Фотография - 84 тема

• 68 408
  • 740
  •   1
Отговори
# 495
Извинете, но ще си копирам въпроса и тук, пък току-виж някой даде съвет или мнение. Благодаря.
Привет, снимащи!
Оглеждам се за нова камера, тъй като напоследък все по-често се нагала да снимам много и бързо движещи се обекти отдалеч и на лошо осветление (спортни, в зала) и моята турбо-сапунерка взе да се излага безобразно. Попадам на все по-добри потребителски рецензии за компактните системкамери със сменяеми обективи. На немски са Kompakte Systemkameras, извинявам се, ако на български има друг термин, не съм запозната с него. Насочила съм се към Сони Алфа 6000 или 6300.  Цената на втория е двойна, чудя си струва ли си - онлайн рецензиите ме убеждават, че си струва Simple Smile Ще ми се да инвестирам в достатъчно добро тяло, даващо ми много възможности, защото снимам много и разнообразни обекти, хобито ми също изисква читави снимки. Като обективи си мисля, че ще ми трябва един телеобектив (напр. 55-210 мм.) за спортните снимки, един 50 мм за децата и хобито ми и един читав макро обектив - снимам често дребни детайли. Обективите ще набавям един по един, разбира се.
Та тъй, ще ми се да посъбера размисли по казуса и да получа малко акъл, ако някой може да даде.
Благодаря!

# 496
  • Mostly in my mind
Честит празник и от мен. Simple Smile
Мери, изтрих я.. Tired

# 497
за спортна фотография ще ти трябва сериозна машина, това е детска играчка

# 498
Сбъдваща мечти, едва ли някой ще седне да разнищва характеристиките на тази камера специално за твоите нужди. Сещам се за две неща, които биха имали значение в твоя случай, но сигурно далеч не са достатъчни: количество шум при високо iso и как се справя камерата в вurst mode. Не снимам в подоби условия и не мога да бъда полезна повече от това Peace
Мъх, кафявата чанта под лалетата е мн хубава, веднага я забелязах и в една друга фотосесия. Ако нещо решиш да я хвърляш... сети се за мен Mr. Green

# 499
  • Варна
Сбъдваща мечти, ако си се насочила към нещо по-компактно, а не към огромните ДСЛР, погледни и Фуджи Х-Т1 или Х-Т2. В този блог има много интересни неща, включително снимане и на спортни събития, как се справя с фокуса и всичко, каквото се сетиш.

# 500
  • София
Вейда, благодаря!  Mr. Green Не сядай да чакаш, обаче.  Mr. Green Мога да ти дам координатите на мацката, която ми я уши. Заменям за инфо откъде си купуваш обувките.  Heart Eyes

# 501
  • Mostly in my mind
На кафявата чанта на Мъхчето и аз съм голям фен.  Mr. Green

# 502
  • софия
Просто я чаках Мимс да вметне за фуджито.  Mr. Green
Честити ни празници, девойки, честит ни месец!
mamaSunshine, съвсем съзнателно врътнах щерката и я прерязах през лицето, благодаря за съвета!
На Вейдицата на чепиците и аз съм и фен, а чантата на Мъхчето, признавам си, върнах се да я търся. Понякога не забелязвам очеизвадни неща.  Blush

# 503
Благодаря за отговорите.

Мимс, пред Х-Т2 на Фуджи определено ще предпочета Сони Алфа 6300 или 6500, пък и повечето онлайн резенции също предпочитат него.

Елиту1, няма да снимам за Sports Illustrated Simple Smile, ще си снимам децата и отборите им, любителски, но все пак ми се иска поносимо към добро качество.

# 504
Елиту1, няма да снимам за Sports Illustrated Simple Smile, ще си снимам децата и отборите им, любителски, но все пак ми се иска поносимо към добро качество.
Просто провери дали камерите, които ти допадат и са ти в бюджета поддържат скорост от 1/8000 (дори някои фулфрейми не го правят); какъв бърст мод имат (би било добре да са 5-6 кадъра/сек) и какво е качеството на малко по-високо ИСО (което понякога ще ти се налага да вдигаш, за да поддържаш нужната ти висока скорост, особено в зала и с по-бавен обектив). И си абсолютно права да не абсолютизираш нищо - все пак не говорим за професионално заснемане на спортни дисциплини Simple Smile
https://www.bhphotovideo.com/explora/photography/buying-guide/10 … ction-photography
https://www.practicalphotographytips.com/photography-questions/w … -photography.html
(извинявай, просто асюмвам, че ползваш английски!)
И да не съм гол писател, кадрi от "детски футбол", какво друго  Grinning

PS Аз съм от лудите, които фетишизират обективите си, а не камерите Simple Smile На английски му викат "lens whore" - та мисълта ми беше да не забравиш да си оставиш пари в бюджета за обективи, различни от китовите!!! Голямата разлика във визията ще дойде от бързите и хубави обективи, а не от тялото! ИМХО!

Последна редакция: сб, 04 мар 2017, 15:45 от Agent Provocateur

# 505
Агент, благодаря!

# 506
Благодаря за отговорите.

Мимс, пред Х-Т2 на Фуджи определено ще предпочета Сони Алфа 6300 или 6500, пък и повечето онлайн резенции също предпочитат него.

Sony 6300 и 6500 за тези цели ... добре ще си замълча ..но както и да е ..

Не е като да не са ни минали през ръцете и трите камери.
Фуджито е с по-добър бърз фокус, а и има повече опции като обективи - говорим за по-бюджетни обективи и доста превъзхожда по критерии - поносим към добро качество - качеството е повече от добро.
Професионалните сватбени фотографи, на които също им трябват харатеристики минаха точно на Фуджи и са доста доволни.
Фуджи ХТ2 е флагман в момента и се държи адски добре, има великолепно изображение с високо качество - поне за мен по-добро спрямо цитираните сонита.
Ако опира до бюджет разбирам избора, но ако бюджета не е проблем аз бих заложила на Фуджи, както и много колеги.
Ако все пак се спреш на Сони вземи 6500 - актуалния модел е - 6300 вече минава за старичък ...
 bouquet

А иначе - понеже си писала за вида камери - на БГ и англисйки - mirorless или безогледални
Успех в избора bouquet

Последна редакция: сб, 04 мар 2017, 16:09 от mamaSunshine

# 507
mamaSunshine, благодаря! Ще чета още.

# 508
  • Варна
Аз също четох много преди година за безогледалките и имах елемент на колебание Сони или Фуджи. На сравнителните ревюта между различните марки много-много не вярвам, гледах да чета повече отзиви на потребители - като се почне от абсолютни любители и се стигне до сватбени, спортни, пейзажисти, водещи фотографи. Ок, за Сони си казват хората - това му е хубаво, това не, но за Фуджи с такава страст говорят всички, че ме заразиха необратимо  Heart Eyes
Ти ще си прецениш, де  Peace

# 509
  • Варна
Просто я чаках Мимс да вметне за фуджито.  Mr. Green

И аз. Mr. Green Ще взема и аз да прочета за тез безогледалки, че много тежи D750, пущината, всичко ме боли след разходките с него.

Най-накрая е пролет! Умори ме тази зима...

Welcome Spring! by chockolina, on Flickr

Общи условия

Активация на акаунт