Фотография - 84 тема

• 68 451
  • 740
  •   1
Отговори
# 300
Момичета не спорете по този въпрос.. и аз много пъти се опитвам да предам на хората - особено на такива които се смятат за големи фотографи, да не използват думичката щракам, а снимам ама .. нали знаете кой както му е удобно и пр.
Нещата се виждат когато е вложено сърце, пък си мисля, че повечето тук каквото и да си говорим, то отдавна е приятелски, и всички снимаме със сърце.
Постепенно нещата се изпипват почват да бъдат по-добри, защото самите ние ставаме по-взискателни критични към себе си.

Така че ... я малко да ви се завят свят

Vienna

Vienna

bouquet bouquet bouquet

ПС. Лято я кажи ти като си в Прага - юни или юли е по-добре, че май ми се очертава командировка - по-скоро ще се самокомандировам ама имам дати за тия 2 месеца. bouquet

# 301
  • Варна
Е, сега, дайте да излезем малко извън рамките на буквалистиката. Нали не сме в тази тема, за да си говорим просто за щракане, а за нещо, което прави фотографията изкуство; нещо, което не само ни забавлява, но и ни обогатява, вдъхновява, развива и което е отвъд простото насочи и щракни Wink Това, че мога да превържа рана прави ли ме лекар  Laughing

Аз имам един въпрос,  когато пуснем снимка /имам предвид съвсем начинаещите/ и няма коментар по нея, това значи ли, че е толкова зле, че дори не си заслужават критиките.

Доста често - да. Защото не винаги има човек време и настроение да изброи един куп недостатъци или пък толкова да не е добре, че да няма какво да се каже, за да се подобри  Peace

Ясно, значи моментно настроение. Четейки коментарите  напред и   критиките навремето, се замислих и за мои снимки и видях същите грешки. Но на мен никой не ми е казал, че еди какво ми е грешка, съответно аз не съм го коригирала и като гледам няколко кадъра с един и същи проблем.

Не е точно моментно настроение. Мен лично ме провокира мнението на двете момичета за снимките на Мъхчето и ми стана любопитно.
И не чакайте само по-напредналите да ви коментират снимките, наистина не всеки път има възможност и време, а се опитвайте да си ги критикувате една на друга, по-новите момичета. Така се учи много.

аааааа, много се активизира темата, не мога да публикувам  Laughing

# 302
  • Пирдоп
аааааа, много се активизира темата, не мога да публикувам  Laughing

една критика прави чудеса Laughing

# 303
  • софия
Е точно това е. Четейки критика за други кадри виждаш и твоите грешки. За това ви казвам, да не се приема твърде лично. Не е задължително под всеки кадър да се кове канче, важното е да отсееш за себе си необходимото инфо. Гаранция, че всичко изписано до тук за снимките на Мъхчето ще остане в главите на всички ни. Безумните спорове, кое е фотография и кое не е ще се затрие точно след 10 мин. от съзнанието ми.
  Mary Ch. хич не е ясно, от всичко само моментното настроение ли видя? Въпрос на време, на настроение, на това дали един кадър ще те грабне, ще ти проговори, ще те подтикне да коментираш. Разбирам те идеално и аз се чувствах така в самото начало, чаках да напишат нещо под някой кадър, понякога си мислих, че съм направила дъ снимката, а отсреща мълчание. И ми беше криво, адски криво. В крайна сметка се оказа, че просто с времето нещата се наместват. С инат и постоянство и желание бавно и славно всичко  идва на мястото си. Днес се върнах, покрай темата в стрийма ми от самото начало, чак сега виждам защо никой  нищо не е писал. Не са ме познавали, не е имало какво да се каже, ако бяха казали, може би нямаше да посмея да вдигна камерата повече.  Grinning А вие сте стигнали ниво, което позволява да се даде критика и да се очаква, че тази критика ще се приеме. Поне повечето от вас. А такива спорове колко пъти сме ги нищели и сме били и от едната и от другата страна... Та така, мили дами, просто не забравяйте да се радвате на хобито. Не приемайте лично критиките, не се отказвайте и продължавайте да дълбаете, ако ви е на сърце и имате огънчето всичко ще се намести с времето....поне до някъде.  Mr. Green
 Ще ми е интересно Мъхчето да сподели какво са казали днес за кадрите и на курса, ако има желание де.

Малеееее, счупихте се от писане : Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 3 нови отговора.

# 304
Аз понякога искам да кажа нещо за някоя снимка, но обикновено нямам настроение да "олекотявам" думите и да се чудя как да се изкажа така, че да не се самоубие човека отсреща Grinning А понякога искам да кажа нещо, но поглеждам моите неща в този стил и се чудя - хем виждам какво не е наред от чуждото, хем моите са същите, и как да се обадя в този случай... Иначе често не се обаждам, защото показаните снимки са (за мен) стандартно-скучни - няма вкарана идея, а просто е прост чист никакъв (за непознат човек) портрет на фона на бокирани дървета... Да, чист е технически, цветово, спазени са всички правила, ама всеки първи с фотоапарат щрака такива снимки...

