Снежец тихичко вали,вали , АПРИЛче в коремчето ни спи - Тема 9

• 51 391
  • 741
  •   1
Отговори
# 360
Момичета, днес бях на лекар. Казаха ми, че гърдите ми са чисти,  но гърлото е пожар. Изписаха ми сироп Стодал, прополки, вит. Ц и парацетамол 3 пъти на ден. До тук добре, но вече 3 пъти вдигнах темп. и изпих 3-те парацетамола. Сега го взех третия, че съм с 39 температура. Обадих се на гинеколожката да я питам ако пак вдигна дали да взема 4-то парацетамол, а тя ми каза да пия аналгин, че от парацетамола нямало да падне, но ММ е фармацевт и каза, че не е съгласен да пия аналгин, че не е за бременни и да си пия парацетамол.. Кажете някой лек друг, че цялата се трееса от студ и главоболие. Дано сега падне ..  Sad

Ако си склонна, опитай някое от следните:

www.namama.bg/article/homeopatiia-i-vazpaleno-garlo

www.holistichno.com/%D1%88%D1%83%D1%81%D0%BB%D0%B5%D1%80%D0%BE%D … 80%D0%B0-210.html

Бързо да се оправяш!

# 361
Аналгин и аспирин не е желателно да се пият. Пробвай с още Парацетамол, доколкото знам максималната доза е 3 по 2. Иначе - оцетени чорапи на краката, разбит белтък пак на стъпалата, малко по-хладен душ и т.н. Пробвай и дано мине скоро!

Мис, на мен вече ми омръзна да се оплаквам, но от няколко дни освен болката отзад в таза и към крака, се появи и една отпред в сгъвката, където описваш и ти. Боли все едно там има нещо опънато и аз не знам как да го обясня. Като се разходя малко повече намалява, но иначе направо си куцам Sad Май е време да ида на невролог. Отгоре на всичко покрай тези болки взе да ме стяга и корема май...

# 362
  • София
На моите деца им свалям температурата в оцетени компреси, когато лекарствата не действат - пробвай, помага наистина. Разтваряш малко оцет в студена вода и слагаш напоени кърпи на челото, ходилата, китките - абе, навсякъде, където кръвта минава близо до кожата. Като се стопли кърпата, сменяш. Успех! Ако имаш вана, също помага - правиш я с температурата на тялото - около 37 градуса, не по-малко, че щe получиш шок, влизаш вътре и киснеш, докато водата постепенно изстива. Това също съм го правила на бебетата, вместо лекарства - много е ефикасно.

# 363
Температуратс не спада и взех едно хапче шуслерови соли номер 3 и седя с кърпа с оцет на главата. Какво ли не пия, но кашицата и температурата не се повлияват. Много ме е страх дали бебо е добре... 😔

# 364
Температуратс не спада и взех едно хапче шуслерови соли номер 3 и седя с кърпа с оцет на главата. Какво ли не пия, но кашицата и температурата не се повлияват. Много ме е страх дали бебо е добре... 😔

Ако имаш възможност, взимай на често.......през 15 тина миннути по една ШС 3. Преди лягане си сложи краката в леко топла вода с малко морска сол, обуй си после чорапи и лягай. Целта е да се изпотиш и да изхвърлиш токсините. Можеш също да слагаш студени компреси от вътрешната страна на бедрата......така тялото се охлажда най-бързо защото има големи кръвоносни съдове.
Иначе, ако мога поне малко да те успокоя ще кажа, че при първата ми бременност се разболях от пневмония и бях с висока температура почти две седмици......накрая за щастие родих живо и здраво дете.

# 365
А когато пия шуслерови соли може ли да вземсм парацетсмол? Спадна малко под 38 температурата. Напоих си и чорапите с вода и оцет и държа кърпа и на китките. После мисля да си сложа ракия и пипер на памук и на гърлото, дали е добра идея? newsm78

# 366
  • Бургас
А когато пия шуслерови соли може ли да вземсм парацетсмол? Спадна малко под 38 температурата. Напоих си и чорапите с вода и оцет и държа кърпа и на китките. После мисля да си сложа ракия и пипер на памук и на гърлото, дали е добра идея? newsm78

Спокойно може да ги пиеш. Може да изсипеш няколко таблетки в бутилка с вода и начесто да пиеш от водата. Също така може да си вземеш нещо хомеопатично като Грип хил, Осцилококцинум, Пара грип, за гърлото -Ангин хил, за бронхит - Бронхалис хил.

