Фотография - 84 тема

• 68 521
  • 740
  •   1
Отговори
# 120
  • Den Haag
За много години  Hug
Пожелавам си повече време за фотографията и красиви кадри  Grinning
Дано тази година излезна от дългогодишната криза Simple Smile.

# 121
Много хубави снимки видях. Честита нова година, много красиви моменти за запечатване.

Имам питане, предстои ми екскурзия, през която ще снимам пейзажи и сгради. Какъв обектив бихте препоръчали. тялото ми е скапано - Никон 3100 Наличните обективи са китовите 55-200, 18-50, 50 и 60 макро.

# 122
Китовият и 50мм.

# 123
Лято, аз тях ще ги мъкна, ама ми се ще да си закупя някой по-свестен от китаците.

# 124
Тогава си вземи качествен широкоъгълен..

# 125
Тогава си вземи качествен широкоъгълен..

Какъв?

# 126
Ами ако си склонна да дадеш повече Никор 10-24мм но е над 1000лв, иначе и Сигма имат не лоши обективи за Никон по-бюджетни...
Принципно широката оптика не сред най бюджетните, но гледайки с какво разполагаш това ти липсва, за да изоставиш китака.

# 127
Сега мога да дам някой лев, за това питам. Искам да е съвместим и с фул фрейм, защото ако случайно забогатея искам да сменя тялото. По принцип не снимам много пейзажи и за това не съм се ровила (то аз какво ли снимам Simple Smile). 1000 лв ми е в бюджета, а от сигмите какво би препоръчала?

# 128
  • София

Всичките ли ще ги мъкнеш? Ще имаш ли време да сменяш обективи? И аз съм за широкоъгълен.

Някой ще се включва ли в новия "Проект 52" във фб?

И последни, надявам се, снимки с 7100 Simple Smile Първата е с някакви наченки на опити за обработка във фш и първи опит за селф, йей. Simple Smile

Скрит текст:

# 129
Мисля че 14-24мм е за фулфрейм на Никон, но .. за момента КАНОН е фирмата която има няколко обектива предварително мислени да са съвместими с 2-те системи. 14-24 реално ако си вземеш си е за никъде на кроп тяло .. сметни му кроп фактора (1.5) и ще видиш че няма за какво.

Ама кажи ми за какво ти е толкова рязък скок от 3100 на фулфрейм при положение, че сама казваш, че не снимаш толкова ... Обмисли го добре с целите си - пълноразмерна матрица гълта доста защото там и оптиката е скъпа. В пълнораземрна инвестират предимно хора на които наистина им е нужен този формат и интензивно работят с клиенти.
Просто споделям разбира се - ти си знаеш.

Относно Sigma ето ти линк с филтриран широкоъгълни за Никон за кроп тяло. мисля че 10-20 беше сравнително добра алтернатива и като цена.
http://magazin.photosynthesis.bg/obektivi/obektivi-za-dslr-sistemi/za-nikon.html

Аз още карам на кропка дето снимам интензивно  Mr. Green
Принципно аз съм се оборудвала с 12-24, 35мм и 50мм и китака не го пипам от близо 2 години.

# 130
Не, няма да мъкна всички,  50ицата и единия от китаците, но ако купя нов широкоъгълен ще нося само него може би. 

Ами за фулфрейма си права, ама като съм си го навила на пръста. Ще разгледам сигмите, благодаря.

# 131
ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА!
Бъдете живи и здрави, много щастливи, усмихнати и с много късмет през новата година!  Hug Hug Hug
Поздрав от мен с един първоянуарски залез и с малкото сняг, който имаме:
ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА! by Xristina Russeva, on Flickr

и с едни януарски зимни клончета  Peace
Януарска зимна нежност by Xristina Russeva, on Flickr

# 132
  • София
Знам, че се коментираше, но не намирам в коя тема беше. Колебая се между Тамрон 24-70/2,8 и Canon 135/2.  Бихте ли ме посъветвали? Ще ми бъде единствен обектив засега към новото тяло и като че ли клоня към вариото, но пък другия много го хвалят.

# 133
Мъхче няма база за сравнение между тези милиметри. Единственото което ще те ориентира освен цената е колко и кога ще ползваш единия и другия. Ако имаш ново тяло и това ще бъде единствен обектив, на твое място бих заложила на 24-70. Класическо варио, което все пак за момента няма да те ограничава много. 135мм е спорна дължина за единствен обектив - това че го хвалят в случая не тежи толкова при все че нямаш с какво да запълниш нормалните и широките мм - много ще се ограничиш мисля.

Тамрона също е чудесен и е първият професионален светлосилен стандартен варио обектив с оптична стабилизация - последния да затвори вратата  Sick
Тествали сме го по време на един от сватбените форуми и се държеше повече чудесно. 
Канон имат същия, но предполагам, че и ценово ще седи малко по-високо в сравнение с Тамрон
И двата за 35мм стандарт - ти май такова тяло си беше взела  newsm78

Та с оглед на "единствен" и аз бих ти препоръчала вариото, после ще надграждаш
 bouquet

# 134
24-70, а 135 - за лятото. С такава дължина освен да снимаш новородено вкъщи, друго ще ти е много трудно.

Общи условия

Активация на акаунт