Снежец тихичко вали,вали , АПРИЛче в коремчето ни спи - Тема 9

• 50 558
  • 741
  •   1
Отговори
# 570
  • Варна
Здравейте момичета  Simple Smile
Брей голяма виелица 2-ри ден във Варна, ужас!
Вчера натискахме дивана със ММ, днес успяхме да отидем на фризьор и с това излизане си останахме  Laughing
Аз се обърках вече с тези месеци.... уж съм 6-ти ама май не съм 6ти лунарен, а? 23 седмица кой месец е ? Crazy
Днес при отиване в тоалетната установих, че пак съм хванала тази гад мръсна - цистит. От обяд до сега изпих 4-5 чая и смея да твърдя че ми мина  Peace Дано не ме повтори утре пак....
Скрит текст:
Най накрая обявих във ФБ че съм бременна.... и майка ми като почна - Не трябвало да казвам, снимка не трябвало да показвам... събирала съм завист от някои хора... колкото добри, толкова и лоши погледи можело да има като съм показвала така....... Еееее голяма драма стана  ooooh! А снимката е едно коремче с фанелка от уайкики "baby there" и с ръцете ми и на мм ...
Много се шашкам с това коремче, много расте, а до 9-ти месец ще се пръсна сигурно. Пъпа ми стърчи отдавна, вече заприличвам на фризер.
На мен не ми пречи да ми разказват за раждания, даже ми е интересно. Действа ми подготвително и знам че може всичко да очаквам. От друга страна ми се вижда глупаво да ми кажат "да знаеш, това те очаква" тъй като не се знае реално дали ще имам такова раждане или по леко. Майка ми е имала тежко раждане и престой в болница... поне не ми е казвала че това ме чака  Rolling Eyes Въпреки това не съм имала против да ми разказва историята си поне веднъж годишно (вече през едното влиза през другото влиза, защото я знам наизуст)  Joy

# 571
23 г.с е началото на 6ти месец.
Относно раждането секцио за пример ми е Манха, тя каза, че веднага е почнала да се грижи за бебчо.
Относно секса, на мен ми е голям филм, много ми се прави, но ММ е на моменти. А имах забрана 2 месеца, а сега картбланш, а той се дърпа. Аз го приемам мн лично, сякаш го губя, което ми е голям мъка.

# 572
Аз раждах нормално повече от 19 часа продължи, но мина успешно.Много е вълнуващо да раждаш нормално и много бих искала да ми се случи отново.За съжаление с тази ниска плацента се съмнявам, но каквото такова 😏

# 573
  • Варна
И аз така чувствам, че ММ се дърпа. А на мен все ми се иска. Взех да сънувам някакви интересни неща с други мъже което не е на добре  Laughing  Последно пък ми каза да не съм вземела да забременея пак, както съм бременна  Joy rotfImao  че нали не се пазим... хахахах умрях от смях.  Гледам да не го мисля много, че нали още се възстановява от операцията.
Нанаа, Много благодаря за разяснението  Simple Smile bouquet

# 574
За месеците - аз си ги смятам по датата на термина.
За секса - не смятам да се въздържаме ако няма проблеми, че след раждането доста време е мираж.
А по въпроса с грижите за бебето след секцио - след около 20 часа в реанимация си ходих при бебето да го кърмя. Дадоха ми го да е нон-стоп при мен на третия ден заради дренажа, който свалиха тогава. И нямах никакъв проблем да си го гледам. Бих могла и на втория ден вероятно. Като ни изписаха бях почти напълно възстановена.

# 575
  • София
Похвал-похвал със сефтосан шопинг Mr. Green Имах един ваучер за намаление в НМ, който изтичаше утре и си го нарочих на бебенцето Heart Eyes Взех няколко неща за новородени, ама като ги гледам колко са малки, направооо #Crazy Децата ми бяха като луд с картечница, едвам ги спрях да изкупят магазина ooooh! Маме, маме, хайде и това да вземем, виж колко е сладичкооооо, а какво е мекичкоооо Heart Eyes Ама те наистина - разкошотии! Айде да идва вече април, да мачкаме и гушкаме, че не се издържа Heart Eyes

Купих си и водоустойчиви лепенки. Манха, след душ трябва ли веднага да я сменя? Питах аптекарката, тя не знаеше. За всеки случай си взех две. Няма търпение да се изкъпя човешки, че вече няколко дни само се подпличквам с подвижния душ, не си е работа!

