Фотография - 84 тема

• 68 411
  • 740
  •   1
Отговори
# 480
Вейда Лолита мерси Simple Smile
Лолита, струва ми се, че съвсем леко преобладава розов нюанс в цялата снимка, но чак пък ужасяващо... калибрирала ли си си скоро монитора?... то не е гаранция че ако си при печатарите е, да не са я пипвали преди да я пуснат.. най-добре отиваш на място с твой компютър (ако има тази възможност де), за да се направи сравнение, но е добре да си си калибрирала прясно преди това монитора, за да не вземат нещо да се оправдават ако в тях е грешката .

bouquet bouquet
Но и при мен стои леко розово...

# 481
При мен на нов монитор с още заводската си калибрация стои нормално розово. В сгъвките на ръцете, където е по-тъмно, стои по-ярко. Пo-розова е като цяло, от колкото обикновено са такъв тип снимки, но въобще не ужасно.
Може би ако я светнеш съвсем мъничко?

# 482
  • Mostly in my mind
Мерси, мамаСъншайн. Бебешка му работа Blush той колко червен беше, едва му оправих кожичката.
Но във фотото със сигурност не са я  пипали, защото я свалиха на техния комп (където ми стоеше добре на окото) и веднага я пуснаха на една машина (нз как се казва), която моментално вади снимките. И друг път не са ми изглеждали така както на компютъра.

# 483
Значи калибрацията на твоя монитор и на печатарската машина е различна.
Можел да поискаш параметрите на цветовете и да обработваш по тях тези снимки, които ще печаташ.

# 484
  • Mostly in my mind
Благодаря ви, момичета. Последно калибрирах преди година и нещо.
Ще имам предвид и за въпросните параметри да попитам.  bouquet

# 485
Мерси, мамаСъншайн. Бебешка му работа Blush той колко червен беше, едва му оправих кожичката.
Но във фотото със сигурност не са я  пипали, защото я свалиха на техния комп (където ми стоеше добре на окото) и веднага я пуснаха на една машина (нз как се казва), която моментално вади снимките. И друг път не са ми изглеждали така както на компютъра.

Принципно да, добре е да ги питаш с какъв профила работят, и да направиш няколко проби при тях, стига предимно при тях да печаташ. Има значение хартията и профила Лято добре го е казала.
Те машините са доста, има принтери които веднага вадят снимки, а има и едни машинки, които също на момента вадят снимки, но там си зависи от техните настройки - те лично за мен не са най-доброто решение за печат като качество (поне ако са същите машинки за които аз си мисля, след както не казваш принтер) - те не вадят точни цветове и обикновено са доста измити. работят в sRGB, но имат ограничено покритие на цветове - хич не ги харесвам. Ама де да знам сега дали за едно и също говорим - някъде им викат кьоск машини. А може и на ЛАБ да са ти вадили снимките, макар не знам лабовете да вадят моментно..

Както и да е - просто си поговори с хората, да ти обяснят и за друг път да си знаеш, че те модели за принт един куп...  bouquet

# 486
MamaSunshine, много хубави снимки Simple Smile  Peace
Лолита, на моя комп ми изглежда нормална кожата.....не че съм голям разбирач, но така я виждам Simple Smile  ох, много сладък бебок  Hug

Раздвижи се малко темичката, супер  Wink аз съм на пролетна вълна последно време

coffee-time by maiamiii, on Flickr

Лелеее, пък днес за малко не си попилях техниката....изпуснах апарата с отворен обектив, чак се заключи Shocked.....но се оправи  #Crazy дано не се появи некой дефект или проблем в бъдеще Close

Последна редакция: вт, 28 фев 2017, 00:11 от maiamiii

# 487
  • София
Ох, ще си купя и аз лалета, много са фотогенични!

МамаС., гледах и видеото от уъркшопа. Не знам как издържахте да не изядете храната преди да я снимате. Или аз съм го гледала гладна. Снимките са супер!

Лолита, моят не е калибриран, но изглежда с една идея по-розова. Също така ми се струва, че има някакъв сив подтон, но може и само при мен да е. Извинявам се, ако е така.  bouquet Нямам търпение да покажеш и други бебешки снимки. Simple Smile

Sunshine__, добре дошла. Чакаме да се разпишеш със снимки Simple Smile

Последна редакция: пн, 27 фев 2017, 15:04 от Мъхчето

# 488
Мъхче.. не ме питай как устояхме до дегустацията, но пък съм решила сладкиша да го пробвам - галет с ябълки.. есе си мисля че с бутер тесто също би могъл да стане хубав.

Ох не ми говорете, че се пробвам да постя от днес. 6-7 години не съм постила и не знам дали ще удържа, едно време издържах стоически пълните и Великденски и Коледни пости, ама от как се омъжих  #2gunfire #2gunfire #2gunfire

Иначе вече и аз съм на пролетна вълна...

# 489
  • София
Ето и моите лаленца:

diptych-2 by Nevena Gencheva, on Flickr

IMG_5245 by Nevena Gencheva, on Flickr

Последна редакция: пн, 27 фев 2017, 19:09 от Мъхчето

# 490
  • софия
Мъхче, много ми харесва диптиха!
И при мен бебока на Инчето е супер, най вероятно в различен профил работят на този принт.
От мен едната щерка:
L. by Svetoslava Madarova, on Flickr

# 491
Мъхче хубав диптих да..
Слабе само един съвет - не режи така от брадата и устата, иначе идеята ми харесва  bouquet bouquet

# 492
  • София
Честит 1ви март! Да сте румени и засмени цяла година! Simple Smile

Новите теми за месечното: Панинг/ Дом

https://www.flickr.com/groups/monthly_challenge/discuss/72157672549983880/

IMG_5250 by Nevena Gencheva, on Flickr

# 493
Честита Баба Марта на всички в групата.. 

# 494
Вече е време да си Честитим националния ни празник,но преди това Честита Баба Марта и от мен!
Бъдете румени,засмени,бели и червени,много вдъхновени от почукващата на вратите пролет!

Честита Баба Марта

Разкошни лалета Мъхче и Маями Heart Eyes
Лолитка,къде е бебока,покажи го  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт