Фотография - 84 тема

• 68 395
  • 740
  •   1
Отговори
# 525
  • София
 Бе то ясно за носенето, но мисълта ми е, че периодично някой се изказва за това, как ползването на светкавица при много малки деца е вредно за очите им. Peace

# 526
Когато се ползва от некомпетентни по темата може би, те и поповете твърдят че светкавицата уврежда иковите ама като се платиш като поп проблеми няма.

Не ми обръщай внимание познаваш ме що за птица съм. Когато се ползва насочена леко нагоре и напред с дифузер не мисля че е проблем пък и както типказах, по-скоро е застраховка, може изобщо да не ти се наложи да я ползваш ако ситуацията не го налага  bouquet bouquet

# 527
  • София
 Ей, никой не си издава професионалните тайни Simple Smile! Ще тря'а да пипам на свой страх и риск.

П.П. Нали някоя от вас искаше да купува обектив за Канон? Може да погледне 100/2 USM вместо 135. Е, не е с червена лентичка, но и не е за изхвърляне bouquet

# 528
  • София

Последна редакция: пт, 17 мар 2017, 09:55 от Mунчо

# 529
  • София
Мунчо, аз нямам опит в снимането на бебета, а и не съм се интересувала вреди ли светкавицата на зрението, но най-вероятно на изписването бебето ще спи.
Сега погледнах снимките на моите бебета и те спят.

Последна редакция: пт, 17 мар 2017, 09:50 от bla_bla

# 530
  • Mostly in my mind
Мунчо, здрасти.  Simple Smile
Подкрепям мнението на бла бла, на 99% съм сигурна, че бебето ще спи.  Grinning

# 531
  • Сидни
 здрасти,

тъй като се занимавам професионално със снимане на новородени и по-големи бебета и след тенденциите от най-големите в този бизнес, не съм попадала аз лично на тези мнения, че изкуственото осветление вреди на бебетата.
Повечето снимат с големи октобоксове и светкавици.
Аз също бих, но в момента нямам пространството и снимам с естествена светлина.
Не знам дали това помага изобщо.

# 532
  • София
Като коментирате тук снимането на дрехи, което мен върло ме интересува, се чудя дали това не може да стане и в обикновено фото студио, там където правят снимки за документи.
Всъщност, в такива студиа правят ли снимки в цял ръст?

# 533
В студио само пейзаж не може да се зснеме6... Joy това в кръга на шегата

Разбира се че може, нали  модни списания имат куп такива фотосесии, не свързвайте студио само с портрет  или снимки за документи. Предметна фотография, реклама, и сума неща още се снимат в студио, разбира се има неща които са много зависими от размера на студиото.

# 534
  • София
...  разбира се има неща които са много зависими от размера на студиото.

И естествено, снимането на дрехи е едно от тях ако искаш да минеш по-тънко с осветлението. За документи може размера да е 2х2 метра, но за дрехи не ста'а Peace

П.П. Е, разбира се ако нямаш под ръка някой шерп-фотосопист, който да спи на компютъра, докато се скъсва от тифецване Peace

# 535
  • София
Мунчо, не ги разбирам тези термини, които са в послеписа Wink
Аз визирам "студиата" тип книжарници, които имат един ъгъл обособен за снимки. Тука имаме една такава и видях, че имат софтбокс, което ме навя  на мисълта за подобни снимки. Иначе онези скъпарските студиа, където снимат за списания са ми ясни, но не мога да се впиша там, засега. ☺

# 536
  • София
 А непослеписа разбра ли го? В книжарница не става.

# 537
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Ох, аз пък се почувствах голяма умница, защото веднага ги разбрах термините в послеписа  Grinning
Обаче Мунчо, трябва да признаеш, че са си строго професионално профилирани и всяват респект и ужас в хората, които са незаознати.

Та - по темата.
Започвам да ви чета и да се интегрирам лека-полека, защото се докарах до психическото състояние, в което една торба с прекрасни обективи и три никак нелоши фотоапарата седят и събират паяжини, недокосвани от месеци.

Пускам линк към фликърчето си, с уговорката, че не съм качвала там от наитина много време, за да имате някаква представа за мен  photo
https://www.flickr.com/photos/31483421@N06/
В последно време съм се измързеливила и качвам директно в дневника си във ФБ, даже и албуми не правя, пускам и линк за там - предполагам, че си личат снимките, които са правени с повече усилия и по-добра техника от телефона, до който също често прибягвам (стигнах до правилния извод, че моментът и емоцията са най-важната част от фотографията)
https://www.facebook.com/desislava.trenevageorgieva/media_set?se … 010580&type=3

# 538
Хахах сложна терминология направо ще ме убиете.
Няма никаква терминология. Да ви успокоя, хора не се стряскайте това са жергонни изрази даже само едното е такова - тифецване - и то е жергонен израз от графичния дизайн даже, не фотографски и означава векторно изрязване (отделяне) на обекта от фона.
Наричат го тифецване, защото най често след това файлът се запазва в ТИФ формат, за да може да се съхрани слоя с направената пътечка по която векторно е изрязан обекта. Малко туткава работа, но във Фотошоп това е най-качествения метод на селекция, но е приложим само за обекти с ясно изразени контури - най-често се ползва при кадри на продуктова рекламна фотография, при които обекта след това да бъде слаган на разлечни фонове.
Понеже стана въпрос за дрехи, най -често така се снимат дрехи за онлайн магазин на закачалка на бял фон, който след това се тифецва и от зад може да сложите изображение на тухлена стена или дървени дъски, и каквото си искате.

Обещавам да покажа някой път че няколко пъти са ме питали как става.

Извинявам се предварително за намесата.. Мунчо много ми хареса Шерп-фотошопист  Joy Joy Joy

# 539
  • София
 Добро утро! Я да продължим малко със закачките Simple Smile. Преди малко си направих труда да мерна от колко метра влиза в кадър човек с ръст 1.80, визиран с 35мм обектив на кроп тяло. Ми с плътно побиране от темето до пръстите на краката са необходими 4 метра. Трябват ти още поне 2 метра, за да нямаш изненади от  сенки по фона и станА 7-8 метрова книжарница, щото нали и место за обикаляне си требе Peace

Общи условия

Активация на акаунт