# 576
Бела, аз мисля, че май има още време плацентата да се вдигне. Моята в началото също беше предна ниска, но се вдигна.
Теди, аз гледам от тук коя геостационна седмица на кой месец отговаря.
http://bremennost.bg/koq-gestacionna-sedmica-na-koi-mesec-otgovarq.html
И хич не се връзвай, винаги ще има всякакви хора и такива, които ни желаят доброто и не. Казвам ти го защото аз самата искам едни определени хора да не знаят за мен, но такива случаи са изключение.

# 577
И на мен ми се иска естествено да родя, въпреки че ме е страх от болката... А моят лекар е много против упойките  Rolling Eyes
За пазаруването нямам никакви предразсъдъци - тази седмица даже бебешката стая обзаведохме с люлееющо креватче, гърдеробче, скрин, кушетка... И количка взехме преди няколко седмици, малко дрешки, термометър за ухо, ваничка със стойка, електрическа помпа за кърма и какво ли още не. Козметика още не съм купувала, така че ще ви следя с интерес Simple Smile

# 578
Belinda, след баня аз сменях с обикновена лепенка за след операция, не водоустойчива, че да диша раната. Ако може да стои без лепенка направо я махай до следващия ден.

# 579
  • София
Абе май не става за съвсем без лепенка Thinking Вчера, като ми сменяха превръзката, погледнах - те едни конци стърчат, ще ми закача, ще вземе да се разтвори, не смея Rolling Eyes Но трябваше да си взема и обикновена лепенка, как не се сетих! Благодаря за разясненията, утре ще си взема!

# 580
  • Бургас
По отношение на раждането аз първия път родих нормално,но сега ще избера секцио по желание.Остава само да се уточни дата и се моля да не тръгне по-рано раждането.Чудя се колко ли време след раждането ще мога да поема сама грижите по мъника-това най-много ме притеснява  newsm78
В коя болница ще раждаш, Стеф? В Девата на една от лекциите за кърменето споменаха, че ти дават детето на 3 тия ден, но може и да не съм разбрала. Мен това хич не ме устройва. Ще ми хранят детето 3 дни с АМ пък после иди го свиквай да суче.
Аз пък силно се надявам да мога да родя нормално. Даже се чудя и за епидуралната дали ще опра до нея. С доста болезнен цикъл към и се чудя дали пък няма да издържа на болката  Rolling Eyes

# 581
Мис, те ти го дават на третия ден, но ти преди това можеш да ходиш да го кърмиш ако искаш. Аз така правих, десетина минути преди часа за хранене. И нямах никакъв проблем.

# 582
  • където мечтите се сбъдват

В Девата смятам да раждам по метода на изключването-в Окръжна не стъпвам,а в Бургасмед завеждащ отделението е Ризова,което не ми вдъхва доверие  Peace Говорих с Татарова вече за раждането-тя каза,че ще вземе предвид моите страхове и притеснения за евентуално второ нормално раждане.Даже ми се стори склонна да изчака до термин за секцио,стига и бебето да е на същото мнение  Simple Smile
Това,че дават бебетата на третия ден е нещото,което ме притеснява най-много при секциото.Обмислям да вземем вип стая и мъжа ми да остане с мен в болницата,но ще видим дали ще стане.

# 583
  • Бургас
Мис, те ти го дават на третия ден, но ти преди това можеш да ходиш да го кърмиш ако искаш. Аз така правих, десетина минути преди часа за хранене. И нямах никакъв проблем.
А, така става. Аз останах с хубаво впечатление от болницата, в която ще раждам, че приветстват и помагат много на родилките в кърменето. Даже при нормално раждане ти го носят за сучене до втория час, защото после се отпускали и заспивали.

Стеф, много тежко ли ти беше първото раждане? Затова ли си се насочила към секцио? Аз още не съм говорила с Татарова за раждането. Как ти се стори - на кой тип раждане е привърженик?
И аз се замислих за Вип стаята, но нещо ми се свидят парите. Тя отива 2 хиляди и малко.

# 584
  • Пловдив
Ох,като чета за раждане и настръхвам.Мен наистина ме е страх и то много.С първата Б грам не ми пукаше,а сега умирам от страх.Ако се наложи секцио няма да ме е страх толкова,но ще си покаже в 9 месец.За сега съм за нормално.Аз второто исках много да е секцио,но за щастие доктора не се съгласи и благодарение на него сега съм пак Б.Но и второто раждане беше по-леко от първото,макар по-продължително. Гледам да не мисля за това. Факт е,че бебето ще излезе.Само ме успокояват думите на аг,че третото раждане е най-сладко,но като ровя из форумите не съм сигурна,че е така.
И да ви пожелая весело посрещане на Новата година  Kissing Heart

Общи условия

Активация на акаунт