Фотография - 84 тема

• 68 418
  • 740
  •   1
Отговори
# 435
  • Mostly in my mind
Аз пък мисля така. Красивото си е красиво и не може да бъде кой знае колко субективно нещо. А дали една снимка има посление или не, вече е съвсем различно. Не е задължително да има естетика в нея. Simple Smile

# 436
  • София
Изчезнаха ми бутоните Open Image, Cancel и Done в Camera Raw, когато съм отворила програмата на цял екран. Някой може ли да помогне пак да си ги върна?

И за да не съм без снимка ето едни бонбони:

# 437
 Grinning Едва с 11 поста и вече ме цитират!  Embarassed

Красивото и естетичното са едни от най-субективните елементи на нашия живот. Според мен няма ясна дефиниция за красота. Естетиката - тя пък има известни правила и дефиниции. Красотата и естетиката зависят от култура, религия, раса, националност и още няколко фактора Simple Smile.
    Примери за това са издължените шии на жените от Нианмар, стремежа на японските жени да имат малки стъпала в миналото или рубенсовия тип телосложение на жените от времето на барока. Вие вероятно ще се сетите и за други примери в тази посока.
    Красотата и естетиката са взаимно допълващи се категории. Има дефиниции за красотата, като например статуята на Давид от Леонардо и неговата скица на Витрувианския човек, смятани за еталон и мярка за красотата на човешкото тяло.
    Златното сечение пък дефинира хармонични пропорции и базирайки се на тях ние композираме и кадрираме нашите снимки.
    Идеята за хармонични пропорции в заобикалящия ни свят пък е довела до дефинирането на скалата на Модулор. На тази скала са базирани всички съвременни стандарти в архитектурата и така наречения „ергономичен дизайн” на предметите които ползваме - автомобилите, кухненските плотове, бюрата, ритъма и височината на стъпалата в стълбищата, работния стол, стола или дивана за почивка, дължината на дръжката за лъжицата, височината на която поставяме огледалото в банята или пък нашата фотография на стената в изложба и т.н. и т.н.
    Въпреки всички опити за систематизиране и дефиниране, красотата и естетиката си остават субективни понятия. Те са различни в Европа, Африка или Азия. В самата Европа те също са много разнообразни, в нашия форум също Simple Smile.
    Като контра ще сравня издължените и нормалните вратове, малките и нормалните женски стъпала, статуята на Давид и Буда, рубенсовата и слабата жена, удобния за европееца но неудобен за азиатеца стол, обутите на бос крак или пък с чорап сандали Simple Smile
    А естетиката е задължителна, именно тя дава красотата. За всеки, естествена и различна.

# 438

Simple Smile така се почва. Приятно е да те чете човек...

# 439
Оо, Вили, един от любимите ми градове...

# 440
Аз пък искам да дам един блог, който следя от години, надявам се все на някой да се хареса.
Основно по-ретро фотографии, често с донякъде документален характер (описанията към тях са на руски) Плюсчетата под всеки пост отварят целия пост с всички снимки. Блогът е огромен, и може да се разглежда с месеци...

http://everyday-i-show.livejournal.com/

И няколко поста

Последна редакция: ср, 08 фев 2017, 11:18 от Нервен_Хамстер

# 441
  • София
Благодаря, Нервен_Хамстер - наистина има много за гледане bouquet

# 442

Мъхче, така и не сподели обратната връзка за онези портрети, или аз съм пропуснала.

boro, за естетиката си прав, че е субективна, но пък и сам казваш, че има известни правила и дефиниции. Точно придържайки се към тях, се постига някаква хармония в даден вид изкуство, която го прави приятно за гледане и възприемане.
Скрит текст:
Пример: много обичам каре, райе и прочие и любимите ми цветове са оранжево, червено и розово. Имам страхотни червени обувки, модерна розова пола на каре и оранжева блуза на точки. Утре навличам всички тези иначе красиви дрехи и претендирам, че съм разкошна. Ми не съм, въпреки че на мен си ми харесва как изглеждам, защото естетиката е субективна...

Хамстер, блогът е уау! Ще има наистина да "разлиствам" с месеци.

Сенки:

# 443
Ау Вейда браво ... ние с ММ много снимаме сенки Wink  bouquet bouquet

# 444
Ух, Вейда, опитах се да намеря такава комбинация в нета, ама не ми се удаде.  Laughing

Напоследък снимам само за семейния албум и затова не пиша. Нямам какво да покажа. Чудя се как се събужда творческия ентусиазъм. Вили ме развълнува обаче с тази Будапеща, та затова се върнах и обработих малко две стари неща:

IMG_8693 by Jill, on Flickr IMG_8567 by Jill, on Flickr

# 445
Не знам зашо нещо не успя да ме впечатли Будапеща,, но да ви правя компания ще пусна нещичко и аз ... от този декември

# 446
  • София
Вейда, не съм ги показала още. Няма да забравя да докладвам, споко Wink

# 447
mamaSunshine, аз също мн обичам сенките да ми "говорят" Crazy
Jillian, потърси под думата кич, все ще изскочи нещо Joy
Хубава ви е Будапещата, на живо не съм я виждала още и ми е приятно да ви гледам фотосите Hug
Мъх, bouquet

# 448
... любимите ми цветове са оранжево, червено и розово. Имам страхотни червени обувки, модерна розова пола на каре и оранжева блуза на точки. Утре навличам всички тези иначе красиви дрехи и претендирам, че съм разкошна.
Тая сериозното подозрение, че в тази цветова комбинация можеш да си абсолютно убийствено зашеметителна, ако случайно си естествено червенокоса и имаш присъщата на червенокосите прозрачно бяла кожа  Grinning Аз бих добавила и тъмно лилаво за малко контраст или изумрудено зелено към горните. Апропо - червено + оранжево + розово като комбо за първи път лансираха на италианските модни подиуми преди години и първоначално бях много шокирана в стил "ама как!?!", но сега много ме кефи и даже стаята на дъщеря ми е в тези цветове - е, с бели стени за баланс все пак  Mr. Green

Аз считам Будапеща за един от най-красивите Европейски градове - по-красива ми е и от Виена и от Прага и от Флоренция. НО съм съгласна, че градовете, както и мъжете са въпрос на много личен вкус - не ти ли подкоси краката в подходящия момент го отписвай Simple Smile

Градската сцена на ВилиСвуити е феноменална!!! И парата и контрата и конверсията!

Да потърся кадър, че все пак е фототема.... контражур и град, който никога не успя да ме грабне:
La Vie en Rose by Zhana (SPL), on Flickr

# 449
Аз с въпрос - трябва ми да увелича само MB на JPG изображение, без да барам нищо друго (пиксели/дпи), но да си остане в JPG. Има ли начин?  newsm78

Ето тези двечките не ми ги приема по мб в един сайт, всички останали размери са им точни...
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт