Снежец тихичко вали,вали , АПРИЛче в коремчето ни спи - Тема 9

• 50 530
  • 741
  •   1
Отговори
# 645
По принцип е твърдичък..При мен по-скоро като повървя 5-10 мин и тогава започва. След преглед ми изписа Магнерота.

# 646
Щом имаш втвърдяване и са те прегледали значи са си контракции и магнерота е на място. Трябва му малко време да се натрупа, но не са малко и случаите, в които не спират болките. Почивай си повече всичко ще е наред  Hug

# 647
  • Бургас
И аз като се изправям от легнало положение умирам от болка, но тя е в пубиса и кръста. Направо е някакъв ужас  Tired

Относно раждането - твърдо искам да е нормално, стига да няма противопокозания да раждам така. Секциото не ми допада, нито разбирам логиката на жените, които от страх се подлагат на него /пак ще те боли много, но с тази разлика, че ще е след, а не по време на раждането, а и какво успокоително има в това да ти разпорят корема и да те накичат с катетри и дренажи/, но пък съм ЗА правото на избор всяка жена да роди спрямо собствената си психологическа нагласа и предпочитания. Не съм ок някой да ти ограничава правото да взимаш решения за собственото си тяло. В някои страни например при нормално раждане задължително ти слагат епидурална упойка и никой не те пита искаш или не, което също е много тъпо. Абе, въобще западното здравеопазване е толкова прехвалено и надценено.

# 648
Манха, като тръгна да поръчвам, ще ти пиша, че досега все през посредници съм пазарувала...

# 649
  • където мечтите се сбъдват

Относно раждането - твърдо искам да е нормално, стига да няма противопокозания да раждам така. Секциото не ми допада, нито разбирам логиката на жените, които от страх се подлагат на него /пак ще те боли много, но с тази разлика, че ще е след, а не по време на раждането, а и какво успокоително има в това да ти разпорят корема и да те накичат с катетри и дренажи/, но пък съм ЗА правото на избор всяка жена да роди спрямо собствената си психологическа нагласа и предпочитания. Не съм ок някой да ти ограничава правото да взимаш решения за собственото си тяло. В някои страни например при нормално раждане задължително ти слагат епидурална упойка и никой не те пита искаш или не, което също е много тъпо. Абе, въобще западното здравеопазване е толкова прехвалено и надценено.
Мис,аз искам секцио,но не заради болката,а заради последствията от нормалното раждане,които за мен са много по-сериозни и социално значими отколкото някакъв си белег и придърпване,ако случайно решиш да правиш стречинг примерно.

# 650
  • Бургас

Мис,аз искам секцио,но не заради болката,а заради последствията от нормалното раждане,които за мен са много по-сериозни и социално значими отколкото някакъв си белег и придърпване,ако случайно решиш да правиш стречинг примерно.
Стефи, би ли споделила /ако искаш, разбира се/ как е преминало раждането ти. Какво толкова ужасно се е случило?
Иначе съм напълно съгласна, че и двата вида раждане може да са и много леки, и супер тежки. Затова казвам, че жената трябва да има избор да ражда както иска и както ще се чувства най-спокойна.

# 651
Alisa аз като вървя също получавам контракции.Моменти са и като забавя темпото минават,но по някое време пак се получават. Tired Аз също пия магнезий и чак след половин месец имаше ефект.  Peace

# 652
За много години и от мен  Grinning пожелавам ви да сте здрави щастливи и леко бременуване . Моето  трето момченце което чакам върви с 10 дена по голямо 

# 653
Аз се обърках, това че корема се втвърдява и боли значи се имам контракции ли?  newsm78
Защото напоследък и аз не издържам много след два часа спокойна разходка имам чувството че бебето слиза на долу, ама до където може и тогава ми става твърд корема започва да боли и не издържам, трябва да легна.  Иначе си имам изписан магезий и като си почина ми минава но си мислех че понеже корема ми стана по голям и вече ми тежи и е нормално.

# 654
  • София
Браво на юнака. Аз си пия магнезия и почивам активно за момента и вече нямам тези болки. Ще шетам като родя.
Намерих ето този списък, качвам го - https://docs.google.com/spreadsheets/d/1JUQ5W_cr7xolliWSuztqu_rU … rqDhXJBcFH1EI/pub

Много ме сърбят ръцете да пазарувам, а колкото повече чета, толкова повече се уверявам колко непрактични са покупките ми до момента ooooh!

# 655
LilyRose, втвърдяването на корема почти 100% значи контракция. Вече дали е опасна, т.е. такава, която може да доведе до скъсена шийка например или е подготвителна, Бракстън-Хикс, които не са опасни, само лекар може да каже. Или поне би трябвало да може.
kate_hecate, има и в този списък излишни неща, както и във всички други. Вярно е, че за някои е индивидуално, но има и такива, за които е почти 100% сигурно, че са излишни. Например кофата с капак за мръсни бебешки дрехи. Чак пък толкова мръсни да са, че и капак да трябва  Laughing Дрехите може да са много, поне някои, аз писах във ФБ по въпроса с бодитата с дълъг ръкав, че не са удобни под гащеризон пак с дълъг ръкав, а основно това носят бебетата. Чорапи не съм ползвала толкова много, възглавници, юргани, шишета, 2-3-5 играчни за новородено и още куп неща. Като цяло за стотен път ще кажа - не се презапасявайте с нищо "за всеки случай". Почти всичко, което е по-спешно може да се купи от аптека, а такива има навсякъде, дори и денонощни.
За втория линк - пак има нещо забавно, купете си халат  Laughing Чаршафчетата е важно да са от хубава мека материя. Аз лично ползвах обикновени, не с ластик. Протектор задължително, добре е да са 2, за да има какво да сложите докато единия се пере. Одеялото е добре да не е много дебело според мен. Пижамките - цели гащеризони, памучни. Под тях боди с къс ръкав. Спален чувал може да вземете един след 2-3 месец и да видите изобщо ще иска ли да спи в него. Ако да - голямо удобство е, ако не - излишно е. Но със сигурност не ви трябва в началото, те не могат да се въртят и отвиват. Възглавници никакви не съм ползвала.

# 656
За много години, момичета! Да сме живи и здрави, всичко друго ще се нареди  Hug
От Коледа не съм влизала в темата - грипа не ме пощади  Mr. Green нито мен, нито ММ.
Двамата изкарахме ужасни празници - с кашлица, температура, хрема и всички екстри. И за капак, трябваше да ходим на работа, тия 4дена м-у празниците. Колежката, коята уж ще ме замества и ми донесе грипа, излезна болнични  Mr. Green Така й бях набрала яко, че сутринта рано я сурваках - и има наглостта да ми казва да ходя да си купувам сироп за кашлица  ooooh!
Та така с мен, тази година започна с грип, дано се нормализитат нещата. Още не съм се оправила, но вървя към оправяне.
Пазете се, много е коварен този грип  Sick

# 657
http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=3743
Това също ми се стори полезно до някаква степен, но отново нека по-опитните мами си кажат мнението за спането.

Гласувам с две ръце за спалното чувалче. Аз предпочитам тези, които са изрязани като потник в горната част т.е. без ръкави. Пести ми много притеснения дали няма да се отвие по време на сън и се чувствам много по-спокойна.

А за ражданията - твърдо за нормално раждане, въпреки че имам много лоши спомени. По мое мнение човек не трябва да върви срещу природата. Въпреки това,  в никакъв случай не упреквам майките които взимат решение за секцио. Все пак всеки сам решава съдбата си и следва да е отговорен за решенията, които прави, както и да търпи последиците от тях.... Друга причина в полза на нормалното раждане е една упойка преди години, след която много неща тотално се объркаха - изпаднах в депресия за много дълго време, оттогава имам проблеми с вестибуларния апарат, започнах да повръщам в кола, асансьор и всякакви движещи се обекти.....,пълен кошмар ...... Sad (нямам идея до колко е свързано с вида на упойката или с организма, но на мен ми я поставиха  "хубава" болница) След този случай не давам да ми поставят упойки......даже шокирах едни доктори, когато отказах да ме упоят за кюртаж. А и като цяло, секциото си е операция и крие много повече рискове от естественото раждане.......ако няма медицински показания не доумявам защо здрав и прав човек би легнал под ножа  #Crazy  #Crazy  #Crazy

# 658
  • София
Мда, аз имам 4 операции с пълна упойка и всеки път излизането от упойка ми е било различно. Най-кошмарното ми беше точно на втората операция в Майчин дом и като цяло съм се зарекла, че там не стъпвам. И аз не искам скецио, а да родя нормално, но всеки лекар като чуе за моите 4 коремни операции - 3 от тях гинекологични и започва с "Ама то защо да рискуваме... по-добре секцио". Със следящата ме се разбрахме в 9тия месец да водим преговори, че и плацентата ми беше много ниско, тръгна да се вдига, дано имам шанс за естетвено раждане. От процеса на раждането хич не ме е страх, даже си мисля, че и епидурална не искам. Аз нося на болка много, колко пък чак толкова да боли... Ако се наложи секцио - надявам се бързо да се възстановя, за да мога да си гледам бебето, но от опит знам, че от операция до операция разликата е огромна (от лапаро съм се възстановявала за 2 дни и 2 месеца за сравнение) и 100% не го предпочитам. Но и аз съм твърдо "за" правото на избор.

# 659
И аз се обърках много. От снощи имах сравнително силни болки ниско долу, подобни на менструални и в кръста. Даже имах и едни боцкания във влагалището снощи. Днес се оказа, че сега матката е много спокойна даже. А предния път без да ме боли ми показаха как се е сплескала матката от единия край.

Общи условия

Активация на акаунт