Фотография - 84 тема

• 68 416
  • 740
  •   1
Отговори
# 420
O, каква експедитивност!
Благодаря!

# 421
  • София
Добро утро, добър месец и ето ви новите теми за месечното: Силует/ Обичам
https://www.flickr.com/groups/monthly_challenge/discuss/72157670485417673/

Ша ва замола тоя месец да участвате по-активно, че срам ме хвана от миналия. bowuu

# 422
  • Mostly in my mind
Мъхче, мерси за новите теми  Hug Ще гледам да се включа поне по едната.
Нямам нищо ново и интересно, с което да се включа, затова нещо за пийване Simple Smile

_DSC1108 by Ina K., on Flickr

# 423
Мъхче Hug
Темите са хубави, дано този месец не се изложим с активност като януари .... аз мисля да опитам и по старите теми, когато имам удобен момент и идея  Peace

Ние си нямаме сняг, но дъжд ....колкото искаш, затова да не съм капо Wink
rain-drops by maiamiii, on Flickr

# 424
Много благодаря за критиката, мамаСъншайн, Хамстер, СлаБе! Запазвам и линковете ви!  Hug

# 425
Agent за нищо .. ще се радваме да се включваш по-често..
Айде честит празник бре момичета - зарязахте ли лозата .. аз вече съм с чаша, и макар и старо по темата "обичам" - вино разбира се Wink
И в мен има едни 10лв останали от предишното - пазя ги да знаете ...

Wine by Photo Cafe, on Flickr

# 426
  • Mostly in my mind
така ми липсва винцето, да знаеш  Blush

# 427
Агент, цветното е по-вълшебно Simple Smile
maiamiii, много хубави тревички!

# 428
maiamiii, много хубави тревички!
Благодаря ти, Вили Wink

# 429
Денс фейса ме заля с клипове на приятелството.
Това ме накара да направя едно дълго отлагано обаждане до приятел.
А обаждането на свой ред ме накара да снимам Simple Smile

Long delayed call by FatPixel, on Flickr

(Загрявам за седмичните Simple Smile)

# 430
Погледнах ти Фликъра, имаш много готини пейзажи и силуети, обаче имаш и много такива кадри, които аз лично не разбирам - какъв им е смисълът? Каква информация носят? По какъв начин угаждат на естетическото чувство у човека, или го карат да се замисли?
Например този кадър, или няколкото кадъра на копче от калкулатор в близък план, или бутон в асансьор  newsm78

# 431
Днес се измъчих с 50мм 1.8....Голямо разкарване, движещи се обекти и въобще... Още не съм прегледала снимките, но това, което ставаше за снимане, беше зад мрежа. Забравила съм и основни настройки и сега ще чета пак упътването.

Обичам черно бели снимки, но напоследък не са ми попадали кадри, които да искам да обърна или снимам така.

# 432
Нервен_Хамстер,
Трудни за отговор, въпроси задаваш!

Кадъра „копче от калкулатор” е всъщност клавиатура и фокуса e върху цифрата 0 - визуализира този първи работен ден след дълга отпуска, когато трябва да се настроиш на работна вълна.
Кадъра „бутон в асансьор” е част от фотографско предизвикателство с тема „Нагоре” (Албума в който се намира има още странни кадри Simple Smile )
Последния кадър, той си има коментар и ако и коментара не помага - значи е безнадежден Simple Smile. Фокусната равнина при него е върху телефонната слушалка и звездата, т.е. позвъняването може да е към всеки. Но, от друга страна, може да се възприеме като опит да привлека внимание Twisted Evil

За мен снимането е визуализация на настроение или емоция която към момента на снимането или преди него изпитвам. В някои кадри влагам смисъл и идея, други са просто ей така ... цветни или монохромни петна.
Естетиката е абстрактно, субективно и персонално понятие, което трудно се задоволява и не носи задължителен характер.

# 433
Нервен_Хамстер,
Трудни за отговор, въпроси задаваш!

Кадъра „копче от калкулатор” е всъщност клавиатура и фокуса e върху цифрата 0 - визуализира този първи работен ден след дълга отпуска, когато трябва да се настроиш на работна вълна.
Кадъра „бутон в асансьор” е част от фотографско предизвикателство с тема „Нагоре” (Албума в който се намира има още странни кадри Simple Smile )
Последния кадър, той си има коментар и ако и коментара не помага - значи е безнадежден Simple Smile. Фокусната равнина при него е върху телефонната слушалка и звездата, т.е. позвъняването може да е към всеки. Но, от друга страна, може да се възприеме като опит да привлека внимание Twisted Evil

За мен снимането е визуализация на настроение или емоция която към момента на снимането или преди него изпитвам. В някои кадри влагам смисъл и идея, други са просто ей така ... цветни или монохромни петна.
Естетиката е абстрактно, субективно и персонално понятие, което трудно се задоволява и не носи задължителен характер.

То е ясно, че всичко е субективно като цяло, но все пак такива кадри за мен лично са някак си като отбиване на номер. Визуализацията на емоция или настроение чрез фотография за мен предполага някакво "арт" чувство, желание да се покажеш чрез кадър (когато снимката предполага да носи информация, а не просто наслада за окото), да се замислиш над това какво и как искаш да покажеш. И в такъв момент да снимаш в близък план телефона на дивана или клавиатурата на компютъра е едно изхабено напразно движение на затвора на апарата... (Съжалявам ако звуча грубо, аз така си звуча по принцип Grinning не е лично)

# 434
boro,може ли да си копирам това твое изречение,
Естетиката е абстрактно, субективно и персонално понятие, което трудно се задоволява и не носи задължителен характер. Просто идеално казано!
И аз не мисля,че всяка снимка може да носи послание.Не във всяка снимка виждам нещото,което други виждат.Всичко е въпрос на лично усещане.Ако и други хора гледат с твоите очи е чудесно.Ако пък ли не,остава просто удоволствието от снимането за този,който е зад камерата.

Една неозаглавена от мен,защото това с писането на заглавия просто не ми се отдава!

Общи условия

Активация на акаунт