Снежец тихичко вали,вали , АПРИЛче в коремчето ни спи - Тема 9

• 50 556
  • 741
  •   1
Отговори
# 585
  • Бургас
Само ме успокояват думите на аг,че третото раждане е най-сладко,но като ровя из форумите не съм сигурна,че е така.
Споко, ще го изтреляш с едно кихане  Mr. Green Hug

# 586
  • където мечтите се сбъдват
Мис, те ти го дават на третия ден, но ти преди това можеш да ходиш да го кърмиш ако искаш. Аз така правих, десетина минути преди часа за хранене. И нямах никакъв проблем.
А, така става. Аз останах с хубаво впечатление от болницата, в която ще раждам, че приветстват и помагат много на родилките в кърменето. Даже при нормално раждане ти го носят за сучене до втория час, защото после се отпускали и заспивали.

Стеф, много тежко ли ти беше първото раждане? Затова ли си се насочила към секцио? Аз още не съм говорила с Татарова за раждането. Как ти се стори - на кой тип раждане е привърженик?
И аз се замислих за Вип стаята, но нещо ми се свидят парите. Тя отива 2 хиляди и малко.
Miss,при нормалното раждане не сме се разделяли с бебето-направо ни качиха заедно в стаята  Peace Иначе раждането ми предполагам не беше толкова тежко,колкото аз тежко го изживях.Бях в шок след раждането и изпаднах в следродилна депресия.Не можах да се зарадвам на бебенцето си,а трябва и да кърмиш-как да кърмиш след такъв стрес.Не е за мен тази работа  Peace Ще видя как е секциото и възстановяването от него и след време ще имам по-обективно мнение,вече за моите дъщери  Simple Smile Физически се възстановявах месеци,а психически-още не съм се възстановила.С Татарова тепърва ще говорим по темата с подробности,но аз искам секцио този път.

# 587
23 г.с е началото на 6ти месец.
Относно раждането секцио за пример ми е Манха, тя каза, че веднага е почнала да се грижи за бебчо.
Относно секса, на мен ми е голям филм, много ми се прави, но ММ е на моменти. А имах забрана 2 месеца, а сега картбланш, а той се дърпа. Аз го приемам мн лично, сякаш го губя, което ми е голям мъка.
Деликатен момент. Може би иска да те пази от притискане?! Или той така да интерпретира ситуацията. Поговорете си. Аз си мисля, че трябва да се търсят удобни за коремчето позиции. Или ревнува от новия човек, който е приоритет за първите два месеца? Или просто му е напрегнато на работа по празниците? Успех! Simple Smile

# 588
На мм пък само секс му е в главата, ако може всеки ден е най-добре, ама нямам сили и желание аз, а и всичко ме боли, цялата съм схваната. Той се сърди, така че и това не е вариант, предпочитам да го е страх от бебето!
След секциото изобщо не знаех къде се намирам първият ден, само лежах си спомням и явно все съм придрямвала. На другият ден чак следобеда дойде една жена да ни покаже как да се радвижим без да боли, ама то ти се вие свят, от всякъде стърчат катетри, абе гадна работа. Изобщо не съм си представяла да кърмя, даже и за бебето не ми е идвало на ум, толкова ми беше странно всичко. Вече на третият ден като ме качиха в стаята разбрах за какво съм дошла, преди това бях като полуидиот, явно зашеметена от упойка и болкоуспокояващи. И сега не ме е страх от болката, а от онези 2 странни дни в реанимацията, където не знаех жива ли съм или умряла! Страх ме е, че много ще ми липсва каката, както и че на нея ще й е безкрайно мъчно за мен, защото сме много привързани една към друга, защото може да се каже, че бащата почти не участва в нейното отглеждане, освен че я води и взема от детска градина. А да, и страх ме е да не стане гаф по време на операцията и да не умра..... Embarassed . Искам вече всичко да е минало и да сме си в нас!

# 589
  • Бургас
Добро утро! Днес изненадах света /и себе си/ като станах малко преди 8. Снощи не спах добре, защото имаше купон........в корема ми. Мъжа ми наивно предложи да сме си лягали навреме до 24ч, сина му пък е на друго мнение  Mr. Green Сега си лежа на дивана, стомахът ми издава звуци от небитието и съм изгладняла като вълк. ММ излезе да свърши нещо служебно и обеща на връщане да се погрижи за фигурата ми с нещо тестено ако закусвалнята въобще е отворена.

Frozenka, май и мъжа ти страда от "синдрома на чугунения тиган"  Wink Да го стягаш.

# 590
  • Варна
Хаха, и аз днес съм кукуряк от рано, лудетината в корема ми не се спря от 9 до към 12 вечерта , направо ни изуми. Изобщо не се впечатляваше дори и от милването на мъжа ми, даже гепи си правиха... ММ беше като втрещен  Grinning по едно време с фенер ми гледаше корема  hahaha
Тая сутрин ме събуди скимтенето на ММ- помислих че сънува кошмар, и побързах да го събудя- той пък сънувал че се бори с някаква жива плюшена играчка в гардероба - малко мече  Rolling Eyes и от тогава съм кукуряк. Гледам из ФБ някакви торти, и се точа днес да направя и аз  Grinning
За раждането, нямам идея кое не е толкова тежко... май зависи от предварителната подготовка - психическа и физическа Thinking Мен хем ме е страх, хем си повтарям че ще мине бързо. Страх ме е за бебчо, дали ще съм адекватна след раждането в грижите за него и дали ще съм добра мама  Embarassed

# 591
  • Бургас
Преди половин час ми се появи някаква ужасна болка в ребрата под гърдите и отива към стомаха. Все едно някой ми е скачал върху гърдите. Четох, че било уж нормално при бременност, но е супер гадно. Всеки ден изскача някое ново неразположение. То не беше кръста, всъщност целия таз, не беше гадния запек, сега и това. Казах на мъжа ми, че ако иска второ дете, да си търси нова жена.

# 592
Miss ще забравиш всичко до 3 години 😂 Странно нещо сме жените, аз 1 та година след раждането се страхувах при мисълта за нова бременност, а сега толкова се вълнувам и радвам😀

# 593
  • София
Малкия шош снощи беше полудял. Един час, хора, един час рита като луд, обръща се, протяга се, купон! Започвам да се протеснявам, че това няма да е като малкия си батко, а като големия и ще ни стопи лагерите. Стара съм вече за толкова енергично дете ooooh! На тази гестационна възраст един час би трябвало да ми е цялото будуване за денонощие, а той снощи си го взе от 12 до 1 Crazy И сутринта - пак! Не съм пила кафе, не съм яла шоколад, нищо превъзбуждащо, не знам какво стана...Освен киното, шумът в салона да са го превъзбудили, нали чува вече Thinking

После сънувах нещо свързано с раждане, провокирано от разговора ни тук, не помня какво, помня само, че се събудих и усилено дърпах измежду краката си възглавницата, с която спя, явно се опитвах да я родя hahaha

Секс не правя никакъв, поради липса на мъж. Мъка, мъка...

Като каза Фрозенка за страховете си, си спомних - и мен от това ме беше страх като раждах втория път. Ужасно е, но в един момент наистина не те е страх за себе си, а да не се обърка нещо и да страда детето ти, вече роденото имам предвид. Майчинският инстинкт е ужасно силно нещо, елиминира дори естествения инстинкт за оцеляване.

# 594
Добро утро от сънливиките хахах
Ей не мога да се ориентирам нито кой ден е нито колко е часа, като нямам режим за работа, то и да си почиваш не било лесно  Blush но ще свиквам, да я карам по спокойно Simple Smile)
За разждането гледам че коментирате, ох мен много ме е страх да си призная, но не искам нито да слушам, нито акъл да ми дават, като му дойде времето ще видим какво ми е отредено. С доктора съм се разбрала вече на прегледа януари да ги коментираме тези неща, да видим след прегледа на очите какво ще ми препоръча, ще го слущам и това е Simple Smile
Аз след празниците аз смятам да се разходя вече и аз за покупки, да се настроя да си ги пипна, по приято ми е в магазина, иначе онлайн и аз така харча едни пари, а емоция никаква  Wink
Та и като имам какво да правя и времето минава по приятно, аз като гледам тази седмица май трябва да свърши и влизам в седми месец... малее как мина това време Simple Smile) а все си казвах аз съм в началото хихи
Днес искам да си изкарате чудесно, весело и приятно  Heart Eyes да посрещнем 2017 с най-хубавите нагласи и в очакване на най-хубавото събитие в живота ни Simple Smile) Поздрави и целувкиии  baloni Tada newsm44

