ако успееш да се сложиш на режим и да махнеш няколко килограма, това ще ти е от полза без значение къде ще правиш опита, дали в Турция или БГ.
Не съм с инсулинова резистентност, но пия глюкофаж заради качеството на яйцеклетките. Аз не пълнея от процедурите и лекарствата, не ми влияят. Просто си похапвам повече отколкото трябва и не мога да преборя начина си на хранене. Почнах спорт, доста интензивен, но без промяна в храненето, няма особен резултат.

# 485
Здравейте. Аз съм с хроничен хепатит Б. Правих ин витро опит в Мемориал през2012 год.Имам син на 4 години.На сина ми освен основните ваксини за хепатит Б,му поставиха и ХЕПАТЕКТ веднага след раждането.Съпруга ми също е ваксиниран.

# 486
здравейте може ли малко инфо за болница мемориал от писаното от вас виждаме че вие имате една 4 год. звездичка от там кажете как протича една такава процедура там

# 487
ALMIRA, не си успяла да ме отегчиш...Както искам да кажа е, че всяка трета двойка по Света с репродуктивни проблеми има хроничен хепатит Б. Абсолютно всички клиники също правят или поне трябва да правят ин-витро на такива хора. Останалото е неетично! Попитах основно, защото тук където сме, имат забрана от местна асоциация, която връзва ръцете на хора с хроничен хепатит Б с цел да си продават хапчетата за безсмисленото лечение струващи около 1200$ за един месец. Лечението понякога продължава около година и не дават гаранция. Както и да е...на никого не пожелавам да попадне в капана на бюрокрацията и да го подпира репродуктивния часовник.
Що се отнася до заразяване, няма опасност с неактивен вирус. Поставя се ваксина!
Нека се научим преди да сме крайни, да мерим три пъти и да четем. Защото не се знае, какво ще ни дойде на главата. Това е много деликатна тема, като цяло.
Ендометриозата, хламидията и др. са достатъчно коварни болести и не малко от тях се предават по полов път и увреждат "машинката" за бебета.

Здравейте. Аз съм с хроничен хепатит Б. Правих ин витро опит в Мемориал през2012 год.Имам син на 4 години.На сина ми освен основните ваксини за хепатит Б,му поставиха и ХЕПАТЕКТ веднага след раждането.Съпруга ми също е ваксиниран.
Нарин, прекрасна история. Дано помогне тази информация на много други в това положение. Бъдете живи и здрави Hug

# 488
  • Варна
dinko kolev, съжалявам много за неуспеха ви в Щерев, но няколко пъти момичетата те посъветваха да прочетеш темите назад. Вместо да ходиш от тема в тема и да задаваш еднотипни въпроси, вземи се информирай малко. Пътят е труден и понякога дълъг, но точно тези теми за Ин витро в Истанбул действат като психотерапия  (като изключим последните 3 - 4). Не искам да бъда в никакъв случай груба, но си струва усилието. Успех ви желая в избора на клиника.

Последна редакция: нд, 12 фев 2017, 15:22 от dalivali

# 489
всичко е изчетено питам защото виждаме че има много семейства който са успели в турция да споделят къде и какъв е пътя по който се минава който не го е изпитал той незнае какво е да се луташ и да не знаеш къде да се обърнеш и най лесно е като теб да се каже четете

# 490
  • Варна
Определено нищо не сте прочел след като продължавате да задавате един и същ въпрос.
Моето семейство също е едно от претърпелите крах в процедурите в БГ, но същевременно успяхме в МЕМОРИАЛ. Да, това е една от болниците, които се коментират в тази тема!!!

# 491
Алмира, стана ясно, че и в двете клиники - в Турция Мемориал и Бахеджи провеждат процедури на хора с хроничен хепатит Б и възнамерявам да сложа тази полезна информация на първа страница още с подготвянето на следващата тема. Тази новина е прекрасна, защото ще има възможност много смейства да се сдобият със своята Истанбулска мечта.   Hug
Желая на Викториа успех без значение къде ще направи процедурата, дали в САЩ, Турция или в друга държава по света - важното е да успеят! Hug Heart Eyes
Динко, пътят и в Турция не е лек, както е навсякъде по света. Човек трябва да бъде реалист и да знае точно какво да очаква от своите лекари, както казах и от по-предните си постове. Със сигурност обаче, ако трябва да съпоставяме работата на бг лекарите с тези на турските - превес и позитивите наклоняват за турските специалисти!!! Peace Ембриолозите са на много по-високо ниво и дори да има някакъв печелбарски стремеж е в хиляди пъти по-нисък от този на който сме се нагледали в БГ. В Турция си мисля, че има морал. Но винаги има НО!!!
Въпросът е да попаднете на своя лекар и на своята клиника, която ще сбъдне мечтата ви. Аз за разлика от Дали Вали те съветвам да прочетете всичко, защото през последната 1 година има много разочаровани от Мемориал, дори от мами, които са имали успех там преди 2014 и завърнали се 2 години по-късно. НО имай предвид, че има много разочарования и от Бахчеджи, защото и там знам са допускали грешки с пациенти. Така че номерът е не къде и как и какъв е пътя, а къде ще усетите, че ще бъде вашия шанс за сбъдване на копнежите ви. Стискам палци и не се колбай да задаваш ако трябва и хиляда пъти своя въпрос! Така се стига до истината. Стискам ви палци за успех, без значение как и къде - важното е бебета да се раждат. Praynig

# 492
Категорично споделям мнението на Сладурката!
Виктория, направете среща и в двете болници, вижте атмосферата и докторите и ще усетите, кое е вашето място и вашият доктор. Вече е ясно,че и на двете места ще може да направите опит, но все пак трябва да го почувствате и да бъдете уверени, че това е вашата клиника  и доктор. Аз съм в Бахчеджи, имах за кратко бременност, но със сигурност знам, че това е моята клиника, а Карликая моят доктор. Тази година живот и здраве пак ще правим опит!
Желая ти от сърце успех, каквото и да решиш bouquet

# 493
Съни, личната ти поща е пълна, моля те - освободи, за да ти пиша! Hug

# 494
Динко, наистина прочети темите назад.
Влизаш тук и искаш да решим вместо вас.
Толкова е полезен форумът, че ако наистина човек е тръгнал към Истанбул и е изчел всичко незнам какво няма да му е ясно!
Има и фирма, която адекватно насочва пациенти и за двете клиники-Турмед.
Прочети, звънни и чааак тогава питай тук!

Общи условия

Активация на акаунт