# 305
  • Варна
Аз понякога искам да кажа нещо за някоя снимка, но обикновено нямам настроение да "олекотявам" думите и да се чудя как да се изкажа така, че да не се самоубие човека отсреща

А, същия проблем имам, и то тежък проблем  Laughing

# 306
  • София
Хамстер,така е-да се съмняваш в себе си вече значи, че си развиваш. Но все нещо можеш да забележиш, нищо, че и ти го правиш. Помагаш и на себе си, като го изказваш, един вид 2в1 Mr. Green
Тази дискусия за критиката и кой се чувства уверен да критикува, и каква да е критиката, и защо не се критикува, се води периодично в тези теми. Но си е полезно да  се припомнят нещата, не всеки има желание да чете назад.

# 307
ПС. Лято я кажи ти като си в Прага - юни или юли е по-добре, че май ми се очертава командировка - по-скоро ще се самокомандировам ама имам дати за тия 2 месеца. bouquet

Тук съм от по-малко от 2 месеца, не съм обикаляла и по забележителности дори. Peace

# 308
  • Варна
А като стигнем етапа, на който не си харесваме нищо наше, какво да правим?  Laughing  (Вариант е да си намерим друго хоби, ама пари сме дали  Grinning )

# 309
  • софия
А като стигнем етапа, на който не си харесваме нищо наше, какво да правим?  Laughing  (Вариант е да си намерим друго хоби, ама пари сме дали  Grinning )
Този етап е периодичен и те халосва през известно време. Поне при мен е така. Изпадам в дупка, започвам да виждам как нищо не знам, как нищо не ми харесва. Така се лутам известно време, после се получава кадър, който даже и аз си харесвам и пак и пак и пак и ей в такива дупки влизам и излизам по веднъж на година, две. В повечето случаи ми действа добре, защото докато се лутам търся нови начини на поглеждане през камерата, на нови обекти за снимане, нови причини да снимам, та го приех за нещо нормално и си живея с депресионните си дупки добре.  Laughing

# 310
  • София
СлаБе, аз се поболях след снощи и не отидох.  Laughing Сериозно, отложи се и мисля да използвам да преснимам, но ще му покажа и тези, за да чуя мнението му. После ще пиша, аз обичам да нищя нещата. А ти пиши по-често!

Колко ли пъти съм молила тук за коментар по снимките ми и нищо. Спомням си как се радвах на една щракната снимка на детето с фокус на очите и май пак Мимс ме свали на земята с думата "компромисен". Оттогава никой фокус не ми е достатъчно остър.  Laughing Но не се обиждам, не се отказвам, де, ако не друго.  Mr. Green  При Маями за първи път видях някой да отговаря активно и продължително на по-нов човек. Иначе винаги се старая да коментирам, когато мога и доколкото мога, въпреки, че има вероятност да дам погрешен съвет. Това винаги ме кара да се колебая, но поне изразявам впечателнието си. Проблемните моменти в чуждите снимки ги виждам по-лесно, отколкото в своите. Разбирам момичетата, които са в темата отдавна, защото вероятно омръзва да коментираш снимки на новаци с основни и едни и същи грешки. Но вярвам, че всички са добронамерени. Да не забравяме и че текстът не предава емоциите достатъчно добреи понякога нещата звучат по-грубичко, отколкото е бил замисълът. Искам още веднъж да благодаря и се надявам, че и занапред ще ми давате оценка, дори нещата да не са на ниво (всъщност най-вече тогава). bouquet

Даф, как ще изневеряваш на хобито! Crossing Arms  Naughty

СъншайнМери,  Hug

В старите теми една част от снимките вече не излизат :/ 

# 311
Мъхче не е трябвало да се отказваш. Неговото мнение щеше също да е полезно и щеше да е още една гледна точка. Ако всяка една критика започваш да приемаш толкова вътрешно .. ще се поболееш бе човек.
Тук вече повечето се познаваме лично и никой не коментира с намерение да те обиди, пък и всички сме отнесли критика и то каква ..

За съжаление съм ставала свидетел как жури публично плюе на един конкурс - пред публика.. колко некадърни са всички, какви боклуци са всички участващи снимки и още пиперливи неучтиви... да не ги цитирам... имайки предвид, че участниците бяха пред публиката нали...  #2gunfire #2gunfire

Та ние тук момичета само си чешем езиците закачливо и приятелски ... я почвайте да пускате снимки, че много се заговорихме ...
да дадем старт на следващата вълна  Joy Joy Joy Joy

# 312
  • София
Айде тоя път да не съм аз със снимките.  Laughing

Не съм се отказала - събудих се с температура. Ама не заради коментарите, това беше шега Simple Smile Ще му взема мнението и още как Simple Smile

# 313
  • София
Мъхче, много се радвам на нагласата ти  Hug
Скорошно оправяне ти желая.
На ауто режим ли снимаш?

# 314
  • София
Руми,  Hug Снимам предимно с приоритет на диафрагмата. Напоследък се пускам и на М понякога, когато на А не постигам каквото искам. Защо?

Общи условия

Активация на акаунт