# 595
  • там където се случват чудеса и мечтите се сбъдват
Добро утро,момичета!Гледам за раждането си говорите.И мен много ме е страх,това ще ми е трето секцио,и като знам какво е ,изтръпвам.Но се забравя като гушнеш малкото човече.Само да сме живи и здрави,всички да си гушнем дечицата,това е най-важното.Пожелавам на всички ви щастлива,здрава и късметлийска нова година 2017. Hug

# 596
  • където мечтите се сбъдват

След секциото изобщо не знаех къде се намирам първият ден, само лежах си спомням и явно все съм придрямвала. На другият ден чак следобеда дойде една жена да ни покаже как да се радвижим без да боли, ама то ти се вие свят, от всякъде стърчат катетри, абе гадна работа. Изобщо не съм си представяла да кърмя, даже и за бебето не ми е идвало на ум, толкова ми беше странно всичко. Вече на третият ден като ме качиха в стаята разбрах за какво съм дошла, преди това бях като полуидиот, явно зашеметена от упойка и болкоуспокояващи. И сега не ме е страх от болката, а от онези 2 странни дни в реанимацията, където не знаех жива ли съм или умряла! Страх ме е, че много ще ми липсва каката, както и че на нея ще й е безкрайно мъчно за мен, защото сме много привързани една към друга, защото може да се каже, че бащата почти не участва в нейното отглеждане, освен че я води и взема от детска градина. А да, и страх ме е да не стане гаф по време на операцията и да не умра..... Embarassed . Искам вече всичко да е минало и да сме си в нас!
Аз съм преживявяла това,което описваш след лапароскопска операция с пълна упойка.Предпочитам го хиляди пъти пред нормалното раждане  Peace Вярно,че лапароскопията е по-лека операция,но пък секциото е със спинална упойка.Аз преди да забременея първия път бях категорична,че не искам нормално раждане.Знаех си,че не е за мен,обаче по време на бременността се бъгнах нещо.Четох много,че било естествен процес,че било по-добре за бебето и т.н.Истината е,че естествено раждане в нашите болници не може да се случи.И също така бебето е добре,когато и майката е добре,защото те са като скачени съдове.Стига само да е здраво,разбира се.А,и не на последно място родих нормално,за да ми се получи по-лесно кърменето-ами не стана така.А,бях толкова положително настроена и не изпитвах страх.

# 597
И аз съм минала през лапароскопия с пълна упойка. Събудих се свежа като репичка. Оказа се обаче, че преди това явно полубудна съм буйствала, едва са ме укротили, изскубала съм си абоката:) Но като се събудих нямах никакво замайване и болка. Не можех да разбера защо не ми дават да ставам. Но според мен няма нищо общо със секциото, там си боли 1-2 дена доста при ставане. Не, че не се търпи, но след лапароскопията се чудех правили ли са ми изобщо нещо Simple Smile Обаче и с двете упойкине съм имала такова замайване, явно си е до организъм.

# 598
  • София
Аз пък и след двата вида упойки имах главоболие. След епидурала - ужасно силно, но съвсем кратко - анестезиолога ми разтвори едно хапче и след 10 минути бях тип-топ.
След спиналната ме боля глава една седмица и пиех солпадеин непрекъснато Confused
Абе всеки вид раждане си има предимства и недостатъци. Избираме едно, държим си на избора и това е! Иначе, ако искаш всичко да е цветя и рози и да нямаш никакви неразположения, ми не забременяваш и толкоз Whistling

# 599
Ох, много ме развесели това на Мис, че бебето ще го изкара с кихане.
Мен отвреме навреме ме обхваща някакво безсъние, то и това четох, че е от екстрите, но мислех, че ще е по нататък. Снощи от 3.30 до 6.30 кукувах.
Днес направих грешката да се забия в Била. Такава лудница и опашки, все едно без пари раздават нещо. И ми стана толкова приятно като една възрастна жена направо ме накара да отида по-напред, да съм чакала по-малко.
Момичета, весело изкарване довечера. Чака ни хубава и вълнуваща година.

Общи условия

Активация на акаунт