# 367
  • Варна
 Confused Милата  Sad
Не знам много бабини илачи за температура аз, освен това с оцета и това което Викси каза. Мисля, че за да падне Т, трябва да облекчиш гърлото първо, явно то е вината за високата Т.  Мисля така, защото мен като ме хване носоглътката (аз с нея си имам повече проблеми) и аз вдигам висока температура. Ако успееш да го облекчиш малко с нещо, може и да започне да пада през нощта. Малко наизуст говоря, но просто добавям някаква идея.  Дано се оправиш колкото може по бързо, а бебчо, ако нещо не му е добре вярвам че ще ти даде сигнал  Confused
Това с морската сол и изпотяването много помага, като малка все така са ме лекували, при това светкавично, за 1 нощ съм готова. Само че така като сме бременни ок ли е да се затопляме толкова? Навсякъде чувам че не е добре да се топлим много

# 368
  • София
Това с ракията и пипера ми звучи като древно китайско мъчение, не бих си го причинила, но пък ако ти нямаш нищо против и си го правила друг път, и знаеш, че ти помага...Загряването с морска сол също не ми се струва добра идея, предвид температурата и бременността.

# 369
Май колкото и да ми е студено един хладък душ би оправил положението. Поне ММ ми го предлага това с охлаждането.. ся ще събера сили и ще вляза под душа. Малко ми светна иначе, ама пустата Т не пада  Thinking

# 370
  • Бургас
Това с изпотяването и загряването било мит. Точно обратното се правило при температура - охлаждаш се.

# 371
Аз като не съм бременна и имам темп и болки в гърлото, спирам да се храня и за 24 часа преборвам вируса, без да пия нищо, но сега незнам дали е ок😒

# 372
Ох, това с ракията не бих си го причинила, но ти трябва да видиш от какво ще се повлияеш най-добре.......Явно при всеки е различно - на някои им понася добре затопляне и изпотяване, на други охлаждане.....Имам една позната, която като усети че се разболява отива на сауна (изобщо не е подходящо за бременни....само споделям), та тя казва че след една такава процедура и зверското потене в сауната пресича всяка болест на мига........Склонна съм да вярвам, защото ММ като вдигне температура (което става много рядко, но пък качествено-над 39.5, винаги се лекува с горещ душ и краката в морска сол, в резултат на което се преоблича 2-3 пъти през ноща заради потенето, а на сутринта е като нов. Сина ми точно обратно-морската сол не му действаше.....него го събличах и му слагах една мокра моя нощница за няколко минути....само така сваляше температура.

Наистина ако овладееш гърлото, мисля че ще решиш доста бързо и проблема с температурата. Направи си гаргарата с нишадъра.....страхотен антисептик е и ще облекчи възпалението.

# 373
Баща ми като усети,че настиви пие осцилококцинум и преди лягане хубаво се напарва в банята.Постепенно усилва топлата вода и вечер се преоблича няколко пъти,а на сутринта е видимо по-добре.Това с оцета също много помага,за гърлото вземи една лъжица мед и я остави да ти се разтопи сама в устата.Друго,друго..  newsm78 не се сещам.Скорошно оздравяване.  bouquet

Аз да чукна на дърво не съм настинала,а всички покрай мен ги хвана грипа.Не знам дали не е от хранителната добавка - Неоксид.Доки ми я изписа,има витамини ,предпазва от грип,влияе положително върху кожата и растежа на ноктите,та силно се надявам да ме подмине.  Praynig

# 374
За гърлото пробвай с тантум верде спрейчето, щом е за малки деца предполагам става и за бременни. Освен това ангин джуниър, моята дружка така я лекувам само. Аз съм се лекувала като смеся една лъжица мед, една лъжица зехтин и една лъжица ракия. Става кашичка и гълташ от нея през 1 час примерно. Много успокоява. Ракията е в минимално количество, така че става за бременни според мен. Освен това при много висока Т моята е обтривам със сапунена вода - челото, китките, колената отзад, отстрани на слабините, слепоочията. Много й помага. Когато Т е била над 39 няма как да спадне до 36.6, така че не търси тази цел, важното е че е паднала под 38 дори.

Общи условия

Активация на акаунт